ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

«Παιχνίδια Δαμίγος»: Το πιο παλιό παιχνιδάδικο της Ελλάδας είναι στην Ομόνοια Ένα μικρό μαγαζί στην Ομόνοια με ιστορία εκατό χρόνων έχει ζήσει μέσα από τρεις γενιές ιδιοκτητών όλη την εξέλιξη του ελληνικού παιχνιδιού




Από τον Μ.ΗULOT .


Η οδός Λυκούργου είναι η πρώτη κάθετη που βρίσκεις στον πεζόδρομο της Αιόλου όταν περπατάς από τη Σταδίου προς την πλατεία Κοτζιά.

Πυλιακή Γη: GreatTaste στο κουταλάκι

Εάν ο συνδυασμός της ελιάς με Cabernet σε ένα γλυκό ή της μαρμελάδας λεμόνι με αγουρέλαιο σου φαίνεται περίεργος, τότε ένα βραβείο Great taste έρχεται για να επιβεβαιώσει πως η σωστή δουλειά, η καινοτομία και οι καλές πρώτες ύλες ανταμείβονται.
Αυτή είναι η Πυλιακή Γη, ένα μικρό οικογενειακό εργαστήριο που μέσα από τις κατσαρόλες του αναδύονται μεθυστικά αρώματα και δημιουργούνται, μεταξύ άλλων, εξαιρετικά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Η Πυλιακή Γη, δημιούργημα της Γιάννας Μπαλαφούτη, δεν είναι μια συμβατική επιχείρηση όπως συμβατική δεν είναι και η Γιάννα. Ξεκίνησε ως σχεδιάστρια πριν ασχοληθεί με τις κατσαρόλες της, δεν πρόκειται όμως για ένα ακόμη success story εγκατάλειψης της καριέρας στην πόλη και ενασχόλησης με την ελληνική γη, αλλά για μια συνειδητή απόφαση σύνδεσης με τον τόπο της.

Evo3: Ένα λάδι από τη Λέσβο που φυτεύει δέντρα



Το ελαιόλαδο αποτελεί για την Ελλάδα ένα από τα βαριά χαρτιά της γεωργικής της παραγωγής. Πολλές περιοχές, με προεξέχουσα τη Μεσσηνία, παράγουν εξαιρετικό λάδι που προσπαθεί να βρει το δρόμο του μακριά από τον «τενεκέ». Ένα λάδι της Μυτιλήνης επαναστατεί!
Το ότι η Μυτιλήνη έχει καλό λάδι είναι γνωστό. Το λάδι της είναι πιο απαλό και αρωματικό, αποτέλεσμα των ποικιλιών που χρησιμοποιούνται αλλά και της ιδιαιτερότητας του γεωφυσικού παράγοντα και της τοποθεσίας του νησιού. Στην περιοχή της Γέρας, στο νοτιανατολικό τμήμα του νησιού,

Μέσα στο μοναδικό εργοστάσιο επιτραπέζιων παιχνιδιών στην Αθήνα Στο Περιστέρι, ένα παλιό τυπογραφείο έγινε το εργοστάσιο επιτραπέζιων παιχνιδιών «Δεσύλλας». Ζητήσαμε από τον ιδιοκτήτη του να μας ξεναγήσει.



Από την ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ 


«Το εργοστάσιο αρχικά ήταν ένα τυπογραφείο. 

Ο πατέρας μου, Διονύσης Δεσύλλας, είχε ξεκινήσει με ένα τυπογραφείο που έπαιρνε δουλειές από τις τότε μεγάλες εταιρείες, όπως η Kodak, η Opel, έφτιαχνε φυλλάδια – ό,τι κάνει ένα κλασικό τυπογραφείο. 

Δείτε ένα από τα 10 ισχυρότερα βότανα στον κόσμο και οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Κολλιτσίδα ένα ισχυρότατο αντικαρκινικό, διουρητικό και αποτοξινωτικό βότανο.

