ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Γευστική ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας με το Eating Athens (Photos)

Τρίτος σταθμός: Κεντρική πλατεία Ψυρρή 

Μια μικρή στάση πριν την ξενάγηση επιβάλλεται, ειδικά όταν αυτή γίνεται στο Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς. Με τόσα γλυκά να μας περιστοιχίζουν, η αλήθεια είναι πως οι πειρασμοί ήταν πολλοί. Ταυτόχρονα όμως υπήρξαν και κίνητρο μιας και όπως μας υποσχέθηκε ο οδηγός και ξεναγός μας ο Γιώργος, αυτό θα ήταν και το καταληκτικό μας σημείο. Δε μας άφησε βέβαια παραπονεμένους... Ένα μικρό γλύκισμα με "ιστορία" μας έδωσε δυνάμεις αλλά και μια πρώτη γεύση για το τι θ΄ακολουθούσε. 
Αυτή η ξενάγηση θα ήταν... μερακλίδικη, σαν τον καλό ελληνικό καφέ στη χόβολη και το λουκουμάκι που τον συνοδεύει. Μιλήσαμε για την ιστορία του λουκουμιού, την προέλευσή του, τις παραλλαγές του.  

Από την Πόλη, τη Σμύρνη μέχρι την σύγχρονη κουζίνα: το κέντρο της Αθήνας παντρεύει τη νοσταλγία του παρελθόντος με το μοντέρνο κι αυτό είναι κάτι το μαγικό.... 

Τέταρτος σταθμός: Ώρα για γευσιγνωσία & ψώνια

Εδώ κάναμε αρκετές στάσεις. Περάσαμε από το δρόμο των μπαχαρικών και των αρωμάτων, ταξιδέψαμε με χρώματα κι αρώματα, είδαμε μπαχαρικά που κάποιοι δε γνωρίζαμε. Όλες οι αισθήσεις τεταμένες και ο ουρανίσκος έτοιμος για γευστική δοκιμή.

Μπαίνουμε σε ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά αλλαντοπωλεία. Παστουρμάς με ή χωρίς οσμή, παστράμι, σουτζούκι, καβουρμάς κι άλλα αλλαντικά μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Πώς παράγονται; Ποιές είναι οι διαφορές τους; Πώς χρησιμοποιούνται στην κουζίνα μας εκτός από συνοδευτικά για ουζάκι;
Η διαδικασία της γευσιγνωσίας ήταν από τις πιο διασκεδαστικές μέσα στην όαση των αλλαντικών και οι πληροφορίες χρησιμότατες. Και ναι, φύγαμε με συνταγές ανά χείρας! 
Η συνέχεια μας επιφύλλασε εκπλήξεις και γεύσεις με άρωμα Ελλάδας!
Τι πιο ελληνικό από την... ελιά; Ήξερες πόσες ποικιλίες ελιάς υπάρχουν, τις διαφορές ωρίμανσης, τη διαδικασία για ξιδάτες ή τσακιτσές ελίτσες;
Μάθαμε τα πάντα και φυσικά δοκιμάσαμε! Κι επειδή η ελίτσα συνοδεύεται άψογα με τουρσιά, κάναμε μια έξτρα γευστική περιήγηση κι από αυτά. Εμείς δίνουμε άριστα στις λιαστές ντοματούλες. 
Κι επειδή μερακλώσαμε αρκετά, από την ξενάγηση δε θα μπορούσε να λείπει μια βασική οινογνωσία!
Μάθαμε την ιστορία του κρασιού, τη δράση των τανίνων, τη διαφορά ξηρού και φρουτώδους κρασιού. Δοκιμάσαμε - με τον σωστό τρόπο των οινολόγων - τα κρασιά, προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τα αρώματα, τις γεύσεις τις ποικιλίες κι όλα αυτά σαν ομάδα ή μάλλον παρέα γιατί ήδη είχαμε όλοι νιώσει σαν να γνωριζόμασταν από καιρό.
Για τους πιο μερακλήδες, υπήρχε και τσίπουρο, συσκευασμένο ή χύμα Τιρνάβου, από τιος καλύτερες ποικιλίες, ρακί και φυσικά ρακόμελό.
Οσο για το τέλος, μας επιφύλασσαν την έκπληξη: μούστος & πετιμέζι, αυτά τα δύο μαγικά υλικά της... γιαγιάς για γλυκά σκέτη απόλαυση.
Αλλά και στη μοντέρνα κουζίνα το πετιμέζι και ο μούστος έχουν θέση κι αυτό ήρθε να μας το υπενθυμίσει το eating Athens...  Σίγουρα θ΄ακολουθήσουμε τις γευστικές προτάσεις & τις συνταγές.

http://www.womenonly.gr/Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.

https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.