ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

Ελληνικά Προιόντα.

Φρεσκοστυμμένος χυμός ροδιού AΣΟΠ Μας αρέσει το ρόδι, μας αρέσει πολύ και ήταν άξιο απορίας γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρχαν ελληνικοί χυμοί ροδιού στα ράφια αφού και παραγωγή διαθέτουμε και ανάλογη τεχνολογία.
Φρεσκοστυμμένος χυμός ροδιού AΣΟΠ

Μας αρέσει το ρόδι, μας αρέσει πολύ και ήταν άξιο απορίας γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρχαν ελληνικοί χυμοί ροδιού στα ράφια αφού και παραγωγή διαθέτουμε και ανάλογη τεχνολογία.

Ελληνικά βότανα, μοναδικά φάρμακαΤι θα λέγατε αν, για να σας φτιάξει η διάθεση, πίνατε λίγο μελισσόχορτο; Το ίδιο θα μπορούσατε να κάνετε με το θυμάρι, αν αισθάνεστε κρυωμένοι και βήχετε, αλλά και με πολλά βότανα που μέχρι πρότινος πιστεύατε ότι προορίζονταν μόνο για τα φαγητά σας.

Ελληνικές Νοστιμιές.Ημίλιαστα ντοματίνια Ντοματάκια Σαντορίνης στην Νέα Μάκρη;
Ημίλιαστα ντοματίνια
Ντοματάκια Σαντορίνης στην Νέα Μάκρη; Όχι ακριβώς αφού τα ντοματάκια Σαντορίνης είναι γέννημα θρέμμα του νησιού με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης αλλά τα ημίλιαστα ντοματίνια κερασόμορφης ποικιλίας Κυκλάδων της Γιώτας Σωτηροπούλου έχουν όλη την δόξα και σπιτική χάρη.

Yπάρχουν ορισμένα πράγματα που τα εκτιμάς με τον χρόνο.

Ανθρακούχο νερό με μαστιχόνερο Μastiqua

Yπάρχουν ορισμένα πράγματα που τα εκτιμάς με τον χρόνο. Και η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοκυκλοφόρησε υπήρχε η προκατάληψη του μάρκετινγκ. Το Mastiqua, όμως, απέδειξε ότι εκτός από τους κανόνες του design και της έξυπνης προώθησης, κατέχει και τους κανόνες της γεύσης.
Ανθρακούχο νερό με μαστιχόνερο Μastiqua
Yπάρχουν ορισμένα πράγματα που τα εκτιμάς με τον χρόνο. Και η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοκυκλοφόρησε υπήρχε η προκατάληψη του μάρκετινγκ. Το Mastiqua, όμως, απέδειξε ότι εκτός από τους κανόνες του design και της έξυπνης προώθησης, κατέχει και τους κανόνες της γεύσης. Βελούδινο, στην αρχή το νοιώθεις γλυκό στο στόμα αλλά σιγά-σιγά, μένει το άρωμα της μαστίχας που

Καλάθι μέ Ελληνικά Προιόντα.Αμυγδαλωτά Τήνου Χάλαρης Κάθε καλοκαίρι επιστρέφουμε στις παλιές αγάπες. Και η Τήνος είναι αιώνια αγαπημένη.
Αμυγδαλωτά Τήνου Χάλαρης
Κάθε καλοκαίρι επιστρέφουμε στις παλιές αγάπες. Και η Τήνος είναι αιώνια αγαπημένη. Όχι μόνο για τα ταξίδια για τα τάματα-όταν το πλοίο της γραμμής έκανε πέντε ώρες και οι γυναίκες ανέβαιναν τον δρόμο για την Παναγία με τα γόνατα-αλλά γιατί υπάρχει και η άλλη Τήνος. Η ευωδιαστή, γήινη και φωτεινή. Αυτή την Τήνο μας θυμίζουν τα αμυγδαλωτά του Χάλαρη. Ο Λεωνίδας Χάλαρης ξεκίνησε από ένα φούρνο κάπου στα ’60 όταν οι ταξιδιώτες γέμιζαν τις σακούλες με τσιμπητές τυρόπιτες(λυχναράκια) για το δρόμο. Τα αμυγδαλωτά, όμως, είναι φετίχ για αυτό και φεύγουν ταψιά για γάμους και βαφτίσια. Ίσως να φταίει το αμύγδαλο αλλά μεταξύ μας, περισσότερο ο αέρας του νησιού…

