ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Ταχίνι Βεροίας, ΚανδύλαςΤο βιολογικό ταχίνι είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από διαλεγμένους σπόρους σουσαμιού περνώντας από την διαδικασία της αποφλοίωσης, ξήρανσης και της άλεσης. Πρόκειται για μια πολύ θρεπτική τροφή που με τις φυτικές πρωτεΐνες που περιέχει αντικαθιστά εν μέρει τις ζωικές γι’ αυτό και είναι κατάλληλο σε περιόδους νηστείας ή και δίαιτας.

Με το ταχίνι Βεροίας Κανδύλας μαζί με την απαλή γεύση και τη βελούδινη υφή του, δίπλα στις ευεργετικές ιδιότητες του σουσαμιού, ανακάλυψα και μια ενδιαφέρουσα οικογενειακή ιστορία που φωνάζει Ελλάδα. Ο παππούς Κανδύλας από τη Σμύρνη εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά την μικρασιατική καταστροφή όπου λειτούργησε το εργαστήριο με τους χαλβάδες, τις καραμέλες και τις βάφλες του μέχρι το 1940 που καταστράφηκε και αυτό από φωτιά. Έτσι, μετακόμισε στη γειτονική Βέροια όπου με τον υιό Κανδύλα συνέχισαν τα λουκούμια, το ταχίνι και τους χαλβάδες σε τοπικό επίπεδο.
Σήμερα ο εγγονός Κανδύλας σε μια έκταση 5500 τ.μ. παράγει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων μεταξύ των οποίων και το εκπληκτικό ταχίνι Βεροίας.
Συνοδεύει ευχάριστα φρέσκο ψωμί ενώ αγαπά το καλό θυμαρίσιο μέλι συνθέτοντας ένα θρεπτικότατο πρωινό. Αν και δεν θα μείνει καλό είναι να θυμάστε πως έχει διάρκεια ζωής 2 χρόνια ενώ θα πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος.   
Ελληνικά καλούδια, Χατζηχρήστου 8, Ακρόπολη, τηλ. 210 92 24 060.

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.