ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Συκολατάκι με αφρίνα, Askada

Το γνωστά σύκα από την Κύμη παντρεύονται με την σοκολάτα για να γίνουν συκολατάκια.



Το ξηρό σύκο γνωστό για την πλούσια διατροφική του αξία, όπως  σίδηρο, ασβέστιο κ.ά. αποτελεί μέρος της διατροφής μας εδώ και αιώνες καθώς υπάρχουν μαρτυρίες για αποξήρανση σύκων ήδη από τον 14ο π.Χ. αιώνα.
Το Αγρόκτημα Ασκάδα που βρίσκεται στην περιοχή της Κύμης παράγει αποκλειστικά ξηρό σύκο φυσικού τύπου, χωρίς επεξεργασία ατμών θείου, με τον παραδοσιακό τρόπο, ενώ όλη η διαδικασία γίνεται χειρωνακτικά.
Αυτή τη φορά το σύκο παντρεύεται με πικρή σοκολάτα 58% και δημιουργεί το συκολατάκι, μια γευστική λιχουδιά που δύσκολα περνάει απαρατήρητη. Η ερεθιστική γεύση της σοκολάτας ενθαρρύνεται από την αρωματική και γλυκιά επίδραση του σύκου, αποκτά ένταση με το πασπάλισμα θυμαριού και απογειώνεται από τις νιφάδες της αφρίνας Μεσολογγίου που δίνουν χαρακτήρα σε αυτή τη λιχουδιά. Το συκολατάκι το δοκίμασα για πρώτη φορά στην Foodexpoενώ πλέον διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα.

http://www.fnl-guide.com/gr



Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.

https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.