ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Μπισκότα βελανιδιού , I love acorn

  Όταν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια τρώγαμε και εμείς, θα μπορούσε να είναι το μότο αυτών των cookies που ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα μια πολύ παλιά διατροφική συνήθεια.

Η συγκομιδή των βελανιδιών ολοκληρώνεται αυτή την εποχή και γίνεται στο μοναδικό από κάθε άποψη δάσος βελανιδιάς της Τζιας, που όμοιο του δεν υπάρχει στις Κυκλάδες.
Η εκμετάλλευση του βελανιδιού αποτελούσε βασική πηγή πλούτου για τους κατοίκους έως και τα μέσα της δεκαετίας του 60’, μια πηγή που ενεργοποιήθηκε  ξανά πριν από λίγα χρόνια, χάρη στην προσπάθεια μιας πρώην Αμερικανίδας και νυν Ελληνίδας υπηκόου, της Marcie Mayer, μόνιμης πλέον κατοίκου Κέας.
Τα μπισκότα παρασκευάζονται από αλεύρι βελανιδιού, που δεν περιέχει γλουτένη, είναι ισορροπημένα γλυκά και μεστά στη γεύση με ευχάριστη τραγανή αίσθηση στο στόμα και, το κυριότερο, πολύ θρεπτικά καθώς περιέχουν ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και πρωτεΐνες. 
Εάν δεν τα έχετε δοκιμάσει ακόμη αξίζει να τους δώσετε λίγο προσοχή καθώς μπορούν κάλλιστα να καλύψουν μέρος της καθημερινής μας διατροφής με πολύ γευστικό και θρεπτικό τρόπο. 
I love Acorn

ΧάρηςΤζαννής

http://www.fnl-guide.com/gr/Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.

https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.