ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Γλυκό και κρασί, τα μικρά μυστικά

Ένα καλό γεύμα ή δείπνο πρέπει να τελειώνει με ένα γλυκό. Ο πονοκέφαλος ξεκινά όταν πρέπει να συνοδεύσουμε το γλυκό και με κρασί έτσι ώστε η γλυκιά απόλαυση να μην καταλήξει σε απογοήτευση.
Είναι αλήθεια όταν αν επιθυμούμε να ολοκληρώσουμε ένα δείπνο με γλυκό και κρασί τότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθώς μια αστοχία μπορεί να μετατρέψει την απόλαυση σε δυσφορία.
Χωρίς να είναι απόλυτος υπάρχει ένας γενικός κανόνας που καλό είναι να έχουμε κατά νου: όσο σκουραίνει το γλυκό τόσο θα πρέπει να σκουραίνει και το κρασί. 
Για να διευκολύνω λίγο την κατανόηση του κανόνα θα χωρίσω τα γλυκά σε 3 μεγάλες κατηγορίες:  Γλυκά με κρέμα και βανίλια, γλυκά με φρούτα και μπαχαρικά, γλυκά με σοκολάτα και καραμέλα.
Τα λευκά γλυκά, κυρίως με κρέμες, σαντιγί ή βανίλια είναι πιο ελαφριά και ήπια στη γεύση και συνήθως πιο βουτυρώδη. Έτσι, ιδανικοί παρτενέρ αποδεικνύονται τα απαλά, γλυκά, λευκά κρασιά και οι γλυκοί ή ημίγλυκοι αφρώδης οίνοι.
Τα γλυκά με φρούτα όπως οι τάρτες αλλά και αυτά με αρώματα μήλου, αχλαδιού, ροδάκινου, μπανάνας, κανέλας και άλλων μπαχαρικών ταιριάζουν συνήθως με γεμάτα και έντονα λευκά κρασιά αλλά και ροζέ αφρώδης οίνους.
Τέλος, τα γλυκά με σοκολάτα, καραμέλα ή και τα δύο καθώς είναι αρκετά λιπαρά και πλούσια σε γεύση αναζητούν κόκκινα γλυκά κρασιά, πόρτο ή  έντονο αλκοόλ όπως τσίπουρο ή γκράπα.
Extra tip: Το πόρτο και η σαμπάνια γενικά ταιριάζουν με όλα τα γλυκά και είναι μια ασφαλής επιλογή.

Χάρης Τζαννής,

 Fnl-guide.com


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.