ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

*ΑΜΠΕΛΟΥ ΤΕΧΝΗ* Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ

Το κρασί πάνω από όλα είναι πολιτισμός.
Και χωρίς αμφιβολία η μοναδική οινική κληρονομιά της Ελλάδας μπορεί να ανιχνευτεί σε κάθε γουλιά των εξαιρετικών, σύγχρονων κρασιών της.


Πολύ περισσότερο βαρετός θα ήταν με τη σειρά του και ο παγκόσμιος οινικός χάρτης χωρίς το πλήθος των 300+ αυτόχθονων ποικιλιών που η Ελλάδα διαθέτει.
Τα κρασιά που παράγουν διαθέτουν ξεχωριστό στυλ, μοναδικό χαρακτήρα και ευρύ φάσμα διαφορετικών αρωματικών προφίλ, αποτελώντας χωρίς αμφιβολία μια γερή γροθιά κατά της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης που θέλει πολλά κρασιά να είναι σε ένα συγκεκριμένο εμπορικό στυλ.
Μία από τις πλέον συναρπαστικές εξελίξεις στην Ελληνική οινική σκηνή, αποτελεί η ανάδειξη των υψηλής ποιότητας ιστορικών ποικιλιών, τις οποίες οι Έλληνες οινοπαραγωγοί ανακαλύπτουν από την αρχή, χρόνο με το χρόνο.
Αυτά τα σταφύλια μπορεί να χρειάζονται οδηγό σε ότι αφορά την προφορά του ονόματος τους, ειδικά για τους ξένους, ωστόσο προσφέρουν ποιοτικές επιλογές σε όσους θέλουν να εξερευνήσουν κάτι το διαφορετικό. Σε μια εποχή που η μαζική παραγωγή και η παγκοσμιοποίηση κυριαρχούν, τα Ελληνικά κρασιά διαθέτουν μοναδικότητα και εκφράζουν εξαιρετικά την προέλευση τους.
Η Ελλάδα αποτελεί πατρίδα για κάποια από τα πλέον ενδιαφέροντα κρασιά σε παγκόσμιο επίπεδο, φτιαγμένα από αυτόχθονες κυρίως ποικιλίες και οινοποιούς παθιασμένους με τη δουλειά τους. Ωστόσο σε όρους παγκόσμιας παραγωγής κατέχει πολύ μικρό μερίδιο.
Ο Ελληνικός αμπελώνας έχει έκταση περίπου 113000 εκτάρια, το 66% των οποίων είναι φυτεμένα με λευκές ποικιλίες, ενώ παράγουν μόλις το 2.5% της συνολικής Ευρωπαϊκής παραγωγής. Μέχρι πρόσφατα το 90% του κρασιού καταναλωνόταν από την εσωτερική αγορά και μόνο ένα μικρό ποσοστό προοριζόταν για εξαγωγές.
Αυτό είναι κάτι το οποίο αλλάζει με γοργό ρυθμό και η Ελλάδα αυξανόμενα θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο ως μία από τις πλέον ανερχόμενες δυνάμεις.
Σήμερα, αυτή η ποιότητα είναι μάλλον ο κανόνας παρά η εξαίρεση. Περισσότεροι από 600 παραγωγοί έχουν εγκαθιδρύσει οινοποιεία, τα περισσότερα από τα οποία διαθέτουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία και παράγουν κρασιά με έμφαση στην ποιότητα, τόσο από γηγενείς όσο και διεθνείς ποικιλίες.
Η ελληνική αγορά διαθέτει γύρω στις 3500 διαφορετικές ετικέτες κρασιού, οι οποίες υπογραμμίζουν την ποικιλομορφία, το βάθος και την διαφορετικότητα των Ελληνικών κρασιών. Νέα οινοποιεία, καινούρια πρόσωπα, ξεχασμένες από το χρόνο ποικιλίες και καινούριες ετικέτες κάνουν το ντεμπούτο τους κάθε χρόνο με εντυπωσιακά αποτελέσματα
Με την βοήθεια υπερσύγχρονης τεχνολογίας στο οινοποιείο και παγκόσμια αναγνώριση από τους ειδικούς του κρασιού- δίνουν πολύ υψηλές βαθμολογίες στα Ελληνικά κρασιά- υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ανάμεσα στους Έλληνες οινοποιούς.
Αυτό η ολοένα και αυξανόμενη αυτοπεποίθηση στο οινοποιείο, τους επιτρέπει να ασχοληθούν περισσότερο με το αμπέλι, να εκμεταλλευτούν τα διαθέσιμα terroirs και τις τεράστιες δυνατότητες που τους δίνει ο ανεξερεύνητος αριθμός αυτοχθόνων ποικιλιών που έχουν στα χέρια τους.Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.

https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.