ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Καπνιστή μαύρη μπίρα, Ζυθοποιία Χίου

Μια καπνιστή μαύρη μπίρα από την Χίο που διαφέρει και ξεχωρίζει.



Η Smoked Robust Porter είναι μια αφιλτράριστη και απαστερίωτη μαύρη μπίρα 45 ημερών από την Χίο. Συνδυασμός καβουρδισμένων και καπνισμένων σε ξύλα οξιάς βυνών θα έλεγε κανείς πως αποτελεί την «μαύρη» εκδοχή της μαύρης.

O Κερκυραϊκός ερυθρός οίνος Nicoluzo 2013 διακρίνεται στο Βέλγιο


Την 30ην Νοεμβρίου και την 1ην Δεκεμβρίου διεξήχθη στο Βέλγιο και συγκεκριμένα  στο Riva Hotel School in Antwerp, γευστική δοκιμή μικρών παραγωγών κρασιού από την Ελλάδα.

Στην Αλίκη για τυρόπιτα

Angie
Ο Δημήτρης Μπούτος είναι 26 χρονών. Περπατάει καθημερινά όλη την πόλη και τρώει τη μισή με ένα εξίσου φαγανό pug (wophoods.tumblr.com). Δεν έχει δεπνήσει ακόμα στη Σπονδή αλλά πιστεύει στον Άγιο Βασίλη.
Το ξυπνητήρι θα χτυπήσει τρεις (και τέσσερις) φορές, ο Γόης θα το ακούσει και θα γαβγίσει δεκατρείς, κάπου στις 7 παρά είκοσι θα το πάρεις απόφαση πως πρέπει να σηκωθείς. Ντύσιμο όπως-όπως, λίγο νερό στο πρόσωπο, μπουφάν, λουρί και η πόρτα ανοίγει βιαστικά για χάρη του Γόητα.
collage (2)
Όσοι έχουν ή συγχρωτίζονται με σκυλιά (αξιολάτρευτα – δεν λέω), ξέρουν πως φορτώνονται συν ένα πρωινό καθήκον: τη μεγάλη βόλτα της ανάγκης τους, στο πιο κοντινό παρκάκι/κηπάκι. Σας βλέπω παιδιά, είμαστε πολλοί όσοι με πρησμένα ακόμα μάτια μας σέρνουν από το χάραμα σκύλοι και σκυλάκια που αν μπορούσα θα τα ρώταγα «μα καλά, εσύ δεν νυστάζεις;».

Στου Παπαπαρασκευά δεν φτιάχνουν light γλυκά

Οι θρυλικές ξανθιώτικες καριόκες έχουν κάνει ηχηρή απόβαση εδώ και έναν χρόνο στα νότια προάστια, αποδεικνύοντας πως το «παλιακό» γλυκό δεν φοβάται μόδες και τάσεις. 



Η καριόκα ήταν δικής του έμπνευσης και σταδιακά μαθεύτηκε ως το «γλυκό της Ξάνθης», και μάλιστα όλοι οι ντόπιοι ζαχαροπλάστες παραδέχονται ότι την ξεκίνησε ο Παπαπαρασκευάς... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO 

Λουκάνικο κουνέλι, Φάρμα Αλεξανδράκη

Το λουκάνικο κουνέλι έρχεται να πλασαριστεί δίπλα στα λουκάνικα από μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας έχοντας στις αποσκευές του τη σιγουριά της καταγωγής του από την Κρήτη.



Η εκτροφή κουνελιού στην Κρήτη αποτελεί μια παραδοσιακή συνήθεια του τόπου, που κατατάσσει τους Κρήτες στην πρώτη θέση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης κουνελιού παγκοσμίως. Θα ήταν έκπληξη λοιπόν να μην υπάρχει και κάποιο προϊόν που να προσφέρει το συγκεκριμένο έδεσμα προσαρμοσμένο στη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Pure Happiness από την Anassa

Υπάρχουν κάποιες δύσκολες στιγμές που το «Always look at the bright side of life» των Monty Python ηχεί σαν βάλσαμο στα αυτιά μου. Τώρα βρήκα και το αντίστοιχο για τη γεύση μου.