Eνα από τα 10 ισχυρότερα βότανα στον κόσμο.

Η κολλιτσίδα είναι ακόμα γνωστή ως: αrctium lappa, Burdock root ,αrctium minus ,λάππα, πλατανομαντηλίδα , αρκουδοβότανο Το όνομά της arctium προέρχεται από την ελληνική λέξη "άρκτος" - αρκούδα .

Οίνος Λιαστός Malvazia, Οινοποιητική Μονεμβασιάς

Ένας ακόμη γευστικός θησαυρός, αυτή τη φορά από τη Λακωνία που εντείνει με γοργούς ρυθμούς την παρουσία της στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας.
Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιδόρπιο οίνο από την Οινοποιητική Μονεμβασιάς και αποτελεί το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης προσπάθειας «παντρέματος» 4 ποικιλιών.

Ελληνικοί μεζέδες: Χρρρρρρρρ!

blogger-image--1611726918

Νομίζω οτι οι ελληνικοί μεζέδες έπεσαν σε βαθύ ύπνο. Χρρρρ…

Που πήγαν αυτές οι απίστευτες νοστιμιές σε μικρές ποσότητες , με τα απλά υλικά, όχι πάντοτε φθηνά , παρουσιασμένα σε μικρά πιατάκια παρουσία ποτού; Γιατί εξαφανίστηκαν ενώ υπενθύμιζαν κάτι πολύ σημαντικό : ότι το φαγητό είναι για να συνοδεύσει τη παρέα αλλά και το αντίστροφο;

Yπάρχει στην Ελλάδα: Ο αγρότης-φιλόσοφος Παναγιώτης Μανίκης μαθαίνει τους άλλους πώς να σέβονται τη φύση και να καλλιεργούν χωρίς φυτοφάρμακα [εικόνες]

Διαθέτει ένα μικρό παράδεισο στο Κλησοχώρι Εδέσσης, έκτασης 25 στρεμμάτων, με δασικά δέντρα, οπωροφόρα – περισσότερες από 120 ποικιλίες- λαχανικά, φυτά χλωρής λίπανσης και σιτηρά.

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Χρόνια πολλά !!!





Tό blog   Ελληνικά προιόντα σάς εύχεται Χρόνια Πολλά καί Καλές Εορτές.





Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος - Η Διαδρομή των Λιμνών




Συνεχίζουμε την αμπελοοινική μας περιπλάνηση στη Δυτική Μακεδονία, στη διαδρομή Αμυνταίου  - Βελβεντού.       (πατήστε το χάρτη)

Χρυσόμελο: Οι θησαυροί της κυψέλης

Το Χρυσόμελο είναι ένα ελληνικό ποιοτικό μέλι που κάθε χρόνο ξεκινά από την Καλαμάτα και ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Πολλές φορές επιμένω πως ένα προϊόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον άνθρωπο, καθώς πέρα από τα προφανή χαρακτηριστικά του ως προϊόν, σχεδόν πάντα, ενσωματώνει και στοιχεία από την προσωπικότητα του παραγωγού του. Ίσως κάποιοι το θεωρήσουν τραβηγμένο αλλά για μένα είναι πλέον ξεκάθαρο πως για να καταλάβω ένα προϊόν θα πρέπει να γνωρίσω τον παραγωγό του, και επιμένω σε αυτό.

GET: H πράσινη ελιά Άμφισσας στα καλύτερα της



Η νέα σειρά προϊόντων G.E.T. επιβεβαιώνει την καλή δουλειά και την ποιότητα που συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν των παραγωγών της.
Είναι μεγάλη η χαρά μου όταν στο Fnl-guide καταφθάνουν προϊόντα που τα δοκιμάζουμε πρώτοι, λίγο πριν βγουν στην αγορά. Ακόμη μεγαλύτερη όμως είναι όταν τα προϊόντα αυτά προέρχονται από παραγωγούς που σέβομαι και εκτιμώ τη δουλειά τους για να  επιβεβαιώσουν με τον καλύτερο τρόπο την εξελικτική τους πορεία και την προσήλωση στην ποιότητα,

