ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

Τρίγωνα Πανοράματος

Σίγουρα ένα  blog τής Κομοτηνής δεν επιτρέπετε να μην έχει αυτή την συνταγή….
Ήθελα όμως να είναι πολύ κοντά γευστικά στα  φημισμένα τρίγωνα .
Έκανα αρκετή ερεύνα, αλλά με βοήθησε και το γεγονός ότι είναι και το αγαπημένο μου γλυκό όποτε ήξερα καλά την γεύση….
Πιστεύω ότι  τα αυθεντικά τρίγωνα δεν είναι από φύλλο κρούστας γιατί το φύλλο τους είναι σχετικά χοντρό, όπως επίσης ότι ο τρόπος ψησίματος είναι διαφορετικός.
Τρίγωνα
Υλικά

250γρ φύλλο κρούστας
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
Σιρόπι
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ.  τσαγιού νερό
χυμό από μισό λεμόνι
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
8 κ. σούπας αλεύρι κοσκινισμένο
200 γρ Βιταμ ή βούτυρο
1 αυγό
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
βανίλιες
Συνταγή
Κόβουμε  τα φύλλα κρούστας σε  3 ίσιες λωρίδες.
DSC_2844-001
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Περνούμε 1 λωρίδα, με ένα πινελάκι την αλείφουμε ελαφρά με λίγο βούτυρο , βάζουμε από πάνω άλλες 2 λωρίδες αλείφοντας τες με βούτυρο. Έπειτα τυλίγουμε τα φύλλα σε τρίγωνα.
DSC_2846
DSC_2847
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να χρυσίσουν τα φύλλα.
DSC_2848
Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού να βράσουν.
DSC_2850
Μετράμε 4 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει να βράζει και σβήνουμε την φωτιά.
Κρέμα
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε,
DSC_2849
ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό και ανακατεύουμε συνεχώς ζωηρά  μέχρι να γίνει μια πηκτή κρέμα,
DSC_2851
την κατεβάζουμε από μάτι και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Συναρμολόγηση
Περνούμε τα τρίγωνα χλιαρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και τα βγάζουμε , δεν τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα ΙΣΑ να πιάσει το σιρόπι από τις 2 πλευρές.
Αφήνουμε τα τρίγωνα να κρυώσουν εντελώς, όπως και η κρέμα. Χαράζουμε το τρίγωνο στην μέση και το ανοίγουμε λίγο με το μαχαίρι.
DSC_2853
Βάζουμε την κρέμα σε ένα κόρνε και γεμίζουμε τα τρίγωνα.
Καλό είναι να τα γεμίζετε την ώρα που είναι να τα σερβίρετε, Χαράξτε όλα τα τρίγωνα και βάλτε όλη την κρεμά σε κόρνε .
DSC_2857
                                      Καλή Επιτυχία!!!!!!!


http://syntagesapospiti.blogspot.co.uk/


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.

https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.