Τα ελληνικά βότανα είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και χρησιμοποιούνται, ήδη από την αρχαιότητα, ως φάρμακα για την υγεία και την ευεξία.

Metaxa Honey Shot

To Metaxa είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και με παγκόσμιο κύρος ελληνικό brand, που όλα δείχνουν πως πέρα από την ποιότητα έχει ανοικτά μάτια και αυτιά.



Έκανε την εμφάνιση του τους τελευταίους μήνες του 2014 με το χαρακτηριστικό λογότυπο και αισθητική του Metaxa στο μπουκάλι αλλά και τον ερεθιστικό υπότιτλο Honey shot. Ο μακρύς λαιμός του παραπέμπει σε ένα φινετσάτο ποτό αλλά οι χρυσαφένιες ανταύγειες αναδεικνύουν το νέο. Και το νέο δεν είναι άλλο από το αρωματικό μέλι ανθέων που περιέχεται στο κλασικό Metaxa 5 αστέρων. 

Αυτές είναι οι 10 τροφές που δεν "λήγουν" ποτέ!




Αχρείαστες ας είναι αυτές οι πληροφορίες, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει η τύχη και ο καιρός σάς παρουσιάζουμε την «απόλυτη λίστα» τροφίμων που κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει συλλέξει αν χρειαστεί να επιβιώσει για καιρό χωρίς να έχει πρόσβαση σε φρέσκα τρόφιμα.

Μια αφρώδης "Παράγκα" για τις γιορτές Το αγαπημένο κρασί απέκτησε φυσαλίδες!

To Κτήμα Κυρ-Γιάννη έχει αποδείξει ότι μπορεί και κάνει δυναμικές και συχνά ανατρεπτικές κινήσεις, σε ό,τι αφορά τα κρασιά του.
Η πιο πρόσφατη απόδειξη, το νέο του αφρώδες. Πρόκειται για την αγαπημένη ξηρή Παράγκα, που έγινε αφρώδες! Στην επίσημη πρώτη εμφάνισηή της, «κατέβηκε» με τρίκυκλο ποδήλατο και «οδηγό» τον ίδιο τον Στέλιο Μπουτάρη! Το Παράγκα Sparkling Pop Up (Bike) Bar, όπως το ονόμασαν το περίεργο όχημα, κυκλοφορεί σε διάφορα σημεία της πόλης και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο… Σερβίρει το αφρώδες Παράγκα από τις ποικιλίες ξινόμαυρο, μοσχάτο και chardonnay και δημιουργεί γιορτινό mood.
Πολύπλοκα αρώματα τροπικών φρούτων, λουλουδιών, εσπεριδοειδών και brioche ενισχύονται από τις ντελικάτες φυσαλίδες. Το στόμα είναι ευχάριστο, δροσερό και κομψό, ιδανικό για να φλερτάρει με τα ορεκτικά των γιορτών ή για να σταθεί δίπλα σε πανετόνε, τσουρέκι και μακαρόν.


Δυνατός και ευχάριστος αφρισμός, αποτελούμενος από φυσαλίδες μικρού μεγέθους, που αναδεικνύει τον αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού.

Τα πιο ιδιαίτερα χειροποίητα ποδήλατα φτιάχνονται στην Καρδίτσα.




Από την Άλκηστη Γεωργίου
Ο αυτοδίδακτος Βαγγέλης Κακαργιάς ίδρυσε την Curba Handmade Bicycles σε ένα εργαστήριο στην αυλή του σπιτιού του.