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Vodka 4041: Από την… Πάτρα με αγάπη

Χρειάστηκαν 120 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή αποσταγμάτων και μεγάλη υπομονή ώστε να ωριμάσουν οι συνθήκες για να ζήσουμε στις μέρες μας την εμφιάλωση της πρώτης ελληνικής βότκας. Κυρίες και κύριοι υποδεχτείτε την 4041.
Οφείλω να ομολογήσω πως είχα καιρό, μπορεί και δεκαετία, να ακούσω μια ενδιαφέρουσα πρόταση για  κοκτέιλ με vodka. Το μυαλό είχε στοιχειώσει η βότκα με πορτοκάλι των μεταεφηβικών μου χρόνων και οι σκηνές ταινιών περιπέτειας  όπου μοχθηροί κακοποιοί στην παγωμένη Μόσχα σχεδίαζαν την αποστολή τους κατεβάζοντας ένα ποτηράκι από το «ρώσικο νερό». Μεγαλώνοντας λίγο, τη συναντούσα συχνά μπροστά μου αλλά την έβρισκα αδιάφορη ακόμη και σε ένα καλοφτιαγμένο vesper.

SUCCESS STORY Το βιολογικό μεράκι της Μυτιλήνης, με 20 διεθνείς βραβεύσεις, φτάνει Ιαπωνία



Ο Νίκος και η Μυρτιά Καλαμποκά με τα μέλη της οικογένειάς τους
Ο Νίκος και η Μυρτιά Καλαμποκά με τα μέλη της οικογένειάς τους


Του Κοσμά Ζακυνθινού
Με είκοσι βραβεύσεις και διακρίσεις στο ενεργητικό της, η οικογένεια Καλαμποκά από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης παράγει και διαθέτει το δικό της βιολογικό ελαιόλαδο από το 2008, με ετήσια παραγωγή πάνω από 10 τόνους.

Μπίρα Voreia

Στην Ελλάδα της κρίσης ο αέρας άλλαξε με αποτέλεσμα δεκάδες μικροζυθοποιίες να βρίσκονται σπαρμένες από άκρη σε άκρη αυτής της χώρας. Ας ξεκινήσουμε από τα βόρεια.
Η Μικροζυθοποιία Σερρών και Βορείου Ελλάδας, αλλιώς Siris ιδρύθηκε μόλις το 2013 αλλά έχει ήδη προλάβει να κάνει αίσθηση. Με την γενική ονομασία Voreia, και σαφή γεωγραφικό προσανατολισμό, κυκλοφορούν προς το παρόν 4 τύποι, Pilsner, Wit, IPAκαι Stout.

Κασκαβάλι Σαμοθράκης-Διάφορα προιόντα.

Κασκαβάλι Σαμοθράκης Ενας 25χρονος που εγκαταλείπει καριέρα στα οικονομικά για να φτιάχνει κασκαβάλι σε ένα πέτρινο τυροκομείο στις Μακρυλιές, ένα ορεινό χωριό της Σαμοθράκης, δεν είναι απλή περίπτωση.
Κασκαβάλι Σαμοθράκης
Ενας 25χρονος που εγκαταλείπει καριέρα στα οικονομικά για να φτιάχνει κασκαβάλι σε ένα πέτρινο τυροκομείο στις Μακρυλιές, ένα ορεινό χωριό της Σαμοθράκης, δεν είναι απλή περίπτωση. Ούτε και ο Παναγιώτης Παπανικολάου είναι. Παθιασμένος με το νησί του αποφάσισε να ρίξει εδώ τις ρίζες του.

Κερκυραική συκομαΐδα

Μια ακόμη χαρακτηριστική συκομαΐδα είναι αυτή που φτιάχνεται παραδοσιακά στην Κέρκυρα.