Ταχίνι Λήμνου ολικής, Αχιλλαδέλης

Η θρεπτική αξία του σουσαμιού και η μοναδική του γεύση αποτελούν τη βάση αυτής της φυσικής τροφής από την Λήμνο.
Η εταιρεία παραγωγής προϊόντων της οικογένειας Αχιλλαδέλη κουβαλάει στις πλάτες της μια ιστορία περισσότερων των 80 ετών, καθώς εξελίχθηκε από μια τοπική οικοτεχνία σε μια οργανωμένη επιχείρηση διεθνών προτύπων. Ξεκίνησε το 1930 με την παραγωγή ταχινιού εκμεταλλευόμενη την διαδεδομένη, για την εποχή, τοπική καλλιέργεια σουσαμιού.

Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

Δείτε σπάνιες εικόνες από την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα των 60s


Πρωτοχρονιάτικη βόλτα για ψώνια στην Αθήνα των 60s – 70s. Σπάνιες εικόνες και φωτογραφίες από μια πόλη που γιόρταζε, παζάρευε και διασκέδαζε, παρά τη φτώχεια

ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ !!! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΕΚΤΑΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ….

Ανδρέα ότι καλύτερο, για την «μεγάλη οικογένεια Καρέλια»….

Εκτακτες παροχές ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ προς τους εργαζόμενους ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της “Καρέλια Α.Ε.” Ανδρέας Καρέλιας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης γιορτής στις εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας στην Καλαμάτα.

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ + ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ  +  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ

ΣΑΣ  ΕΥΧΟΝΤΑΙ   ΤΑ  ΒLOGS 

Ελληνικά Προιόντα : Best of 2015

Αν το 2014 μπορεί να χαρακτηριστεί ως η χρονιά της αφύπνισης, το 2015 ήταν η χρονιά της συνειδητοποίησης για τους Έλληνες παραγωγούς και τα ελληνικά προϊόντα.
Σίγουρα ήταν μια αξιομνημόνευτη χρονιά για την ελληνική παραγωγή που σημαδεύτηκε, ακριβώς στη μέση της, από την επιβολή των capital controls. Οι αναταράξεις που δημιουργήθηκαν ήταν αρκετά ισχυρές καθώς επηρέασαν τόσο τις εισαγωγές πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας όσο και τις εξαγωγές αγαθών και γεωργικών προϊόντων. Το 2015 θα το θυμούνται ίσως για πολλά χρόνια και οι οινοπαραγωγοί της χώρας μας που, σε μια από τις καλύτερες παραγωγικά και εμπορικά χρονιές τους, βρέθηκαν εξαπίνης στα κυβερνητικά σχέδια για φορολόγηση της παραγωγής τους.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Απίστευτη πατέντα από 94χρονο Έλληνα: Ρεύμα από τα κύματα της θάλασσας

Mια απίστευτη εφεύρεση ενός... 94χρονου Έλληνα υπόσχεται να αλλάξει τα ενεργειακά δεδομένα στη χώρα καθώς υπόσχεται την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τα κύματα της θάλασσας.

Λίκνο ασίγαστο όταν όλοι κοιμούνται

Το κινέζικο της Πρωτοχρονιάς - ¨Μπορούμε¨ Μ.Κ. Οργάνωση-

Angie
179 ολόκληρα κιλά τροφής πετάει στα σκουπίδια κάθε χρονιά ο μέσος Ευρωπαίος! Τα περισσότερα μάλιστα από αυτά πετιούνται τις ημέρες γύρω από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που – ακόμα και τώρα μέσα στη κρίση – φορτώνουν το γιορτινό τραπέζι με εντυπωσιακή ποσότητα φαγητού, πολύ περισσότερη απ’ όση μπορούμε να απολαύσουμε.

