ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Σαντορίνη: terroir, παράδοση και αναγνώριση Γνωριμία με τα κρασιά που βρίσκονται στο επίκεντρο του παγκόσμιου οινικού ενδιαφέροντος

Όσοι αγαπάμε το κρασί σίγουρα έχουμε δοκιμάσει Σαντορίνες, αλλά ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε γι' αυτό το περίεργο έδαφος και τις μοναδικές γηγενείς ποικιλίες που σπάνε το φράγμα του χρόνου! Με αφορμή τον Σαντορινιό αμπελώνα, «ταξιδέψαμε», γεμίσαμε τα ποτήρια μας με τα καλύτερα κρασιά του και σας καλούμε να μας ακολουθήσετε...
Η Σαντορίνη είναι ένας μοναδικός προορισμός και ένας από τους πιο δημοφιλείς διεθνώς.

ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΠΟΠ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - BOTARGO MESOLONGHI GREECE - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ - PDO PRODUCT MESOLONGHI - POUTARGUE MESOLONGHI GREECE - ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΛΕΙΣΟΒΑΣ



Ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός «Αναγέννηση» με έδρα το Μεσολόγγι είναι μισθωτής της λιμνοθάλασσας Κλείσοβας από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου έως το 2022. Η μίσθωση, με βάση την σύμβαση, προβλέπεται να παραταθεί ως το 2024 για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων.
Στον τομέα του εμπορίου έχει αναπτύξει πρωτοποριακή δραστηριότητα, διατηρεί δύο ιχθυοπωλεία στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι και βάσει του εσωτερικού κανονισμού του, τα μέλη του διαθέτουν τμήμα της παραγωγής και απευθείας στους καταναλωτές.

 Έχει προβεί σε σημαντικό αριθμό δραστηριοτήτων εναλλακτικού – αλιευτικού τουρισμού με αποδέκτες σχολεία, group επισκεπτών από οργανισμούς, πανεπιστήμια και από το εξωτερικό.

ΡΌΔΙ+ΑΡΏΝΙΑ / ΡΌΔΙ+ΙΠΠΟΦΑΈΣ / ΡΟΦΗΜΑ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ 100% ΦΡΕΣΚΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ




ΡΌΔΙ+ΑΡΏΝΙΑ / ΡΌΔΙ+ΙΠΠΟΦΑΈΣ / ΡΟΦΗΜΑ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
100% 
ΦΡΕΣΚΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ
_________________
Τα οφέλη του ροδιού 

Το Εργοστάσιο Σοκολάτας στην Αθήνα με οδηγό την ΙΟΝ

Με Mέγα Χορηγό την ΙΟΝ και φέτος το «Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας» ανοίγει τις πύλες του ονείρου στην Αθήνα, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι, και θα περιμένει μικρούς και μεγάλους από τις 7 Νοεμβρίου 2015 μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2016.




Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στη Θεσσαλονίκη,

Οι 7 αγαπημένες μου τυρόπιτες.



Από την Ελένη Ψυχούλη 


Αν η γαστρονομική καρδιά του Έλληνα πρέπει να κοπεί στη μέση, θαρρώ πως στο ένα της μισό θα τρώει σουβλάκι και στο άλλο τυρόπιτα. 
Το σνακ της 10ης πρωινής-και όχι μόνο-αντιστέκεται και αντέχει, βάζει κάτω ό,τι καινούριο έρχεται να την εκθρονίσει, τις τορτίγιες, τα ντόνατς και τί να της πει τώρα το μπέιγκελ με σολομό…  

Δυο Βολιώτες έφτιαξαν το πρώτο σπίτι του μέλλοντος στην Ελλάδα ! Υπάρχουν μόνο 850 παρόμοια σε όλο τον κόσμο


Υπάρχουν μόνο 850 παρόμοια σε όλο τον κόσμο

Κατασκεύασαν ένα κτήριο που χρειάζεται πετρέλαιο θέρμανσης μια φορά στα 25 χρόνια!!!

Σαπούνια




ΑΥΤΕΣ είναι οι τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες! Προστατευθείτε από καρδιακές επιπλοκές…


arteries-666x399
Εάν ο στόχος σας είναι να αποκαταστήσετε ή να διατηρήσετε την υγεία της καρδιάς σας, τότε πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει μια ποικιλία τροφών που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε στις αρτηρίες τη συσσώρευση πλάκας, την αρτηριακή σας πίεση και τη φλεγμονή, δηλαδή τους κύριους “ενόχους” της καρδιαγγειακής νόσου.