Η συκομαΐδα είναι γλυκό έδεσμα που φτιάχνεται από μούστο και σύκα τα οποία έχουν αφεθεί να ξεραθούν. Η συκομαΐδα αρχικά ήταν το αποτέλεσμα του τρόπου συντήρησης των σύκων κατά τη διάρκεια του Χειμώνα.

Σαν Μιχάλη παλαίωσης, Ζωζεφίνος

Η εξέλιξη ενός προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης που αξίζει την προσοχή μας.
Είναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω προϊόντα που παρακολουθώ να εξελίσσονται γευστικά και να τολμούν. Τον Ζωζεφίνο από τη Σύρο τον είχα παρουσιάσει πρώτη φορά  για το εξαιρετικό Σαν Μιχάλη, με την έντονα πικάντικη γεύση που ξεχωρίζει.

Γλυκός τραχανάς, Αγροζύμη

Παραδοσιακός τραχανάς από ποιοτικά υλικά και την υπογραφή της Αγροζύμης.
Η Αγροζύμη ξεκίνησε το 1969 ως φούρνος, διαθέτει σήμερα μια μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά όπως στριφτάρια, χυλοπίτες, βίδες, τραχανά, κους κους, κριθαράκι και πολλά άλλα, με υλικά από τον κάμπο των Γιαννιτσών αλλά και παραγωγούς της Μακεδονίας.

"Κολοσσιαία συμφωνία για πώληση θερμικών συστημάτων όρασης στις ινδικές ένοπλες δυνάμεις από την ελληνική "Θέων Αισθητήρες"!"

ΜΕΧΡΙ 1,6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΣ/ΝΥΚΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΙΝΔΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

Η μεγαλύτερη, σε οτι αφορά το οικονομικό περιεχόμενο, εξαγωγική συμφωνία ελληνικής εταιρείας με ξένη, υπογράφηκε από την εταιρεία προηγμένης τεχνολογίας -οπτικο-ηλεκτρομηχανικών συστημάτων Θέων Αισθητήρες και τον ινδικο κολοσσό ΤΑΤΑ, μια συμφωνία που σε οικονομικούς όρους αφορά κατ'αρχήν τον διαγωνισμό ύψους 150 εκατ. ευρώ του ινδικού Στρατού για θερμικές διόπτρες και μονόκυαλα, αλλά και οπτικοηλεκτρονικά συστήματα ενίσχυσης του αστρικού φωτός, δηλαδή ημέρας/νύχτας!

Διάφορες απίθανες γεύσεις.

Παγωτό παστέλι, Kayak
Κάθε φορά που σκέφτομαι παστέλι μου έρχονται καλοκαίρια στο χωριό, λίγο έξω από στην Καλαμάτα. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που όσες φορές και αν έχω αναζητήσει την αυθεντική γεύση πάντα κάτι λείπει-μάλλον, η ανάμνηση.
Παγωτό παστέλι, Kayak
Κάθε φορά που σκέφτομαι παστέλι μου έρχονται καλοκαίρια στο χωριό, λίγο έξω από στην Καλαμάτα. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που όσες φορές και αν έχω αναζητήσει την αυθεντική γεύση πάντα κάτι λείπει-μάλλον, η ανάμνηση. Η Kayak, όμως, έχει δημιουργήσει τελευταία ιδανικές σχέσεις με το συγκρότημα resorts Costa Navarino και η τελευταία έμπνευση αποτελεί

Όταν το γλυκό έγινε Γλυκάκι

Πώς γίνεται μια διαδρομή συνηθισμένη, που την κάνεις κάθε φορά που πας διακοπές, να κρύβει μικρές εκπλήξεις που δεν μπορούσες να φανταστείς;
Ας πούμε ένα εξαιρετικό γλυκό πορτοκάλι ολόκληρο με τη σάρκα του, χωρίς συντηρητικά, δεμένο στις κατσαρόλες με την παραδοσιακή συνταγή των γυναικών του χωριού. Αυτό είναι το «Γλυκάκι» από τον Οξύλιθο Κύμης στην Εύβοια.
Για να πας στη Σκύρο με αυτοκίνητο, υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις για να φτάσεις ως την Κύμη Ευβοίας από όπου ξεκινά το πλοίο για να περάσεις απέναντι.

