ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Φακές Εγκλουβής

Οι γυναίκες της Εγκλουβής λίγο μετά την Πρωτοχρονιά σπέρνουν τη φακή για να ξεκουραστεί κάτω από το χιόνι πριν τη βοτανίσουν με τον ερχομό της Άνοιξης.




Η Εγκλουβή είναι ένα χωριό που βρίσκεται στο οροπέδιο Βουνί της Λευκάδας εγκλωβισμένο ανάμεσα σε 4 κορυφές.
Οι λιγότεροι από 100 κάτοικοι της ασχολούνται αποκλειστικά με την καλλιέργεια της φακής καθώς, εξαιτίας του μικροκλίματος, της βιολογικής καλλιέργειας και της συγκομιδής που γίνεται με τα χέρια, καταφέρνουν να παραδώσουν προϊόν άριστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας. Από πολλούς θεωρούνται οι καλύτερες στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σπόρος της φακής από την Εγκλουβή φυλάσσεται στον Οργανισμό για τα Τρόφιμα και τη Γεωργίατου O.H.E. και στο ΔΔιεθνές Κέντρο Αγροτικής Έρευνας για τις Ξηρές Περιοχές(ICARDA)
Οι φακές Εγκλουβής διακρίνονται για την ανομοιομορφία τους καθώς οι σπόροι μπορεί να είναι από σκουρόχρωμοι μελαμψοί έως ανοιχτόχρωμοι κίτρινοι. Μαγειρεύονται όμως εύκολα και έχουν καταπληκτική γεύση και βελούδινη υφή. Η παραγωγή της φακής σχεδόν προπωλείται και εξαντλείται λίγες μέρες μετά τη συγκομιδή της καθώς γίνεται  ανάρπαστη, παγκοσμίως.
Αν καταφέρετε να προμηθευτείτε ένα σακουλάκι τότε δοκιμάστε να τις βράσετε σκέτες με λίγο σκόρδο, ρίγανη και λάδι ή συμπληρώστε ρύζι και κρεμμύδια και απαραιτήτως συνοδέψτε τις με μαύρες ελιές. 
Ελληνικά καλούδια, Χατζηχρήστου 8, Ακρόπολη, τηλ. 210 92 24 060.

http://www.fnl-guide.com/gr


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.