ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Γκερεμέζι με μπούκοβο, Καϊδαντζής

Το γκερεμέζι είναι παραδοσιακό τυρί από πρόβειο γάλα ή κατσικίσιο γάλα που διατίθεται πλέον σε διάφορες γεύσεις.




Το Γκερεμέζι το συναντούμε συνήθως στην Αίγινα, την Αργολίδα και την Αττική. Είναι ένα κρεμώδες τυρί που παρασκευάζεται κυρίως από πρόβειο γάλα και έχει ελαφρώς ξινή και πικάντικη γεύση.
Στα σπίτια, παλιά το έφτιαχναν με τη χρήση τουλουμιού [τομάρι από κατσίκι] ή πάνινης τσάντας που λειτουργούσε ως τουλούμι.
Το τυροκομείο του Καϊδατζή βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Αττικής και παράγει εξαιρετικό Γκερεμέζι από πρόβειο γάλα με 18% λιπαρά. Το Γκερεμέζι της δοκιμής με την προσθήκη μπούκοβου και τσίλι σε σκόνη είναι αρκετά πικάντικο και ισορροπημένα καυτερό ώστε να αναδεικνύει την οξύτητα του γάλακτος.
Πολύ καλό τυρί για πλατό τυριών αντίστοιχης φιλοσοφίας, ενώ συνδυάζεται υπέροχα με μαρμελάδες, ξηρούς καρπούς και ψωμί.
Super market Θανόπουλος

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.