ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Chutney μανιταριού με κάρυ, πορτοκάλι και τσίλι, Terra Fyllida



  Από την Βόρεια Ελλάδα ένα chutney μανιταριών που μόλις κυκλοφόρησε αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο την γκάμα των ελληνικών gourmet προϊόντων.

Μια ακόμη ανακάλυψη της στήλης προήλθε από την αναπάντεχη και ξαφνική συνάντησή μου με την terra fyllida στην Αθήνα. Η Terra fyllida είναι μια σχετικά νέα εταιρεία από τις Σέρρες κοντά στην Αμφίπολη. Ξεκινά την τοποθέτηση της με μια νέα σειρά chutneys που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες με βάση το μανιτάρι.
Αυτό που αμέσως τράβηξε την προσοχή μου ήταν το chutney μανιταριών πλευρώτους με τσίλι και πορτοκάλι. Εξαιρετικός γλυκόξινος συνοδευτικός μεζές με τραγανό στο δάγκωμα αλλά μαλακό μανιτάρι πλευρώτους βρασμένο σε κρασί και την προσθήκη κάρυ, τσίλι και πορτοκαλιού που όλα μαζί συνθέτουν έναν πολύ ενδιαφέροντα συνδυασμό. Το αποτέλεσμα είναι μια γήινη και βαθιά γεύση μανιταριού, μπαχαρική νότα κάρυ σε αρμονική συνύπαρξη με το κρασί και το ξίδι, ένταση από το τσίλι και γοητευτική οξύτητα από το πορτοκάλι. 
Πρόκειται για ένα chutney που συνοδεύει τυριά αλλά και κρεατικά ενώ ταιριάζει τόσο με κρασί όσο και με μπίρα τώρα το καλοκαίρι. Η διάθεση του ξεκινά αυτές τις ημέρες.
TerraFyllida


http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.