ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Φλωρινέλα, Δημητρίου

Ένα ημίσκληρο τυρί από την Φλώρινα ιδανικό για σαγανάκι που έρχεται να διεκδικήσει τη θέση του στο τραπέζι μας.
Ο Κώστας και ο Γιάννης Δημητρίου αδέρφια κτηνοτροφικής οικογένειας από την Μαρίνα, ένα μικρό ακριτικό χωριό της Φλώρινας , αποφάσισαν το 1995 να μετατρέψουν την καθημερινή οικογενειακή παράδοση της μητέρας να μεταποιεί το γάλα της κτηνοτροφικής μονάδας , σε επιχείρηση.
 Με τον καιρό τα προϊόντα τους και κυρίως η φέτα έγινε περιζήτητη, η επιχείρηση εκσυγχρονίστηκε και σήμερα παράγει μια σειρά πολύ καλών προϊόντων.
Από τη σειρά αυτή δοκίμασα τη Φλωρινέλα με καπνιστή πάπρικα, φυσικά σαγανάκι αφού κυρίως γι’ αυτό προορίζεται. Πρόκειται για ημίσκληρο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα σε μπαστουνάκι που κόβεται ροδέλες και είναι ιδανικό για τηγάνι, φούρνο ή σχάρα αφού λιώνει δύσκολα. Έντονο  άρωμα λουλουδιών και βουτύρου με εξαιρετική γεύση γλυκιά στην αρχή που γίνεται πικάντικη όσο προχωρά στο στόμα. Εάν αναρωτιέστε, ναι θυμίζει πολύ τη ΠΟΠ Φορμαέλα της Αράχωβας και χωρίς να το ξέρω υποθέτω πως αυτός ήταν και ο βασικός λόγος για την ονομασία της.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα αξιόλογο τυρί που αν και το πλησίασα με επιφύλαξη εντούτοις βρήκε αμέσως θέση στο τραπέζι μου, δίπλα σε τηγανιτά αυγά, ψητή σε σαλάτες αλλά και άρτυμα σε όσπρια στη γάστρα.   
Τυροκομείο Δημητρίου, Στ. Δραγούμη 21 Φλώρινα 53100, τηλ. 2385023473

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.