ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Φέτα Άγραφα, Λύτρας

Η ελληνική φέτα σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδοχές της αγκαλιάζει την μοναδικότητα της και κλείνει το μάτι στον ανταγωνισμό
Η ελληνική φέτα αποτελεί ένα τυρί ορόσημο στην γαστρονομία του τόπου.
Εντούτοις αρκετές ιστορίες ταλανίζουν τόσο την ιστορία της όσο και τη διάδοση της σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων και η απαξίωση που το προϊόν αυτό γνωρίζει στην ίδια του τη χώρα καθώς συχνά εξομοιώνεται με ένα λευκό τυρί άλμης. [δείτε φέτα ή λευκό τυρί].
Η εταιρεία του Στέλιου Λύτρα παράγει και εμπορεύεται τυροκομικά προϊόντα από το 1960 ενώ η έδρα της τα τελευταία 25 χρόνια βρίσκεται στο Μαυροβούνι Λάρισας. Σήμερα τα ηνία της εταιρείας έχει αναλάβει η  δεύτερη γενιά που συνεχίζει την παράδοση στην τυροκόμηση λευκών τυριών ΠΟΠ όπως η φέτα, χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία και με εμφανής τάσεις εξωστρέφειας.
Η φέτα Άγραφα έχει σφιχτό σώμα αλλά κόβεται εύκολα όπως όλες οι καλές φέτες, με έντονη πικάντικη γεύση γάλακτος και ελεγχόμενη αλμύρα. Εντύπωση μου προκάλεσε η ξύλινη συσκευασία της που όπως έμαθα προορίζεται για το εξωτερικό αλλά κυκλοφορεί και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα. Τι ωραία που θα ήταν όμως να βλέπαμε περισσότερα τυριά μας να αναβαθμίζονται αισθητικά όχι μόνο για την αγορά του εξωτερικού προσφέροντας έτσι και στους Έλληνες καταναλωτές τη δυνατότητα να ανακαλύψουν ξανά τον γαστρονομικό τους πλούτο και να αγαπήσουν λίγο περισσότερο τα δικά τους προϊόντα.  
ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Δράκου 20, Κουκάκι 

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.