Ελληνική Γή.

Τα τελευταία χρόνια η παραγωγή προϊόντων που συνδέονται με τη γαστρονομία φαίνεται να γνωρίζει άνθηση και να ακολουθεί έναν πιο σύγχρονο δρόμο. Πώς γίνεται η παραγωγή; Τι προϊόντα παράγονται; Ποιος είναι ο σύγχρονος Έλληνας παραγωγός; Πού στοχεύει;




Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε αναζητώντας «νέα» προϊόντα από όλη την Ελλάδα που κάνουν τη διαφορά.

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Nona’s Fioro: μια ακόμη έκπληξη από τον Πολυκαλά

Μια ποτοποιία 118 ετών συνεχίζει ακόμη και σήμερα να κάνει αυτό που ξέρει «πολύ καλά». Να δημιουργεί, να πειραματίζεται και να παράγει ελληνικά αποστάγματα με χαρακτήρα και προσωπικότητα. 



Το όνομα Πολυκαλά ακούγεται συχνά από γνώστες του χώρου της εστίασης, αλλά και εκτός αυτού, εξαιτίας του μοναδικού και ξεχωριστού λικέρ φουντουκιού που κάποια στιγμή έτυχε να δοκιμάσουν.

Organic Islands: Λουκουμάκι φλισκούνι τριών αστέρων



Η Organic Islands που καλλιεργεί, συσκευάζει και διαθέτει ελληνικά βότανα, ήταν μια από τις 3 εταιρείες που είδαν ένα από τα προϊόντα της, το λουκούμι με φλισκούνι, να αποσπά τη μέγιστη διάκριση δηλαδή 3 αστέρια, ενώ συνολικά οι συμμετοχές της συγκέντρωσαν 5 αστέρια σε μια πολύ καλή συγκομιδή.
Αφορμή της παρουσίασης δεν είναι οι διακρίσεις, ούτε καν το γεγονός πως η Organic Islands δραστηριοποιείται στον τομέα των βοτάνων.

Μέλι Family Beez: Όταν μια οικογενειακή υπόθεση γίνεται brand

Το θυμαρίσιο μέλι Family Beez από τη Σέριφο αναδεικνύει τη δυναμική της ελληνικής υπαίθρου και υποσημειώνει με έντονο τρόπο την αξία της σωστής επιχειρηματικότητας.



Πρόκειται για μικρή οικογενειακή μονάδα βιολογικής παραγωγής μελιού στη Σέριφο που επιλέγει να χρησιμοποιήσει την έννοια της οικογενειακής επιχείρησης ως brandname. Μέλι Family Beez και όπως οι περισσότερες αγροτικές ιστορίες στην Ελλάδα έτσι και εδώ ο παππούς της οικογένειας ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις της παραγωγής.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Metaxa: Η ιεροτελεστία της επιτυχίας

Το εμβληματικό ελληνικό ποτό που μετρά ήδη 127 χρόνια ιστορίας, κλείνει το μάτι στο μέλλον και αποδεικνύει ξεκάθαρα γιατί θεωρείται ένα παγκόσμιο brand. 



Είναι πραγματικά δύσκολο να γράψεις για το ΜΕΤΑΧΑ και δεν το συνειδητοποιείς μέχρι να φτάσει αυτή η στιγμή.

Οικογενειακό τυροκομείο Μπαμπούνη: Ένα πραγματικό αρσενικό από τη Νάξο.

Αν και οι περισσότεροι γνωρίζετε τη γραβιέρα Νάξου, εντούτοις ο βασιλιάς των τυριών στο νησί είναι το αρσενικό, ένα ιδιαίτερο πικάντικο κεφαλοτύρι που αποδεικνύει τις λαμπρές προοπτικές του για το μέλλον καθώς τα πρώτα δείγματα ήταν εντυπωσιακά. 