ΕΝΥΔΡΕΙΟΠΟΝΙΑ / AQUAPONICS

 ΕΝΥΔΡΕΙΟΠΟΝΙΑ
Χατζηαναγνώστου Γιώργος


Η ενυδρειοπονία είναι μια συμβιωτική άλλα και βιώσιμη μέθοδος ψαριών και λαχανικών. Η ενυδρειοπονία συνδυάζει τη ιχθυοκαλλιέργεια με την υδροπονία. Μπορούμε να παράγουμε  σε δεξαμενές ψάρια ,  ενώ με την υδροπονία λαχανικά τα οποία δεν έχουν ανάγκη από χώμα  άλλα είναι κατευθείαν σε νερό ή σε κάποιο υπόστρωμα όπως η ελαφρόπετρα.

Τα ψάρια παράγουν απόβλητα και αμμωνία συσσωρεύοντας  στις δεξαμενές τοξικά για τα ψάρια.

H τηνιακή κουζίνα έχει μακρά παράδοση




Η γεύση και η ποιότητα είναι τα δύο χαρακτηριστικά της. Φρέσκο ψάρι, το περίφημο τηνιακό μοσχαρίσιο κρέας και ντόπια γεωργικά προϊόντα αποτελούν τη βάση της τηνιακής κουζίνα. 

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Λουκούμια από την Νάξο με γεύσεις βοτάνων

Αιγαιοπελαγίτικα λουκούμια από την Νάξο με γεύσεις βοτάνων κέρδισαν τις εντυπώσεις στην έκθεση των Ημερών Γαστρονομίας.
Λουκούμια από την Νάξο με γεύσεις βοτάνων
Λανσάροντας ένα νέο, καινοτόμο προϊόν, το βοτανικό λουκούμι,  η νέα και δυναμική εταιρία παραγωγής οργανικών βοτάνων και αρωματικών φυτών από τη Νάξο, Οrganic Islands, τοποθετείται στην αιχμή της βοτανικής γαστρονομίας.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΛΙΚΕΡ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ






Τα λικέρ ή ηδύποτα προέρχονται από αποστάγματα (αλκοολούχα υγρά), τα οποία έχουν αρωματιστεί με διάφορα προϊόντα γεωργικής προέλευσης και έχουν γλυκανθεί.

Η «Ύπαιθρος Χώρα» στην Ζαγορά Πηλίου Ένα χωριό, Ένας συνεταιρισμός, ΈΝΑ ΜΗΛΟ




Κυριάκος Λάμπρου
Των Ανθή Γεωργίου και Κυριάκου Λάμπρου
Το «ραντεβού» κλείστηκε. Ημέρα, Σάββατο πρωί. Προορισμός, η Ζαγορά του Πηλίου, ο δεύτερος σταθμός του οδοιπορικού της «ΥΧ». Μας περίμεναν εκεί για να μας ξεναγήσουν στον χώρο τους, που δεν ήταν άλλος από τις εγκαταστάσεις όπου συγκεντρώνονται τα μήλα από τους παραγωγούς, εκεί που γίνεται η συγκομιδή και η διαλογή της σοδειάς τους.

6 βραβεία Great Taste Awards για τα Προϊόντα Μαριάννας

Με υπερηφάνεια και ιδιαίτερη χαρά η Οικογένεια Καζάκη, γνωστή για τα Προϊόντα Μαριάννας που παράγει στην Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής, ανακοινώνει την κατάκτηση 6 βραβείων στον διαγωνισμό
Great Taste 2013 – τον μεγαλύτερο και αυστηρότερο διαγωνισμό τροφίμων παγκοσμίως, με περισσότερους από 400 κριτές και χιλιάδες ώρες «τυφλών» δοκιμών.








