ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Αμυγδαλομπουκίτσες Ντουρουντούς

Ιδανικό τσίμπημα για εκείνες τις στιγμές της λιγούρας που θέλεις να βάλεις κάτι στο στόμα σου χωρίς να νιώθεις ενοχές.
Έτσι ακριβώς έγινε και η γνωριμία με τις συγκεκριμένες μπουκιές. Ο φούρνος Ντουρουντούς, με το όνομα γλωσσοδέτη, διεκδικεί με αξιώσεις το τίτλο του φούρνου με Ονομασία Προέλευσης καθώς είναι παντού εμφανές πως ξεκίνησε από τα Σφακιά της Κρήτης.
Έτσι, μια μακριά παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά και εξελίσσεται συνεχώς με σύγχρονο τρόπο αλλά και σεβασμό στο παρελθόν. Κοινός παρανομαστής τα αγνά υλικά και οι συνταγές χωρίς συντηρητικά που γίνονται στο χέρι, ακόμη και σήμερα.
Οι αμυγδαλομπουκίτσες ήταν μια ευχάριστη έκπληξη γιατί κάλυψαν δύο ανάγκες ταυτόχρονα. Την ικανοποίηση του γλυκού και της πείνας αντίστοιχα χωρίς την επιβάρυνση ενός κακού και γρήγορου σνακ. Η μυρωδιά της κανέλας και το αμύγδαλο έδωσαν σώμα, το πορτοκάλι έδωσε άρωμα, ενώ την αναπάντεχη έκρηξη στο στόμα βοήθησε η κρητική τσικουδιά που χρησιμοποιούν βεβαίως βεβαίως σε όλες τους τις συνταγές.
Για να πω την αμαρτία μου μαζί με τις μπουκίτσες είχα και λίγη κρητική γραβιέρα στο πλάι, χωρίς να είναι απαραίτητη όμως. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και οι υπόλοιπες μπουκίτσες με βρώμη ή χαρουπάκι και φιστίκι, αλλά και μια σειρά προϊόντων που ξεχωρίζει τον φούρνο Ντουρουντούς από τα Σφακιά.
Παντοπωλείο Αύρα, Ομήρου 38, Νέα Σμύρνη, τηλ. 21 0932 5853

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.