ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Μακαρόνι χωριού, Σεραφείμ

Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που οι νοικοκυρές, κυρίως στην επαρχία, έφτιαχναν τα δικά τους ζυμαρικά. Κριθαράκι, χυλοπίτες, τραχανά και μακαρόνια με αυγά, αλεύρι ή σιμιγδάλι.



Τη συνήθεια αυτή διατηρεί μέχρι σήμερα ο Σεραφείμ από την Κόρινθο που παρασκευάζει με τον ίδιο τρόπο μια σειρά από παραδοσιακά ζυμαρικά με αγνά υλικά όπως αυγά, λάδι, γάλα και αλεύρι. 

Δοκίμασα το χειροποίητο μακαρόνι χωριού με σιμιγδάλι, αυγά και γάλα και πραγματικά ταξίδεψα αρκετές δεκαετίες πίσω στην «χωριάτικη», όπως την αποκαλούσαμε τότε, γεύση των ζυμαρικών με κοκκινιστό κόκορα. Το μακαρόνι, με γεμάτη υφή χωρίς να λασπώνει, έδεσε εξαιρετικά με τη σάλτσα από τον κόκορα  σε έναν συνδυασμό γλύκας και έντασης. 
Εργαστήρια ζυμαρικών Σεραφείμ, Ισθμός Κορίνθου, Τ: 27410 21116

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.