Ο διαγωνισμός Great Taste Awards  αφορά αποκλειστικά και μόνο τη γεύση των προϊόντων, χωρίς καμία αναφορά στη

DEMO: Δύο διακρίσεις για την εξαγωγική της δραστηριότητα

Αναγνώριση της επιτυχημένης εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας DEMO και μάλιστα διπλή, καθώς αναδείχθηκε Top Industrial Company, στα Greek Exports Awards 2015, ενώ διακρίθηκε και με έπαινο για την Εξαγωγική της Αριστεία στα Made in Greece Awards 2015. 
DEMO: Πρωταθλητισμός στις εξαγωγές 

Η ελληνική εταιρεία που παράγει μανιτάρια από κατακάθι καφέ!

manitaria

Η startup recyworks στηρίζει στο επιχειρηματικό της μοντέλο στην ιδέα του jugaad.

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι το κατακάθι του καφέ, αντί να πάει στα σκουπίδια, θα μπορούσε να επαναχρησιμοποιηθεί και να λειτουργήσει ως φυσικό λίπασμα για την καλλιέργεια τροφίμων;

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!! Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου δημιούργησαν συσκευή για τον εντοπισμό και τη διάσωση εγκλωβισμένων

Μια πρωτότυπη πρόταση παρουσιάζουν μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου, η οποία αφορά σε ένα τεχνολογικό επίτευγμα που μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό και τη διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων. 

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Η Christmas List του μπακάλικου

Σπεσιαλιτέ made in Greece, για το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.


Με μια grocery bag ανά χείρας, βγήκα βόλτα στα στολισμένα παντοπωλεία, αποφασισμένη να την γεμίσω με γκουρμεδιές, ώστε το γιορτινό τραπέζι να περιλαμβάνει τίποτα λιγότερο από την κορωνίδα της ελληνικής γης και τον αφρό της θάλασσας. 
Σχεδόν σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, υπάρχει πλέον τουλάχιστον ένα παντοπωλείο με ελληνικά προϊόντα μικρών παραγωγών.

Το πιo κρατσανιστό χοιρινό των γιορτών!





porkcuts
Ο κρεοπώλης σου αποδεικνύεται για άλλη μια φορά καλός και χρήσιμος φίλος και γι’ αυτή τη συνταγή!

Ι-δανικά, το κομάτι του χοιρινού που χρησιμοποιούν στη Δανία προέρχεται από αυτό το σημείο, το 4, τον λαιμό. Σπάνια κοπή στη χώρα μας, ιδίως αυτές τις μέρες…

Γι’ αυτό να ζητήσετε το 6, τη φαλτσέτα ή κοιλιά ή μπέικον ωμό, που έχει τις χαρακτηριστικές στρώσεις από κρέας και λίπος.

cuvee 589






Πόση απόσταση χωρίζει τις δύο πιο διάσημες οινοπαραγωγικές ζώνες του Ελληνικού αμπελώνα; Τις δύο κορυφαίες Ελληνικές ερυθρές ποικιλίες σταφυλιού; Δύο από τα πιο αξιόλογα Ελληνικά οινοποιεία; Στα «χαρτιά» αυτή η απόσταση είναι 589 χιλιόμετρα. Για εμάς, είναι μόλις 750ml.

Τα επτά ελληνικά προϊόντα που σαρώνουν στις διεθνείς αγορές


Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, τα ελληνικά τρόφιμα ξεχωρίζουν στη διεθνή αγορά επιβεβαιώνοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας στον αγροδιατροφικό κλάδο.

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε τις γιορτές




Συνεχίζουν τη παλιά παράδοση που θέλει τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, τα τσουρέκια και τις βασιλόπιτες να πωλούνται στους φούρνους και όχι σε ζαχαροπλαστεία. Ζυμώνουν και πλάθουν μόνοι τους καθημερινά και ο καθένας τους έχει μιά ιδιαίτερη συνταγή που χαρακτηρίζει τη γεύση των χριστουγενιάτικων αγαπημένων μας γλυκών. Είναι οι φούρνοι της Αθήνας που ξεχωρίζουν για τη ποιότητα , τα αγνά υλικά τους και για… κάποιες εκπλήξεις ακόμα!

