ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

40 "ΑΤΜ" με γάλα στην Αττική Ήδη διατίθεται σχεδόν ένας τόνος γάλα σε καθένα από τα υπάρχοντα σημεία


Σαράντα σημεία πώλησης στην Αττική θα έχει ως το τέλος του 2016 ο συνεταιρισμός των κτηνοτρόφων ΘΕΣΓάλα, όπως δήλωσε μιλώντας προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Θανάσης Βακάλης.   Στόχος του είναι να καλυφθούν πλήρως όλες οι περιοχές του λεκανοπεδίου και να διακινούνται ημερησίως 40 τόνοι παστεριωμένου γάλακτος. 
  Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη του πλέον πρωτότυπου δικτύου πωλήσεων παστεριωμένου γάλακτος, αλλά και γενικότερα γαλακτοκομικών προϊόντων - "ΑΤΜ" - στην περιοχή της Αττικής, που είναι περίπου η μισή ελληνική αγορά, άρχισε μόλις στις αρχές του περασμένου Απριλίου και ως τώρα διαθέτει 19 σημεία, τα δύο εξ αυτών στην περιοχή του Πειραιά.
 Η ημερήσια κατανάλωση ανά σημείο πώλησης είναι περίπου 800 -1.000 κιλά.  

 Η λειτουργία του συνεταιρισμού, εξηγεί ο κ. Βακάλης, βασίζεται σε δύο άξονες: 
Πρώτον, στην τροφοδοσία μεγάλων γαλακτοκομικών επιχειρήσεων με πρώτη ύλη - συνεργάζεται με την Φαγε ΑΕ, την Friesland (Νουνου) και μικρότερες επιχειρήσεις, όπως η μονάδα του Μετσόβου και ο συνεταιρισμός της Λαμίας, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις και με την Δωδώνη.  

 Δεύτερον, με την ανάπτυξη δικτύου σημείων πώλησης, τα γνωστά "ΑΤΜ" στην Λάρισα, την Θεσσαλονίκη και την Αττική, καθώς και στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων, τα οποία διακινούνται μέσω του ιδίου δικτύου (ημίσκληρο τυρί, γραβιέρα και αλοιφώδες τυρί) και στην εμφιάλωση παστεριωμένου γάλακτος για λογαριασμό των περίπου 120 καταστημάτων Coop που λειτουργούν στην περιοχή της Θεσσαλίας.

   Υπολογίζεται ότι ποσοστό περίπου 30% - 35% των συνολικών πωλήσεων του συνεταιρισμού προέρχεται από τα δικά του σημεία πώλησης - ποσοστό που αντιστοιχεί περί τα 10 εκατ. Ευρώ.  

 Σήμερα διαθέτει 16 σημεία στην περιοχή της Λάρισας, 17 σημεία στη Θεσσαλονίκη και 19 σημεία στην Αττική. 

  Ο συνεταιρισμός αποτελείται από 100 συνεταίρους με 50 φάρμες, που βρίσκονται στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας (ως το Κιλκίς) με ημερήσια παραγωγή 130 τόνων γάλακτος -που αντιστοιχεί περίπου στο 10% της συνολικής εγχώριας παραγωγής.


 Πηγή: www.lifo.gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.

https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.