ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

Γλυκό καρυδάκι, Το φίλεμα της Λέλας

Τα γλυκά του κουταλιού αποτελούν μέρος της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης που τα συναντάμε ολόκληρο τον χρόνο και όλες τις εποχές.


Κάθε εποχή όμως έχει τα δικά της γλυκά και το καλοκαίρι είναι η εποχή, μεταξύ άλλων, και για το αγαπημένο μου γλυκό καρυδάκι. Τα μικρά πράσινα καρυδάκια που μαζεύονται στις αρχές του καλοκαιριού πριν δέσουν και γίνουν σκληρά, και γίνονται ένα εξαιρετικό γλυκό αν και λίγο μπελαλίδικο.

Δεν ανησυχώ όμως γιατί το Φίλεμα της Λέλας φροντίζει γύρω στα τέλη Ιουλίου με ένα εξαιρετικό γλυκό καρυδάκι, χωρίς συντηρητικά, γεμάτο με τα αρώματα του βουνού και την βαθιά στυφή γεύση του καρπού να μεταμορφώνεται σε μια γλυκιά εμπειρία συνεπικουρούμενου από την κανέλα και το γαρίφαλο.
Το φίλεμα της Λέλας βρίσκεται στο Κιάτο και φροντίζει να προμηθεύεται τις πρώτες ύλες από τοπικούς παραγωγούς των γύρω περιοχών. Ακολουθώντας παραδοσιακές συνταγές και μια διαδικασία χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά παραδίδει επίσης τουρσιά, σαλάτες, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και λικέρ.
Σκέτο, με γιαούρτι ή παγωτό το γλυκό καρυδάκι αποτελεί ένα από τα προσωπικά μου φετίχ μαζί με το γλυκό βύσσινο. Προσωπικά το ψιλοκόβω προσεκτικά και το χρησιμοποιώ με φρυγανισμένο ψωμί για να συνοδεύσει μια έντονη γραβιέρα από την Κρήτη.
Ελληνικά καλούδια, Χατζηχρήστου 8, Ακρόπολη, τηλ. 210 92 24 060


ΧάρηςΤζαννής

http://www.fnl-guide.com/gr/


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.

https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.