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

«Τρέχει» ο ΔΡΟΜΕΑΣ μέσα στο CERN



Μετά την πρόσφατη ανάθεση της αποκλειστικής κάλυψης των αναγκών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε έπιπλα γραφείου για άλλα πέντε έτη και τις συνεχιζόμενες αναλήψεις έργων από τον Γερμανικό Στρατό ο ΔΡΟΜΕΑΣ συνεχίζει την πορεία του στο Cern.

Αποστάγματα από .... άλλο φρούτο

Φραγκόσυκο και Κίτρο, Τσικουδιά ελιξίριο κι ένα Τζιν καλαματιανό: 4 αλλιώτικα αποστάγματα τα οποία αξίζει να δοκιμάσετε. Αφενός γιατί είναι μοναδικά στο είδος τους κι αφετέρου διότι το know how των παραγωγών τους, τα στέλνει στην premium κατηγορία! 

Φραγκόσυκο Σιγάλα | Old Sport Gin | Κίτρο Βαλληνδρά | Τσικουδιά Μανουσάκη | Ελληνικά αποστάγματα | Καλλικούνης 



Η εποχή που Τσιλιλής και Μπαμπατζίμ μπήκαν με γκάζια στον κόσμο των αποσταγμάτων, λανσάροντας σειρές από μονοποικιλιακά αποστάγματα, σηματοδότησε την έναρξη μιας καινούριας τάξης πραγμάτων.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ


Το κρασί, αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσής μας εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι ένα από τα αγαπημένα και ξακουστά προϊόντα του τόπου μας που συνεχίζει να παράγεται με εξαιρετική συχνά ποιότητα. Εκτός από τις γνωστές επωνυμίες και τις μεγάλες καλλιέργειες, υπάρχουν χιλιάδες παραγωγοί σε όλη την Ελλάδα που διατηρούν μικρότερες καλλιέργειες σταφυλιών και παράγουν κρασί για τους ίδιους, την οικογένεια και τους φίλους τους.

Metaxa Honey Shot: Νέο, μελένιο και με ιστορία

Το διασημότερο ελληνικό απόσταγμα έχει κάτι νέο να πει! Το Metaxa Honey Shot προχωρά τον τυπικό, απαλό, μεταξένιο χαρακτήρα του Metaxa ένα βήμα παραπέρα.



Από τη μία, έχουμε το Metaxa, ένα μοναδικό στο είδος του απόσταγμα (ή να το χαρακτηρίσουμε καλύτερα «κοκτέιλ»;) το οποίο έχει ξεχωρίσει παγκοσμίως χάρη στο μοναδικό όσο και αρμονικό πάντρεμα του brandy, του κρασιού και των αρωματικών και βοτάνων.

Καπνιστό χταπόδι, Στέφος

Μια εξαιρετική λιχουδιά που αξίζει να δοκιμάσει κανείς από την είναι το καπνιστό χταπόδι Στέφος.





Η οικογένεια Στέφου μεγάλωσε δίπλα στην λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού παράγοντας για πολλά χρόνια εξαιρετικό αυγοτάραχο. Ένα προϊόν ΠΟΠ γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο για την νοστιμιά και την μοναδικότητα του. 

Εδώ η πίτα είναι επιστήμη!

P1050680
Είναι κάποια μέρη που γίνονται γνωστά από στόμα σε στόμα. Και κάποια που τα επισκέπτεσαι επειδή τα γνώριζες από πάντα. Είναι όμως κι αυτά τα μέρη που τα ανακαλύπτεις κρυμμένα σε απόμερα σημεία, σε περιοχές λίγο πιο μακρινές από αυτές που συχνάζεις, και σε εκπλήττουν τόσο που αναρωτιέσαι τι έκανες τόσο καιρό πριν τα βρεις.

ΧΑΡΙΖΕΙ ΖΩΗ:Ένα πορτοκάλι την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα-Αυτά είναι τα οφέλη του!



Βάλτε το στη καθημερινότητά σας!
Το πορτοκάλι είναι χαρακτηριστικό φρούτο του χειμώνα και δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι

Απλά & Ελληνικά!-Simply Greek.




Απλά & Ελληνικά!
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τρώμε βαρετά & άνοστα φαγητά!!!

Έτσι οι ιδέες & γεύσεις από την κουζίνα μας τα μοιραζόμαστε μαζί σας
στα βαζάκια μας.

Μαρμελάδα ντομάτα με τσίπουρο

Η μαρμελάδα ντομάτα θα σας αποζημιώσει μαζί με φρέσκο ζυμωτό ψωμί και κατσικίσια τυριά η ψητά τυριά όπως ταλαγάνι και φορμαέλα.


Μαρμελάδα ντομάτα με τσίπουρο









Μερίδες:

Φύτρα από σπόρους, μια σουπερτροφή, μεγάλης διατροφικής αξίας !!!