Βιοδυναμική Καλλιέργεια. Τι Είναι Τούτο;







Σε έκταση τετρακοσίων στρεμμάτων σε μια πλαγιά στην Αγία Τριάδα Φαρσάλων, υλοποιείται μια από τις πρώτες πιστοποιημένες βιοδυναμικές καλλιέργειες σιτηρών και κηπευτικών στην Ελλάδα. Η Αλεξάνδρα Τσιαντή, που μαζί με την αδελφή της Λίνα ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια, μας διηγείται την ιστορία πίσω από την Trinity Farm και μας εξηγεί τη φιλοσοφία της βιοδυναμικής γεωργίας.

Aroma Earth Products: Κάντε τη νηστεία των Χριστουγέννων απόλαυση



της Ερρικας Ρωμανού

Η νηστεία της Σαρακοστής, μπορεί και να μην είναι … βασανιστική! Ισα-ίσα μπορεί να είναι απολαυστική και να προσφέρει όλες εκείνες τις θρεπτικές ουσίες που περιέχονται στα κρέατα και τα γαλακτοκομικά που στερούμαστε κατά την διάρκεια της νηστείας.
Στο Aroma Earth Products ( Γιαννιτσοπούλου 6 και Βασιλέως Γεωργίου στην πλατεία Εσπερίδων της Γλυφάδας, www.aromathens.gr ) μπορείτε να βρείτε ακριβώς όλη αυτή την γευστική και θρεπτική τροφή που μετατρέπει τη νηστεία σε απόλαυσηΔεκάδες είδη αποξηραμένων φρούτων - η μεγαλύτερη συλλογή στην Ελλάδα - τα περισσότερα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, δεκάδες είδη νηστήσιμων φρεσκοψημένων λιχουδιών (κριτσίνια, μπισκότα, κουλούρια κλπ) με ξηρούς καρπούς και νηστίσιμη σοκολάτα υγείας, πολλά από αυτά χωρίς ζάχαρη με φρουκτόζη, στέβια ή άλλα γλυκαντικά φυτά.
Και φυσικά στο Aroma της Γλυφάδας θα βρείτε τα μοναδικά μέλια, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού κλπ αποκλειστικά από τις μονές του Αγίου Ορους, μοναδικές γεύσεις και μοναδικά προϊόντα για μία «γλυκιά»  Σαρακοστή.
Αν προτιμάτε «αλμυρές» γεύσεις στο Aroma της Γλυφάδας, 34 ειδών φρεσκοψημένοι ξηροί καρποί, με αλάτι ή χωρίς, ψημένοι ή ωμοί, μπορούν να «σβήσουν» άμεσα την πείνα σας με υγιεινό τρόπο.
Φυσικά και νηστεία να μην κάνετε ισχύουν όλα τα παραπάνω, αλλά και κάτι ακόμα:  4 ειδών χειροποίητες σοκολάτες περιμένουν να τις απολαύσετε στο Aroma Earth Produts, μα ζάχαρη ή χωρίς, σε πλούσιες και υγιεινές γεύσεις…
Η νηστεία, σίγουρα μπορεί να περάσει πιο εύκολα και πιο υγιεινά, αλλά και να προσφέρει όλες εκείνες τις θρεπτικές ουσίες που περιέχονται στα κρέατα και τα γαλακτοκομικά που στερούμαστε κατά την διάρκεια της νηστείας.

Κούμαρο ένα άγριο φρούτο της Ελληνικής χλωρίδας με ιαματικές ιδιότητες



Οικογένεια: EricaceaeΓένος: Arbutus
Είδος: Κουμαριά (Arbutus Unedo)
Έξω, το δέντρο είναι γνωστό ως: Strawberry Tree
Η κουμαριά είναι ένα από τα ωραιότερα φυτά της ελληνικής χλωρίδας.

Σοκολάτα με φράουλα και ροζ πιπέρι, Αλέξανδρος

Ελληνικές χειροποίητες σοκολάτες με μεράκι και ελκυστικούς συνδυασμούς γεύσεων και γιατί όχι ένα καλό δώρο για τους Αλέξανδρους και τις Αλεξάνδρες που γιορτάζουν.


