ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Η χωριάτικη σαλάτα ήταν από την πόλη

Ένα από τα εμβληματικά πιάτα της ελληνικής γαστρονομίας είναι η χωριάτικη σαλάτα, περιζήτητη στις παραγγελίες τόσο των τουριστών όσο και των ντόπιων. Σε πιο χωριό την έφτιαχναν όμως;
Όσο και εάν ακούγεται περίεργο η διάσημη χωριάτικη σαλάτα δεν κατάγεται από το χωριό αλλά από την πόλη και είναι προϊόν επιχειρηματικής ευφυΐας.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Γιώτη η χωριάτικη εμφανίστηκε περίπου τη δεκαετία του 60 στην Πλάκα εξαιτίας της ανάπτυξης του τουρισμού. Την εποχή εκείνη οι σαλάτες με ντομάτα, αγγούρι και άλλα λαχανικά ήταν στη διατίμηση, δηλαδή είχαν συγκεκριμένη χαμηλή τιμή πώλησης. Οι εστιάτορες της περιοχής σκέφθηκαν να προσθέσουν ένα κομμάτι τυρί φέτα με σκοπό να αποδεσμευτούν από τη διατίμηση και να πωλούν ακριβότερα. Ο συνδυασμός άρεσε, η σαλάτα πήρε την ονομασία Greek salad για τους ξένους και για εμάς τους ιθαγενείς η χωριάτικη μας θύμιζε τη σαλάτα από τον μπαχτσέ και το κολατσιό στο χωριό με την ντομάτα, το τυρί, το ψωμί και τις ελιές.
Σήμερα υπάρχουν αρκετοί τύποι χωριάτικης σαλάτας με πιπεριά, ελιές, κάπαρη, ξινοτύρι ή άλλα υλικά ενώ η γεύση της παραμένει ανυπέρβλητη σε συνδυασμό με ένα καλό ελαιόλαδο και φρέσκο ψωμί. 

Χάρης Τζαννής,

 Fnl-guide.com


Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.