ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, Anassa

Ταξιδεύοντας ολόκληρη την Ελλάδα γευστικά μια μικρή στάση στην Ηλεία αποκάλυψε και μια ευχάριστη έκπληξη σε μαύρο μπουκάλι.Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Anassa παράγεται αποκλειστικά από ελιές της Κορωνέικηποικιλίας που καλλιεργούνται στην περιοχή του Κάστρου της Ηλείας. Το Κάστρο είναι ένα χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 226 μέτρων ενώ περιτριγυρίζεται από θάλασσα καθώς βρίσκεται κοντά στην «μύτη» της Κυλλήνης.

Το ενδιαφέρον σε αυτή την περίπτωση είναι πως δεν πρόκειται για καλλιεργητές ή παραγωγούς ελιών αλλά για ελαιοτριβείο που επιλέγει τους καλύτερους καρπούς της περιοχής με σκοπό την παραγωγή του δικό του ελαιολάδου.
Η δοκιμή απέδειξε πως η απόφαση τους για τυποποίηση αλλά και η δουλειά που γίνεται είναι σοβαρή καθώς πρόκειται για ένα πολύ καλό ελαιόλαδο με γεμάτο σώμα, έντονο φρουτώδες, ελαφριά πικρό και αρκετά πικάντικο. Στα συν θα πρέπει να προσμετρηθεί και το πώμα ελεγχόμενης ροής που ελπίζω περισσότεροι παραγωγοί να το επιλέξουν στο μέλλον. Προτείνεται για σαλάτες και φινίρισμα σε πάστες, ριζότο, πίτσα και άλλα πιάτα.

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.