Το νούμερο διπλασιάζεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με ένα έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακό 30-40% της παραγόμενης τροφής να καταλήγει κάθε χρόνο στις χωματερές που, με την αποβολή μεθανίου των τροφών που αποσυντίθενται, συμβάλλουν εντυπωσιακά στη μόλυνση του αέρα.

Μηχανές Ελληνικής κατασκευής: Μαλκότση (Βίντεο)
Η ανεπανάληπτη μηχανή Μαλκότση που κελαηδούσε στις ακροποταμιές μαζί με τα αηδόνια.
Πως το κράτος οδήγησε τον Σωκράτη Μαλκότση σε πτώχευση!!!

Παλαιωμένο ξίδι με πετιμέζι, Αρόη

Ένα μικρό διαμαντάκι από την Πάτρα που παλαιώνει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.
Η εταιρεία Αρόη με έδρα στην Πάτρα παρουσίασε το 2013 για πρώτη φορά το παλαιωμένο ξίδι με πετιμέζι από σταφύλια Μαυροδάφνης. Πρόκειται για μίγμα κρασιού που οξοποιείται με την μέθοδο της Ορλεάνης, χωρίς βιομηχανικό οξοποιητή, ενώ το πετιμέζι γίνεται από τον αργό βρασμό του φρέσκου μούστου.
Κατόπιν, το μίγμα παλαιώνει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια χρησιμοποιώντας μια παραλλαγή της μεθόδου solera. Τέλος, εμφιαλώνεται με το χέρι χωρίς τη χρήση μηχανημάτων ενώ η ποιότητα του ελέγχεται συνεχώς. 

Το 2015 ήταν μια ενδιαφέρουσα χρονιά, «υπερκινητική» και γεμάτη γευστικές εμπειρίες.

Καινούρια μικροζυθοποιεία παντού, πολλά νέα ταλέντα αλλά και τάσεις, πετυχημένες συνεργασίες και αναβίωση ξεχασμένων στυλ, ενώ ήταν πάντα παρούσες κλασικές αξίες που παραμένουν σταθερά στην κορυφή.
Best ελληνική AleLAVA
Η Lava είναι μια νέα και ξεχωριστή μπίρα της μικροζυθοποιίας Septem που βρίσκεται στην Εύβοια. Πρόκειται για μια κόκκινη (!) ImperialIPA, ενδιαφέρουσα, με καλή ισορροπία μεταξύ γλυκού, καπνιστού, φρούτων και πικράδας καθώς και την αίσθηση του αλκοόλ, που βρίσκεται στο 9%. Η Lavaαποτελεί αναμφισβήτητα την σπέσιαλ μπίρα της ζυθοποιίας.

ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΑΕ - HELLAS - ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ


Η εταιρεία HELLAS ιδρύεται το 1950 από τον ΕΥΣΤ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ και το 1980 από ατομική μετατρέπεται σε ΕΥΣΤ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΥΙΟΙ Ο.Ε.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΑΣΤΙΧΑΤΟΣ.....ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Ιστορικό
Η πλούσια εμπειρία και η πολυετής παράδοση χαρακτηρίζει την οικογενειακή επιχείρηση του Παπαδόπουλου Ελευθέριου. Ο ίδιος κληρονόμησε το εργαστήριο χειροποίητου χαλβά από τον προπάππου του, πρόσφυγα από την Αξό της Καππαδοκίας και συνεχίζει μέχρι σήμερα  με αμείωτο ενθουσιασμό, αγάπη και σεβασμό στην παράδοση την ίδια «οικογενειακή υπόθεση» παρασκευής μαστιχάτου χαλβά.

