ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Ποιο λάδι είναι καλύτερο για τηγάνισμα;

Εάν χρησιμοποιείτε λάδι στο τηγάνι τότε χρειάζεται προσοχή, δεν είναι όλα τα λάδια ίδια όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει.


Μια πρόσφατη μελέτη της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Montfort του Λέστερ ενέπλεξε τους κατοίκους της πόλης σε ένα σημαντικό πείραμα, προμηθεύοντας τους με συγκεκριμένους τύπους λιπαντικών ουσιών και ζητώντας τους να μην πετούν το λάδι μετά το τηγάνισμα αλλά να το δίνουν στο Πανεπιστήμιο για εξετάσεις.
Έτσι, οι εθελοντές κάτοικοι τηγάνισαν με ελαιόλαδο, ελαιοκράμβη, φυτικά έλαια, αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο, λίπος χήνας, βούτυρο και λαρδί.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο αυτό που στην Ελλάδα πάνω κάτω γνωρίζαμε ήδη, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που δεν δίνουν σημασία. Το ελαιόλαδο αποδείχθηκε το πιο υγιεινό λιπαντικό μέσο για τηγάνισμα περνώντας τις εξετάσεις με άριστα καθώς αποδείχθηκε πως η μετατροπή των ελαίων σε αλδεΰδες εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας είναι αμελητέα ενώ δεν είναι επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Αμέσως μετά έρχονται το βούτυρο και το λίπος χήνας λιγότερο υγιεινά ενώ απαγορευτικά για το μαγείρεμα, και ειδικά για θερμοκρασίες άνω των 180οC, είναι το αραβοσιτέλαιο και το ηλιέλαιο. Ειδικά τα δύο αυτά λάδια θα πρέπει να καταναλώνονται ωμά.
Επίσημα λοιπόν το ελαιόλαδο αποτελεί την ασφαλή επιλογή στο μαγείρεμα και ευτυχώς από τούτο έχουμε πολύ στην Ελλάδα, ας το χρησιμοποιήσουμε!   

Χάρης Τζαννής

Fnl-guide.com


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.