Οι σοκολάτες Αλέξανδρος είναι το αποτέλεσμα του νεαρού σοκολατοποιού  Αλέξανδρου Δημητρίου που μετά από σχετικές σπουδές επέστρεψε στην Ελλάδα για να μας γλυκάνει.

Ροδόπη: Μύρισε θυμάρι, μέντα και ρίγανη










Ο κάμπος του Νέου Σιδηροχωρίου Ροδόπης, ξαναμύρισε μέντα. Μαζί και δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη. Η γνώριμη μυρωδιά των αρωματικών φυτών επέστρεψε πριν δύο χρόνια, όταν ο Κώστας Αραμπατζής, γεωπόνος στο επάγγελμα, άρχισε να καλλιεργεί πειραματικά στην περιοχή του Νέου Σιδηροχωρίου, του χωριού του.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Ερίφι medallion με σκορδοπίπερο, Ίναχος

Κατσικίσιο μαλακό τυρί από την Φθιώτιδα που κατατάσσεται κάλλιστα στις ελληνικές λιχουδιές.



Ο Ίναχος που λειτουργεί εδώ και 60 χρόνια παράγοντας τυροκομικά προϊόντα, σήμερα βρίσκεται στην Γραμμένη Φθιώτιδας, λίγο έξω από την Λαμία στο δρόμο προς Καρπενήσι. Παράγει εξαιρετική ΠΟΠ βαρελίσια φέτα ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι δύο σειρές του, η Ρούμελη με τα κίτρινα τυριά και η Ερίφι με τα κατσικίσια.

Φρουτοποτό μήλο και lime, Χυμοί Χίου ΑΕ

Ένα ελληνικό φρουτοποτό από την Χίο που πετάει στα σύννεφα και κερδίζει βραβεία.





Διαβάζοντας για τα πολυάριθμα φέτος βραβεία Great Taste 2015 που απέσπασαν ελληνικά προϊόντα ιδιαίτερη έκπληξη μου προξένησαν τα αστέρια που κέρδισε ο Κάμπος Χίου με τους χυμούς του. Και εάν ο εξαιρετικός χυμός 26 φρέσκων μανταρινιών NFC το άξιζε και με το παραπάνω δεν είχα καμιά ιδέα για το φρουτοποτό μήλου και lime στη συσκευασία των 500ml.

Τσουμπέκι χειροποίητο, Ήπειρος γη

Μια από τις μαγικές ιδιότητες της γεύσης είναι η ανάκληση της μνήμης που συνδέεται με αυτή και ονομάζεται γευστική μνήμη. Η ανάκληση της ευθύνεται για τη δημιουργία συναισθημάτων θετικών ή αρνητικών, σε κάθε περίπτωση όμως ταξιδιάρικων.


Μια από αυτές τις περιπτώσεις όπου η γεύση σε ταξιδεύει χιλιόμετρα μακριά με μια μόνο μπουκιά είναι και το χειροποίητο Τσουμπέκι, μια παραδοσιακή κονιτσιώτικη συνταγή που δεν υπάρχει σε άλλη περιοχή της Ελλάδος.

Δείτε το υποβρύχιο ρομπότ που δημιούργησαν επιστήμονες του ΤΕΙ Κρήτης! (βίντεο και φωτο)

Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, της δημιουργίας!

Ένα υποβρύχιο ρομπότ, που βασίζεται στους µηχανισµούς κίνησης θαλάσσιων οργανισµών όπως τα µαχαιρόψαρα, οι σουπιές και τα σελάχια, κατασκεύασε ομάδα επιστημόνων του Εργαστηρίου Συστημάτων Ελέγχου και Ρομποτικής ΤΕΙ Κρήτης!