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Γιορτινές φυσαλίδες και αρωματικά κρασιά !1.Ζεστό κρασί με φρούτα και μπαχαρικάFullSizeRender (1)


Το ζεστό κόκκινο κρασί (ή όπως το λένε πολλοί …το Χριστουγεννιάτικο κρασί!) έχει πολλά ονόματα στη βόρεια Ευρώπη απο όπου ξεκίνησε : mulled wine, vin chaud, Glühwein, glögg, vin brulé και quentão στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ...ΜΕΝΟΙΚΙΟ ΟΡΟΣHeaderΤρούφα - Μανιτάρι πλευρώτους – Βατόμουρο

Τρεις τροφές με τεράστια διατροφική αξία!

Η καλλιέργεια τους στην Ελληνική Επικράτεια περιορισμένη και η ζήτηση μεγάλη.
Με αυτήν τη σκέψη ξεκίνησε στις παρυφές του

Παστέλι Του Ταψιούkiria
Από το 1958, ο Φίλιππος Χριστόπουλος έφτιαχνε τη δική του καλαματιανή ρακή, ούζο και ηδύποτα, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

"7 Μπαχαρικά που μας κάνουν έξυπνους, λεπτούς και υγιείς"Τι άποψη έχετε για τα μπαχαρικά; Αν δεν τα έχετε και σε τόσο μεγάλη υπόληψη, μετά από όσα θα διαβάσετε σήμερα, σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη!
Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές έρευνες υπάρχουν συγκεκριμένα μπαχαρικά που εκτός από το ότι κάνουν τα φαγητά μας πιο νόστιμα, θωρακίζουν και την υγεία μας, φροντίζουν για τη σιλουέτα μας και μας κάνουν πιο έξυπνους!

Ντόπια Προϊόντα παραγωγής της Πρέσπας μάνας γηςΠρεσπιώτικη Γη
Είμαστε νέοι σε ηλικία, εγώ και η γυναίκα μου. Καλλιεργούμε τα προϊόντα μας στα χωράφια της Πρέσπας σε ετήσια βάση.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ..ΚΑΣΟΥPictureΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο "Σύλλογος των εν Ελλάδι Κασίων" ιδρύθηκε το 1928 (15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1928), με βασικό σκοπό   την συμπαράσταση στις ανάγκες των μελών  του, και ιδιαίτερα των Κασιωτών  που κατέφταναν ως πρόσφυγες στην  Ελεύθερη Ελλάδα.
         Στις 8 Νοεμβρίου 1940, εκδίδεται  ψήφισμα όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται :
 "τα μέλη του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων συνελθόντα εις έκτακτον Γενικήν Συνέλευσιν κατά τας σημερινάς μεγάλας στιγμάς της Ιστορίας μας, διαδηλώνουν την απόλυτον αυτών  πίστιν και αφοσίωσιν προς την Α.Μ. τον βασιλέα Ημών και τον Εθνικόν Κυβερνήτην οίτινες εφάνησαν άξιοι της πατρίδος, απορρίψαντες μετά περιφρονήσεως το ιταμόν εις ύφος και κυνικόν εις περιεχόμενον τελεσίγραφον της φασιστικής Ιταλίας…

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Ελλάδα (1903-1920)


Αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα από ελληνικά αρωματικά φυτά γίνονται… λατρεία!!!“Όλα αυτά που θα πρέπει να μάθουμε ,γι αυτόν τον χώρο όπου συνεχώς κερδίζει εντυπώσεις και πραγματικά φανατικούς καταναλωτές” 
  Οι επιστήμονες μελετώντας τα αιθέρια έλαια στο μικροσκόπιο έχουν διαπιστώσει, ότι τα αιθέρια έλαια είναι σύνθετες οργανικές ενώσεις. 

