ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Η Bayer αγόρασε τη… μεταλλαγμένη Monsanto για 66 δισ. δολάρια

Η γερμανική εταιρεία Bayer εξαγόρασε την Monsanto σε σε μια συμφωνία - μαμούθ καθώς θεωρείται ο κορυφαίος παραγωγός γενετικά τροποποιημένων αγροτικών σπόρων και προϊόντων στον χώρο της βιοτεχνολογίας αλλά και μια από την πιο αμφισβητούμενη εταιρεία στον χώρο της.


Η Monsanto ιδρύθηκε το 1901 από τον John Francis Queeny ως η πρώτη εταιρεία παραγωγής ζαχαρίνης. Ήταν μεταξύ των πρώτων εταιρειών που προχώρησε στη γενετική τροποποίηση ενός φυτικού κυττάρου το 1983 και ήταν μεταξύ των πρώτων που διεξήγαγαν δοκιμές στον τομέα των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών, το 1987. 

Με το πέρασμα των ετών η Monsanto εξελίχθηκε σε ένα τεράστιο «εργαστήριο» χημικών της αγροτικής παραγωγής. Εδώ και δύο δεκαετίες η Monsanto πρωτοστάτησε στην διάδοση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (GMOs), που τώρα πια αποτελεί το 90% των παραγωγών καλαμποκιού και σόγιας στις ΗΠΑ. 

Ωστόσο, ο ρόλος της αυτός την έκανε πολύ γρήγορα μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη εταιρεία. Η ίδια δέχεται συνεχείς κριτικές για την επιθετική πολιτική προώθησης των προϊόντων της αλλά και για τα εκατομμύρια που ξοδεύει την τελευταία δεκαετία σε χρηματοδότηση υποψηφίων στις ΗΠΑ που θα προωθούν τα συμφέροντά της.

Εδώ και ένα περίπου χρόνο η Monsanto προσπαθεί να εξαγοράσει τον ελβετικό κολοσσό αγροχημικών Syngenta. Οι βλέψεις της εταιρείας είναι να γίνει η εταιρεία στην οποία θα βασίζονται για όλες τις ανάγκες τους οι αγρότες. Ωστόσο, και οι τρεις προσφορές της δεν γίνονται δεκτές με αποτέλεσμα η Monsanto να γίνει στόχος εξαγοράς από τη γερμανική BASF και τη γερμανική Bayer.

Τελικά, η γερμανική Bayer ανακηρύχθηκε ο μεγάλος νικητής σε μια συμφωνία που αν τελικά επικυρωθεί θα είναι χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη της χρονιάς.
Πηγή:Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.

https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.