ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Κριθαράκι, Σεραφείμ

Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που οι νοικοκυρές, κυρίως στην επαρχία, έφτιαχναν τα δικά τους ζυμαρικά. Κριθαράκι, χυλοπίτες, τραχανά και μακαρόνια με αυγά, αλεύρι ή σιμιγδάλι.




Τη συνήθεια αυτή διατηρεί μέχρι σήμερα ο Σεραφείμ από την Κόρινθο που παρασκευάζει με τον ίδιο τρόπο μια σειρά από παραδοσιακά ζυμαρικά με αγνά υλικά όπως αυγά, λάδι, γάλα και αλεύρι.

Το κριθαράκι Σεραφείμ από σιμιγδάλι, αυγά και γάλα είναι ένα γευστικότατο παραδοσιακό προϊόν που κατέληξε στο τραπέζι μου τυχαία από μια gourmetσυνταγή. Ήταν η συνταγή του παντοπωλείου Πανδαισία που συνδύαζε το κριθαράκι με chorizo. Αν μπορούσα να συνδυάσω στο μυαλό μου την κορινθιακή επαρχία με την ισπανική αλλαντοποιεία τότε γιατί όχι και στο πιάτο μου. Το αποτέλεσμα μοναδικό στη γεύση με τα αρώματα να πλημμυρίζουν τις αισθήσεις και τις ιδέες για αξιοποίηση των ελληνικών ζυμαρικών να πολλαπλασιάζονται.   
Παντοπωλείο Πανδαισία, Αγίου Ιωάννου 41, Αγία Παρασκευή, 21 0601 7731

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.