Περιέχουν δηλαδή στο μόριό τους άτομα άνθρακα.
 Η επιστήμη της χημείας διδάσκει, ότι ενώσεις, που εμπεριέχουν άτομα άνθρακα είναι οργανικές, εμπεριέχουν δηλαδή ζωή. 
Δεν πρόκειται δηλαδή για αδρανή και αμετάβλητη ύλη, αλλά ύλη με κάποιου είδους εξελιγμένη ευφυΐα, η οποία αλληλεπιδρά έντονα και δραστικά με το περιβάλλον της.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΛΙΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ....ΟΡΕΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ...ΟΝΕΙΡΟΥ ΓΗΗ Ορεινή Χαλκιδική - Ονείρου Γη είναι η συστηματική και συνεχής προσπάθεια για την συγκέντρωση και ανάδειξη των καλύτερων τοπικών προϊόντων της Χαλκιδικιώτικης γης με αγνά υλικά, παλιές συνταγές που πολλές από αυτές βρέθηκαν σε σεντούκια και τρόπους παραγωγής που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

Ελληνικά Προιόντα-Στο κυνήγι των γεύσεων
Ομήρου Τριλογία, κεφαλογραβιέρα - Τυροκομείο Ίου
Το νέο τυρί του γνωστού μας τυροκομείου Ίου

Κέρδος για πολίτες-περιβάλλον η απόφαση της ΕΕ για το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου του Νομού Αττικής (ΕΣΔΝΑ) που σχετίζεται με τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης  (ΕΜΑ) και με την εναρμόνιση της λειτουργίας του με τα προτάγματα τόσο του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων όσο και του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ και την έμφαση που δίνεται στην ανάκτηση και την ανακύκλωση. Στόχος του ΕΔΣΝΑ ο οικονομικός εξορθολογισμός και παράλληλα η δημιουργία των προϋποθέσεων που θα καταστήσουν το ΕΜΑ σημαντικό εργαλείο που θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της κυκλικής οικονομίας που προωθεί η ΕΕ.

Το Σερμπετόσπιτο στου Ψυρρή: Mάλλον η γωνιά με τα καλύτερα old fashioned γλυκά της Αθήνας .

Αν δεν λαχταράς σοκολατόσουπα με βουνά παγωτού, προφιτερόλ κόλαση και ταψιά όλο σιρόπια τότε αυτό το ποστ δεν είναι για σένα 
Από τον ΘΑΝΑΣΗ ΧΑΡΑΜΗ .Αν προσπαθείτε να κάνετε δίαιτα ή δεν σας αρέσουν τα γλυκά είναι προτιμότερο να διακόψετε την ανάγνωση εδώ. 

Μόνο στο Eirinika τα Made in Greece ''Simply Greek'', που με σήμα το τσαρούχι ξετρελαίνουν γευσιγνώστες στα πέρατα της γης: 4 Great Taste Awards παρακαλώ!

Με πάθος για τις καλές και προχωρημένες γεύσεις ένας μαθηματικός,ο Μανώλης και μια βιομηχανική ψυχολόγος, η Έλλη αποφάσισαν να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό και να δημιούργησουν εν καιρώ κρίσης το 2012 μια μοναδική σειρά ελληνικών προϊόντων που περιλαμβάνει ντιπ, σάλτσες και μαρμελάδες και είναι εμπνευσμένη από τις παραδοσιακά Ελληνικές γεύσεις. Τα «Απλά Ελληνικά» ή αλλιώς ''Simply Greek'' ''καμάρια'' τους μάλιστα έχουν πάρει και Great Taste Award.


Σήμερα, μόλις 3 χρόνια μετα, έχοντας κερδίσει την αγάπη του καταναλωτικού και όχι μόνο κοινού, ο Μανώλης & η Έλλη, μιλούν στο eirinika.gr για τα Simply Greek τους με σήμα - τι άλλο - το ultra Greek τσαρούχι!

Selesia Green τα παραδοσιακά προιόντα της Λακωνίας

Selesia green Φυσικά τοπικά παραδοσιακά προιόντα από την Λακωνία και τις παλγιές του Πάρνωνα και του Ταυγέτου.Η Άννα και η Αθανασία Μπαξεβάνη γοητεύτηκαν από τη μαγεία της φύσης και την ομορφιά ενός μικρού χωριού της Σπάρτης, τη Σελλασία.

