ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Γλυκό τριαντάφυλλο, Citrus Άρωμα μνήμης

Η Χίος αποτελεί την πηγή μοναδικών και εξαιρετικών γεύσεων που καταφέρνουν νε ξεχωρίσουν διεκδικώντας το δικό τους μερίδιο αναγνώρισης από το «μονοπώλιο» της μαστίχας.
Μυροβόλος είναι το προσωνύμιο της Χίου, και όχι άδικα, καθώς εκτός από την μαστίχα θα βρει κανείς ευωδιαστά εσπεριδοειδή, με πιο γνωστό το μανταρίνι, αλλά και αρωματικά τριαντάφυλλα που μοσχομυρίζουν την Άνοιξη.

Τα ροδοπέταλα των μαγιάτικων τριαντάφυλλων γίνονται η πρώτη ύλη για ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο με αμύγδαλο που παρασκευάζεται από την εταιρεία Citrus Άρωμα μνήμης. Ιδρύθηκε το 2008, έχει την έδρα στον Κάμπο και στόχο να αναδείξει και να προβάλει την ιστορία των εσπεριδοειδών της Χίου. Από κοντά λοιπόν και το τριαντάφυλλο που με την προσθήκη ζάχαρης και λεμονιού, χωρίς συντηρητικά αποδίδει φινέτσα και άρωμα στο πιάτο.
Η πρώτη, μεθυστική επαφή γίνεται τη στιγμή που ανοίγει κανείς το καπάκι του βάζου με τα ευωδιαστά αρώματα να συνεπαίρνουν τις αισθήσεις. Κατόπιν, η εμπειρία κορυφώνεται με τη συνοδεία ενός αλμυρού κίτρινου τυριού ή στην κορυφή ενός γιαουρτιού. Σε κάθε περίπτωση το γλυκό τριαντάφυλλο από την Χίο είναι ένα πραγματικό άρωμα μνήμης.
Παντοπωλείο της Μεσογειακής διατροφής, Σοφοκλέους 1, Αθήνα, τηλ. 210 3628738

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.