ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Γίδινο πράσινο τυρί, Τζουρμπάκη

  Ένα ακόμη αξιόλογο τυρί από την Κρήτη που επιδεικνύει συνεχώς δείγματα της γευστικής της εξέλιξης και της ιδιαίτερης γαστρονομικής της κουλτούρας.

Το τυροκομείο του Μανώλη Τζουρμπάκη στο Μιξόρουμα του Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου κουβαλά την εμπειρία του παλαιού και τον ενθουσιασμό του νέου. Παλαιού καθώς ακολουθεί μια επιτυχημένη παράδοση τυροκόμησης 40 ετών, και νέου, καθώς αναλαμβάνει σιγά σιγά η νέα γενιά στις καινούργιες εγκαταστάσεις στο Μιξόρουμα.
 
Το γίδινο τυρί με την χαρακτηριστική πράσινη κρούστα αποτελεί σήμα κατατεθέν του τυροκομείου ενώ πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα τυριά που μπορεί να βρει κάποιος στην Ελλάδα. Ημίσκληρο τυρί με υγρασία 41% και λιπαρά επί ξηρού 48%, βελούδινη υφή, κόβεται εύκολα σε φέτες και έχει εξαιρετικό άρωμα κατσικίσιου γάλακτος που συμπυκνώνει τα βουνά της κρητικής υπαίθρου.
Χωρίς δεύτερη σκέψη το γίδινο τυρί έγινε άρτυμα στην πράσινη σαλάτα με ακτινίδιο και γλυκόξινη σάλτσα μελιού, εξαιρετικό παξιμαδάκι με μαρμελάδα φιστίκι ενώ και στο τηγάνι με αυγά επέδειξε ιδιαίτερες αρετές.
Ελληνικά καλούδια, Χατζηχρήστου 8, Ακρόπολη, τηλ. 210 92 24 060


http://www.fnl-guide.com/grTό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.

https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.