ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Η μουστάρδα της Θεοπούλας, Γουμένισσες

Μια παλιά συνταγή μουστάρδας γίνεται η νέα αγαπημένη και αποκτά φανατικό κοινό.Η Γουμένισσα βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης, στους πρόποδες του Όρους Πάϊκου στο Κιλκίς.
 Ακριβώς από πάνω στην πλαγιά και δίπλα σε ένα πανέμορφο δάσος βρίσκεται το χωριό Γρίβα στο οποίο δραστηριοποιούνται οι Γουμένισσες, μια μικρή αλλά θαυματουργή οικογενειακή επιχείρηση. 

Σε ένα από τα βαζάκια τους βρίσκεται καλά φυλαγμένη η συνταγή μουστάρδας της γιαγιάς Θεοπούλας. Μια θεσσαλονικιώτικη συνταγή που έβρισκε κανείς πριν από αρκετές δεκαετίες σε ταβέρνα κοντά στο Καυτατζόγλειο και συνόδευε ιδανικά τα πιάτα με τα ψητά κρέατα. Πρόκειται για μια σχετικά ρευστή μουστάρδα με απαλή και χαρακτηριστικά γλυκιά γεύση. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξύδι από κρασί και σκόνη μουστάρδας αποτελούν τη βάση της συνταγής στην οποία προστίθεται νερό, αλάτι, ζάχαρη και αλεύρι.


Δοκιμάστε την με ψητά χωριάτικα λουκάνικα ή κοτόπουλο στη σχάρα και θα καταλάβετε γιατί ακόμη και σήμερα έχει φανατικούς λάτρεις που την αναζητούν μανιωδώς. 

http://www.fnl-guide.com/gr

Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.

https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.