Δείτε τον σταθμό «Ελλάδα» του μετρό στη… ΧιλήΈναν πρωτότυπο φόρο τιμής αποδίδει η Χιλή στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς, από τις 7 Μαρτίου ο σταθμός με το όνομα Grecia (Ελλάδα) στην πρωτεύουσα Σαντιάγο κοσμείται από μια έκθεση αντιγράφων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

Μεγάλη προσοχή στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς

elia
Φίλοι Έλληνες Ελαιοπαραγωγοί, Έμποροι Ελαιολάδου, Αγροτικές Ενώσεις κλπ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ…. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ…
Μην πουλάτε ατυποποίητο Ελαιόλαδο και ειδικά ΟΧΙ στην Ιταλία!!!
Πάντα το χρειαζόταν για να εμπλουτίζουν το κακής ποιότητας δικό τους ΑΛΛΑ τώρα ειδικά το χρειάζονται επειδή τα Ελαιόδεντρα τους πεθαίνουν!

Η Lyra, η El Greco κι ένας συλλέκτης αναμνήσεων Ένας φανατικός συλλέκτης ανέμελων στιγμών των ’80s εξηγεί τι απέγιναν οι δύο εταιρείες κολοσσοί που τα κατασκεύαζαν και γιατί χάθηκαν τα γελαστά παιχνίδια.Από τον Μ.ΗULOT 


Το σπίτι του Γεράσιμου Τζωρτζάτου είναι ο παράδεισος του παιδιού.\\
 Ίσως όχι του παιδιού του 2012 που ζητάει απ' τον Άι Βασίλη iPhone και παιχνίδια με φιγούρες φρίκης απ' αυτά που διαφημίζει η τηλεόραση.

H ιστορία του ψωμιού στην Ελλάδα μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό.Η ιστορία του ψωμιού ξεκινάει πριν από 30.000 χρόνια στην Ευρώπη. Το πρώτο ψωμί που φτιάχτηκε πιθανόν να ήταν μια εκδοχή πάστας σιτηρών, φτιαγμένης από καβουρδισμένους και αλεσμένους κόκκους δημητριακών και νερό, και μπορεί να προέκυψε τυχαία κατά το μαγείρεμα ή και σκόπιμα μετά από πειραματισμό με αλεύρι ολικής αλέσεως και νερό. Το πιο πιθανό είναι να ήταν άζυμο.

Φλογερές φλογέρες... -
Angie
Υπάρχει μιά παλιά συνταγή της γιαγιάς μου για “φλογέρες” που δεν έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα να τη φτιάξω αλλά κάθε που πλησιάζουν Χριστούγεννα τη σκέφτομαι (θυμάμαι ακόμα και το πιάτο με τα ροζ τριαντάφυλλα που τις στοίβαζε στο μπουφέ που τώρα έχω τρίψει, ξεβάψει και ξαναβάψει) ) και όλο λέω να φωνάξω τη μαμά μου να την κάνουμε ξανά μαζί , έτσι, μιά φορά ανήμερα της γιορτής του πατέρα μου Διονύση (βοήθειά μας σήμερα 17 Δεκέμβρη…) , έτσι για το καλό.
Μέχρι τώρα πάντα κάτι συνέβαινε και δεν έμενε καιρός για φλογέρες . Εχει τον μπελά του η συνταγή – λόγω διπλώματος βασικά.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ: Το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών των ΗΠΑ στον Παύλο ΑλιβιζάτοO διακεκριμένος Ελληνο-αμερικανός χημικός θα βραβευτεί με την ύψιστη διάκριση του αμερικανικού κράτους για τη συνεισφορά του στον τομέα της νανοτεχνολογίας

Δείτε τι απίστευτα όπλα κατασκευάζει η Ελλάδα…
Κι όμως είναι μια πληροφορία που πολλοί Έλληνες δεν γνωρίζουν αλλά  το vοicenews.gr σας το παρουσιάζει...Πρόκειται για ένα βίντεο που δείχνει πως από το 1872 έως και το 2010 ο Ελληνικός στρατός ανέπτυξε την 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.