Πάστα κάστανου με μπαχάρι, Πυλιακή Γη

Μια ξεχωριστή πάστα κάστανου που ακροβατεί μεταξύ της μαρμελάδας και της σάλτσας με υπέροχο άρωμα και γεύση


Η Πυλιακή Γη έχει βαλθεί κάθε χρόνο να κρατά το ενδιαφέρον μας ψηλά επινοώντας και μια νέα γεύση. Τις προηγούμενες χρονιές είδαμε κριτσινάκια με καρότο και τζίντζερ ή ελιά Καλαμών, μαύρη κορινθιακή σταφίδα σε σιρόπι ούζου, αποξηραμένα σύκα με μπράντι και πολλές άλλες ξεχωριστές επινοήσεις.

13 αλήθειες για το κάστανο, το βασιλιά των ξηρών καρπών

Μερικές απ' τις ευεργετικές ιδιότητες του «φαρμάκου του χειμώνα», μια λύση για την κρίση, και δύο νόστιμες συνταγές 



Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

την Ελλάδα καστανιές βρίσκονται κυρίως στη Θεσσαλία, Μακεδονία και στις ορεινές περιοχές της Κρήτης,Πελοποννήσου και της Λέσβου. 
Ονομαστές ποικιλίες είναι τα κάστανα Πηλίου και Κρήτης.
 Να μερικά ακόμη πράγματα για το τρόφιμο της ημέρας. 

Έπιασε κρύο; Αυτές οι τροφές θα σας ζεστάνουν!


krio
Το κρύο άρχισε για τα καλά και όλοι αναζητούμε τρόπους για να ανεβάσουμε την εξωτερική αλλά και την εσωτερική θερμοκρασία.

Σε πέντε εργαστήρια αναλύσεις αρωματικών, φαρμακευτικών φυτών



Τα εργαστήρια για τη διενέργεια χημικών αναλύσεων κατά την εγγραφή ποικιλιών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών οριζει με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμών, Νίκος Στουπής.
aromatika fita
Τα εγκεκριμένα εργαστήρια που περιέχει ο σχετικός κατάλογος είναι πέντε συνολικά.
Αναλυτικά η εγκύκλιος έχει ως εξής:

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Ελληνική πατέντα κινεί τη Φεράρι

Ο μηχανουργός Θ. Τσιριγγάκης και ο γιος του εφηύραν ένα νέο μηχανισμό μετάδοσης κίνησης που χρησιμοποιείται στη Φόρμουλα 1

Ελληνική πατέντα κινεί τη Φεράρι
Του Γιάννη Κρητικού - ethnos.gr
jkritikos@pegasus.gr

Ο Λουμίδης, η Πίτσος και το Μέλι Αττική έγιναν γραμματόσημα!


Ένα «ταξίδι» στην εποχή που τα παραδοσιακά παντοπωλεία, οι καφενέδες και τα περιοδικά της εποχής αναρτούσαν μερικές από τις πιο δημοφιλείς διαφημιστικές αφίσες προϊόντων, μας χαρίζουν τα γραμματόσημα της νέας αναμνηστικής σειράς «Εταιρικά Σήματα, Λογότυπα, Προϊόντα που άφησαν εποχή» από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Ένας από τους μεγαλύτερους πλάτανους είναι ηλικίας 2.400 ετών και βρίσκεται στην Ελλάδα!




Η περίμετρος του κορμού του είναι περίπου 24 μέτρα και η ηλικία του υπολογίζεται στα 2400 χρόνια, καθώς οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι σε κάθε μέτρο αντιστοιχούν 100 χρόνια. Είναι ογκώδης, έχει τεράστια κλαδιά και πυκνή φυλλωσιά, που καλύπτει όλη την πλατεία. Δίπλα στον πλάτανο υπάρχουν δύο πηγές που τρέχουν με γάργαρο νερό όλο το χρόνο.