Φύτρα ονομάζουμε τους νεαρούς (ωρών ή ημερών) άσπρους βλαστούς  που ξεφυτρώνουν από διάφορους καρπούς και σπόρους όταν αυτοί ξυπνάνε από τον λήθαργο για την δημιουργία ενός νέου φυτού.  Ο πολλαπλασιασμός των φυτών με σπόρο είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος πολλαπλασιασμού στην φύση αλλά και ο πιο δημοφιλής στους ανθρώπους γιατί εμπεριέχει πλήθος συμβολισμών σχετικά με την διαδικασία της εξέλιξης. Ένας σπόρος μπορεί να βρίσκεται σε λήθαργο για μήνες ή χρόνια περιμένοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να βλαστήσει. Αλλά για όσο διάστημα βρίσκεται σε αναμονή κάποια μόρια, οι αναβολείς ενζύμων ελέγχουν τον μεταβολισμό του σπόρου, ώστε αυτός να μην αποσυντεθεί και χαλάσει.
Μόλις όμως ο σπόρος έρθει σε επαφή με το νερό οι αναβολείς ενζύμων αδρανοποιούνται και τα ένζυμα αναλαμβάνουν τη δράση τους βοηθώντας την ανάπτυξη του φυτού.
Πρόκειται για τροφή εξαιρετικής βιολογικής αξίας καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία ενώ παράλληλα έχουν ελάχιστες θερμίδες.
Tο φύτρο,  λοιπόν,  δημιουργείται όταν ο σπόρος ξεκινάει να μεγαλώνει ώστε να δημιουργήσει ένα καινούργιο φυτό. Τα φύτρα ποικίλουν σε υφή και γεύση. Μερικά είναι πιπεράτα όπως τα σπόρια του κρεμμυδιού και του ραδικιού. Άλλα είναι σκληρά όπως τα όσπρια και άλλα τρυφερά. Άλλα είναι κατάλληλα για τη σαλάτα μας η για σούπα για σάντουιτς η για ροφήματα.
Έχει γραφτεί ότι 5.000 χρόνια πριν, στην αρχαία Ελλάδα

"Το Φυστικοβούτυρο Σερρών ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο"



Η εταιρεία από την Αμμουδιά Σερρών, που από τη μικρή καλλιέργεια του αράπικου φυστικιού πέρασε στις πωλήσεις ξηρών καρπών και εν συνεχεία στη δημιουργία προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας τα οποία εξάγει σε Αγγλία, Βέλγιο, Ντουμπάι, Αυστρία, Πολωνία και Κύπρο

Ραδίκια (αντίδια) τα θαυματουργά! Γνωστά από τους αρχαίους χρόνους

Ραδίκια (αντίδια) τα θαυματουργά!
Ο όρος «χόρτα» χρησιμοποιείται για τα πράσινα ποώδη φυτά. Χρησιμοποιείται επίσης στη μαγειρική για να περιγράψει τα βρώσιμα χόρτα. Τα χόρτα είτε καλλιεργούνται, είτε μπορεί να τα μαζέψει κανείς από ακαλλιέργητες εκτάσεις, στις οποίες φυτρώνουν.

Τόνος ερυθρός Αλοννήσου καπνιστός σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Ένας γευστικός μεζές από φιλέτο ερυθρού τόνου από τη θαλάσσια περιοχή των Βορείων Σποράδων!

Στην θαλάσσια περιοχή των Βορείων Σποράδων, όπου ανήκει το νησί Αλόννησος, αλιεύεται ο περίφημος τόνος Αλοννήσου. Από το Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο οι ψαράδες της περιοχής βγαίνουν με τα καϊκια τους στη θάλασσα και με παραγάδια ή συρτή αλιεύουν τον τόνο.

Λιοστρόφι Οξύμελι

ΛΙΟΣΤΡΟΦΙ! σπιτικές συνταγές από την Ελλάδα. Πλούσια δώρα σ ένα βαζάκι, με την αγνότητά τους και την πανδαισία των γευστικών αρωμάτων τους. Συνταγές από την πλούσια κληρονομιά της κουζίνας της Ελληνίδας νοικοκυράς,φτιαγμένες χωρίς συντηρητικά, ξεχωρίζοντας απο τη γευστική ισοπέδωση των καιρών μας.




Μία πανάρχαια γεύση, που συναντάμε στα κείμενα των μεγάλων ιατρών και φιλοσόφων Ιπποκράτη, Αριστοτέλη και Λυσία!
Το Οξύμελι είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, που φτιάχνεται από παλαιωμένα γλυκά κρασιά, μέλι, σταφίδες και εκχύλισμα σύκου.
Ιδανικό για σαλάτες, συνταγές με κρέας, ακόμα για σος σε παγωτό!

