ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Ψωμί στην πέτρα απ' το ΦουρνέλιΜια «τρύπα» το αρτοποιείο, αλλά δε γίνεται να σεργιανάς στην παλιά αγορά στη Μυτιλήνη και να μην πέσει το μάτι σου στη φωτιά που ετοιμάζεται να καλοψήσει ψωμί και παξιμάδια που ζυμώνονται εδώ.

«Εδώ ζυμώνεται, εδώ ψήνεται» λέει η ταμπέλα και μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου -τουλάχιστον το δεύτερο σκέλος. Το Φουρνέλι (μικρός φούρνος, δηλαδή) του Ηλία Βύρα μοιάζει να βγήκε από άλλο αιώνα. Φτιάχνει και ψήνει στη φωτιά και στην πέτρα καρβέλια, άρτους, παξιμάδια με γλυκάνισο ή χωρίς, με τον ίδιο τρόπο που γινόταν χρόνια πριν οι ηλεκτρικοί φούρνοι κυριαρχήσουν στη ζωή μας και στην αγορά.
Εικόνες και γεύσεις αλλοτινών εποχών που συναντάει κανείς ακόμα στη Μυτιλήνη, τον τόπο που συμπυκνώνει χίλιους τόπους μέσα του, και κάνουν τους περιπάτους στις γειτονιές της μικρά ταξιδάκια ιστορίας, λαογραφίας και πολιτισμού. Το Φουρνέλι βρίσκεται στον κάθετο πεζόδρομο, το «σοκάκι με τα ταβερνάκια» και την παχιά σκιά, που συναντάει κανείς περπατώντας την πολύβουη εμπορική οδό Ερμού.

http://www.icookgreek.com/


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.