ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Παραδοσιακά παξιμάδια Κυθήρων, Αφοί Χρυσαφίτη

Στη νότια άκρη της Πελοποννήσου, τα Κύθηρα αποτελούν εκτός από μοναδικό τουριστικό προορισμό και γευστικότατη γαστρονομική όαση.
Τα Κύθηρα αποτελούν έναν πραγματικά ξεχωριστό τόπο από πολλές απόψεις μια εκ των οποίων είναι η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα του.
Στο όμορφο χωριό του Ποταμού, στο βόρειο τμήμα του νησιού, ο φούρνος των αδερφών Χρυσαφίτη προσφέρει ένα από τα πιο γνωστά τοπικά προϊόντα τα παραδοσιακά παξιμάδια ελαιολάδου. Εδώ και πολλά χρόνια οι αδελφοί Χρυσαφίτηγυρνούσαν κάθε πρωί όλο το νησί για να πουλήσουν τα προϊόντα τους μεταξύ των οποίων και τα δημοφιλή λαδοπαξίμαδα τους.
Κίτρινο αλεύρι από σιτάρι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο νερό αλάτι και μαγιά αποτελούν την πρώτη  ύλη των χρυσοκίτρινων παξιμαδιών. Τραγανά αλλά και ταυτόχρονα μαλακά στο στόμα με γεμάτη γεύση μπισκότου και ακόμη πιο πληθωρική αίσθηση ελαιολάδου κατατάσσουν τα παξιμάδια Ποταμού Κυθήρων στα πιο αξιόλογα ελληνικά παξιμάδια μαζί με αυτά από την Τραχειά Αργολίδας.
Τρώγονται σκέτα και είναι απολαυστικά ενώ ταιριάζουν και σε πλήθος συνταγών, από σαλάτες, σούπες, σάλτσες και αλείμματα. Τα Κύθηρα τώρα μπορεί κάποιος να τα «βρει» και στην Αθήνα σε επιλεγμένα καταστήματα ελληνικών προϊόντων.   
Ελληνικά καλούδια, Χατζηχρήστου 8, Ακρόπολη, τηλ. 210 92 24 060

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.