Η γνωριμία μου με το αρσενικό, όπως με όλα τα γοητευτικά πράγματα στη ζωή μου, έγινε και αυτή αναπάντεχα στις Ημέρες Γαστρονομίας του 2014 στο Μουσείο Μπενάκη. Η διοργάνωση με τιμώμενο προορισμό τις Κυκλάδες

Greek Way: Το ελληνικό σουβενίρ αλλάζει

Μια ιδέα που έγινε πράξη σε σύντομο χρονικό διάστημα και έχει σκοπό να αλλάξει την εικόνα των ελληνικών σουβενίρ.




Θυμάστε εκείνο το αγαλματάκι από γύψο με τον αρχαιοελληνικό σάτυρο σε στύση ή τα πολύχρωμα μάλλινα ταγάρια που στέκουν κατακαλόκαιρο αραδιασμένα στους τοίχους των καταστημάτων της Πλάκας; Καιρός είναι να τα ξεχάσετε, όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη λόγω κακογουστιάς.

Μπαριάμης: Ένα λουκούμι… λουκούμι

Μια οικογενειακή επιχείρηση από το Αγρίνιο ανανεώνεται εντυπωσιακά και ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο με τα λουκούμια της.



Στην ελληνική παράδοση υπάρχουν μερικά εδέσματα που είναι συνδεδεμένα με τις απλές στιγμές της καθημερινότητας μας δημιουργώντας γευστικές μνήμες και ανέμελες εικόνες.

Φάρμα Αλεξανδράκης, όταν το κρητικό απάκι συνάντησε το κουνέλι

Η Κρήτη διαθέτει ποικιλία εξαιρετικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων πολλά από τα οποία είναι ξακουστά από την αρχαιότητα.


Λάδι, ελιές, οπωρολαχανικά, ρακί, τυριά και κρέατα είναι μόνο ένα μέρος από την πλούσια κρητική παραγωγή. Ένα από τα πιο γνωστά κρητικά εδέσματα είναι το απάκι, δηλαδή το καπνιστό χοιρινό κρέας που έχει προηγουμένως παστωθεί ή παραμείνει στο ξίδι.

Foods Cross: Θυμαρίσιο μέλι …όπως κρασί

Θυμαρίσιο ελληνικό μέλι εσοδείας που αγγίζει την κορυφή της γαστρονομικής ποιότητας και παρουσιάζει χαρακτηριστικά κρασιού.



Το θυμαρίσιο μέλι της Foods Cross διαφέρει από όλα τα μέλια που ήξερα μέχρι σήμερα και αυτό κάνει το κείμενο πιο δύσκολο και τις λέξεις, προσεκτικά επιλεγμένες, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν το νόημα τους, να υπερβούν την επικοινωνία και να προσφέρουν ουσία. Την ουσία της ζωής που επιστρέφει στις αρχέγονες αξίες της αρμονικής συμβίωσης με την φύση, που απαιτεί σεβασμό και σωστές αποφάσεις στα ολοένα και πιο δύσκολα σταυροδρόμια που συναντούμε.

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζατε για την στέβια

Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζατε για την στέβια 

Η στέβια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκαντικά - υποκατάστατα της ζάχαρης.
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι την επιλέγουν στα ροφήματά τους, όπως ο καφές, αλλά λίγοι γνωρίζουν τι ακριβώς είναι η στέβια.

Finest Roots: επιστροφή στις ρίζες… από την αρχή

Μια τετράδα ελληνικών παραδοσιακών γεύσεων όπως το ρακόμελο, η τεντούρα, η μαστίχα και το λικέρ βοτάνων, αποτελεί τα τελευταία χρόνια το όχημα μιας οικογενειακής επιχείρησης από την Καλαμάτα για να κατακτήσει τον κόσμο.



