ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε φθηνό φαγητό


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο πρέπει να αποφεύγουμε τα φθηνά τρόφιμα; Ας ρίξουμε λίγο φως στο άρθρο που ακολουθεί.

Γενικά καλό είναι να τρεφόμαστε σωστά κυρίως για λόγους υγείας, αλλά και για να έχουμε μια όμορφη και ελκυστική εμφάνιση.Καλά όλα αυτά, αλλά τι σχέση έχει το φθηνό φαγητό και γιατί πρέπει να το αποφεύγουμε; Ας δούμε απλά και κατανοητά.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι με τον όρο φθηνό, δεν εννοούμε τα σουβλάκια (μόνο), αλλά κυρίως τα τρόφιμα που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ.

όχι στα φθηνά τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ
Και το λέμε αυτό γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που κάνει οικονομία στο φαγητό. Με απλά λόγια οι άνθρωποι αυτοί δεν επιλέγουν το τι θα φάνε με βάση τα γούστα ή τις ανάγκες τους, αλλά κατά κύριο λόγο βάσει του κόστος των τροφίμων.

Αυτό είναι πολύ κακό, διότι τα φθηνά τρόφιμα είναι κατά κανόνα κατώτερης ποιότητας και αμφιβόλου σύστασης ή προέλευσης. Θα έχετε παρατηρήσει ότι light προϊόντα ή τρόφιμα κατάλληλα για δίαιτα ή διατροφή είναι γενικά ακριβότερα.

Αυτό συμβαίνει αφενός για εμπορικούς λόγους, αλλά αφετέρου τα προϊόντα αυτά απαιτούν περαιτέρω επεξεργασία και απευθύνονται σε διαφορετικό (και μικρότερο) κοινό.


προτιμάτε light προϊόντα
Με άλλα λόγια δεν αφορούν την μάζα, αλλά τους λίγους που έχουν τη δυνατότητα και θέλουν να προσέχουν τι τρώνε.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το γρήορο φαγητό (fast food) το οποίο προκειμένου να είναι φθηνό είναι όσο χαμηλότερης ποιότητας γίνεται.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας αφορούν εκτός από τα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή, κυρίως ανθρώπους που ανήκουν σε χαμηλές οικονομικές ή κοινωνικές τάξεις.

Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν διαθέτουν χρήματα για να αγοράσουν καλύτερης ποιότητας κρέας ή άλλα τρόφιμα και έτσι επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με πολλά λιπαρά και ζάχαρη.
τα φθηνά φαγητά μας παχαίνουν
Βέβαια στην πράξη, όσο περισσότερο τρώει κανείς και παχαίνει, τόσο περισσότερη τροφή χρειάζεται, άρα ανεβαίνει και το κόστος συντήρησης του βάρους του, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Για αυτό λοιπόν, ανεξάρτητα με την οικονομική σας κατάσταση, προσπαθήστε να τρέφεστε σωστά και υγιεινά. Άλλωστε αν θέλει πραγματικά κάποιος να τραφεί σωστά θα βρει τον τρόπο.


coolwebTό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.

https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.