Χύμα και επώνυμο χύμα

Θυμάμαι πόσο είχα σοκαριστεί όταν, στη Γαλλία, και πρωτάρης ακόμα στο χώρο του κρασιού, είχα μάθει ότι ένας οινοποιός εμφιάλωνε το ίδιο κρασί κάτω από δύο διαφορετικές ετικέτες, οι οποίες έβγαιναν στην αγορά σε διαφορετικές τιμές. Είχα αισθανθεί απόλυτα εξαπατημένος και δεν μπορούσα να πιστέψω, πώς ένα γνωστό οινοποιείο θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο σε εμένα, τον πιστό του καταναλωτή! 


Η δημιουργία πολλών χαρμανιών και διαφορετικών συσκευασιών είναι μια πρακτική που οι οινοποιοί εφαρμόζουν τακτικά, καθώς προσπαθούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση διαφορετικών αγορών, π.χ. εκείνη της εστίασης, της κάβας, του σούπερ μάρκετ, που τις περισσότερες φορές οδηγούν και σε διαφοροποιημένες εμπορικές πολιτικές.

Στο botilia.gr μπορείς να παραγγείλεις κρασιά Ελλήνων παραγωγών σε τιμές οινοποιείου

O δημιουργός της ιστοσελίδας που ευκολύνει την πρόσβαση στον ελληνικό αμπελώνα, Άγγελος Δαμουλιάνος μίλησε στο LIFO.gr 




Το botilia.gr eίναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο του κρασιού, φέρνοντας σε επαφή τους οινοπαραγωγούς με τους καταναλωτές και προσφέροντας υπηρεσίες ανακάλυψης και διάθεσης των καλύτερων κρασιών Ελλήνων μικρών παραγωγών σε τιμή οινοποιείου

Δυό ξαδέρφια, μιά λαμπρή ιδέα! -

Angie


Kir Yianni - Τrip2taste
H Trip2taste και η Kir-Yianni ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση 
του Οινοτουρισμού στην Νάουσα.
Η Trip2taste, η βραβευμένη εταιρεία γαστρονομικού τουρισμού, ενώνει δυνάμεις με την διακεκριμένη οινοποιία Kir-Yianni για την ανάπτυξη και προβολή του οινοτουρισμού στην Νάουσα, την γη του ξινόμαυρου.

Ο πουρές της Κοκκινοσκουφίτσας



Ο Στέφανος Ψημένος, χαρτογράφος της Terrain (www.terrainmaps.gr), βρίσκεται 300 ημέρες τον χρόνο σε μέρη απίστευτης ομορφιάς σε όλη την Ελλάδα για τις ανάγκες της δουλειάς του.

Όταν χαρτογραφεί παλιά και ξεχασμένα μονοπάτια, μπορεί να περάσει ως και τέσσερις μέρες μακριά απ’ το κοντινότερο χωριό με αποκλειστική τροφή ό,τι έχει να του προσφέρει η φύση.

Στο www.twominutesangie.com αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που λαμβάνουμε τις ανταποκρίσεις του όταν βρίσκεται κοντά σε …Wi-Fi! Πιστεύουμε οτι αυτό που μαγειρεύει ο Στέφανος είναι ένα εντελώς πρωτότυπο gourmet φαγητό που μόνον η φύση μπορεί να σχεδιάσει με τον δικό της σοφό, εποχικό και λιτό τρόπο.

Ακούμε την ιστορία του :



monopati
Το μονοπάτι πριν τους Βουρλιώτες

“Και μόνο το κατακόκκινο κραγιόν στα χείλη της ήταν αρκετό για να με ζαλίσει. Αλλά όταν έσκυψε να πιεί νερό στο ρυάκι, και ένα λεπτό κόκκινο κορδονάκι φάνηκε στη γυμνή μέση της, ανάμεσα στο ανασηκωμένο μπλουζάκι της και το στενό παντελόνι της, ένα τόσο δα υφασματάκι από αυτό που υποτίθεται ότι ήταν εσώρουχο, πείστηκα ότι είχα μπει μέσα σ’ ένα παραμύθι και ζούσα ένα όνειρο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.