Παρακολουθώντας εδώ και καιρό την προσπάθεια της Finest Roots κατέληξα στο συμπέρασμα πως ακολουθεί μικρά αλλά προσεκτικά βήματα τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια αγορά.

Weisse μπίρες: 6 Ελληνικές σιταρένιες σε crash-test!!

Μπορούν οι ελληνικές σιταρένιες να συναγωνιστούν τις γερμανικές ή τις βελγικέςτου είδους; Όσο και να φαίνεται τολμηρό μπορούν και το αποδεικνύουν αντιπροσωπεύοντας επάξια το στυλ. 


Άλλωστε, ο Νότος έχει αποδείξει ότι μπορεί να φτιάξει καλή μπίραόπου υπάρχει μεράκι, ταλέντο και φαντασία.

Εκείνα τα Χριστούγεννα…



Δεκαετία του ’70 … Το Αργοστόλι στολίζεται για να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα και το νέο χρόνο… Με το χτύπημα του τελευταίου κουδουνιού στο Α’ δημοτικό σχολείο τρέχουμε να βγούμε από το προαύλιο. Οι διακοπές ξεκινούσαν και η μάνα είχε υποσχεθεί να μας πάει να δούμε το δέντρο στην κεντρική πλατεία…


12380366_870193756429484_1267662869_n
Κάθε χρόνο και πιο ψηλό… Κάθε χρόνο φάνταζε και πιο εντυπωσιακό στα μάτια μας…

7 μέρη που θα ήθελα να βρεθώ αυτά τα Χριστούγεννα (Όλα στην Ελλάδα)

Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

Τις γιορτινές μέρες, θα είμαι σπίτι, στη Θεσσαλονίκη.
 Αν όμως μπορούσα με μαγικό τρόπο να τηλεμεταφερθώ κάπου, τι θα επέλεγα;
 Έψαξα διάφορα μέρη στο discovergreece και κατέληξα σ' αυτά.      


 Στην Αιδηψό της Εύβοιας 




Στη διάσημη λουτρόπολη της Εύβοιας υπάρχουν πάνω από 80 ιαματικές πηγές και ένα υπέροχο τοπίο πλούσιας

Νέα δυνατότητα στους μικρούς παραγωγούς για απευθείας πώληση των προϊόντων τους


ΑΓΡΟΤΙΚΑ Νέα δυνατότητα στους μικρούς παραγωγούς για απευθείας πώληση των προϊόντων τους ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΙΟΝΤΑΠΩΛΗΣΗΠΑΡΑΓΩΓΟΙ 12/10/2015 - 10:04 Αξιολόγηση:5 1 2 3 4 5 (1Ψήφος) Share Like us Tweet Follow us Plus One Νέα δυνατότητα στους μικρούς παραγωγούς για απευθείας πώληση των προϊόντων τους Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Μαλεβιζίου, με αφορμή την πρόσφατη υπουργική απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού κ.Ευάγγελου Αποστόλου, ενημερώνει ότι, διευκολύνεται η διάθεση τροφίμων οικοτεχνίας, που σύμφωνα με τον ορισμό του Υπουργείου αφορά τη μεταποίηση, μικρής κλίμακας, γεωργικών προϊόντων αποκλειστικά ιδίας παραγωγής από τον παραγωγό και την οικογένειά του, στον χώρο της αγροτικής κατοικίας ή της αγροτικής εκμετάλλευσης, με στόχο να αυξηθεί το εισόδημα του αγρότη και να αποκτήσει άμεση ρευστότητα.

25 φωτογραφίες από τη φωτογενή τέλεση του τσίπουρου στην ορεινή Χαλκιδική και την Λίμνη Κορώνεια

Ο Δημήτρης Γ. Λουζικιώτης φωτογραφίζει τη διονυσιακή ατμόσφαιρα της διαδικασίας 



Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ 


Στα καζάνια των Ελλήνων κάθε φθινόπωρο και πολλές φορές ως τα Χριστούγεννα, πραγματοποιείται η φωτογενής τέλεση του τσίπουρου. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.