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ: Γιατί τα λέμε έτσι;



melomakarona.jpg


Είναι εύκολο να συνδυάσουμε την ετυμολογία του χριστουγεννιάτικου παραδοσιακού γλυκίσματος, του μελομακάρονου...

Ούζο Μυτιλήνης, Ποτοποιία Σπέντζα

Γαστρονομικός παράδεισος η Μυτιλήνη όπου κυριαρχούν τα ουζέλια της μερικά από τα οποία είναι εξαιρετικά 


Το καλοκαίρι ζητά το ούζο του και αυτό επιτάσσει μια γαστρονομική βόλτα στη Λέσβο, το νησί του γλυκάνισου και του ούζου. Από τα δεκάδες αποστακτήρια του νησιού αυτή την εβδομάδα επέλεξα να δοκιμάσω το ούζο της ποτοποιίας Σπέτζα, η ιστορία της οποίας ξεκινά το 1892 από την Πέργαμο, περνάει για λίγο από την Κρήτη και τελικά εγκαθίσταται στη Μυτιλήνη όπου ξεδιπλώνει τη γνώση της οικογένειας Σπέντζα στην απόσταξη.

Παστουρμάς ψαριού, Αδελφοί Σιμώνη

Τον παστουρμά τον τιμούμε δεόντως κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το καλοκαίρι όμως με τη ζέστη και τον ήλιο δίπλα στη θάλασσα μας κρατά συντροφιά ο αντίστοιχος παστουρμάς ψαριού. 
Στην Γαλάτιστα Χαλκιδικής στην καθετοποιημένη μονάδα εκτροφής, επεξεργασίας και διάθεσης προϊόντων ψαριού των αδελφών Σιμώνη μπορεί κάποιος να βρει μια σειρά από εξαιρετικούς μεζέδες.

Strawberry wine, Πολυκαλάς

Ένα νέο προϊόν που μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά είναι ο χαμηλόβαθμος οίνος με άρωμα φράουλας από την ποτοποιεία Πολυκαλά.
Η ποτοποιία Πολυκαλά δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς αποτελεί μια από τις πιο παλιές ποτοποιίες στην Ελλάδα. Ακολουθώντας την τάση των τελευταίων ετών στην παραγωγή οίνων από φρούτα προχώρησε στην παραγωγή ενός αλκοολούχου ποτού 10% βαθμών, με βάση ροζέ οίνο σε ποσοστό 80%, νερό, ζάχαρη και φυσικό άρωμα φράουλας.

Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα …




Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε…

Βασιλοπιπεριά, Ναουμίδης

Οι πιπεριές Φλώρινας και ο Ναουμίδης έχουν πλέον μια στενή και παράλληλη πορεία που αγγίζει τα όρια της ταύτισης 


Η παραγωγική μονάδα της οικογένειας Ναουμίδη που καλλιεργεί βιολογικές κόκκινες πιπεριές βρίσκεται στον Άγιο Παντελεήμονα στην Φλώρινα. Η εξαιρετική πρώτη ύλη τους οδήγησε στην δημιουργία αυτής της μονάδας επεξεργασίας και τυποποίησης συνταγών με βάση την πιπεριά.

«Η ανάσα του δράκου»: Ένα παντοδύναμο μείγμα για φυσική τόνωση της άμυνας του οργανισμού




«Η ανάσα του δράκου» είναι ένα μείγμα από τζίντζερ με χυμό πορτοκάλι και μέλι. Το μείγμα διαθέτει αποτοξινωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιβιοτική δράση, η οποία καταστρέφει όχι μόνο τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες αλλά επίσης ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού. Στα ξεκινήματα γρίπης ή κρυολογήματος είναι σχεδόν άμεσα τα αποτελέσματα!
Υλικά

Κομοτηνή: Ζέα «από τη γή» της Θράκης






Δύο αδέρφια από τη Ροδόπη, τα αδέρφια Καρακούση, κάνουν πραγματικότητα το όνειρο του παππού τους «ντύνοντας» το με τη δική τους δουλειά, την έμπνευση, την φαντασία, το μεράκι και φυσικά την πολύ αγάπη για τον τόπο τους. Καλλιεργούν το αρχαιότερο ίσως δημητριακό και βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων, τη Ζέα και παρασκευάζουν αλεύρι και ζυμαρικά (κους κους, κριθαράκι, βίδες, χυλοπίτες, γαλατένιος τραχανάς) που διεκδικούν με το σπαθί τους μια θέση στο τραπέζι όλων.

Το εξωτικό αβοκάντο στο πιάτο Γνωριμία με τον πεντανόστιμο και ωφέλιμο καρπό



Αβοκάντο, γνωστό και άγνωστο. Το φρούτο που μας ήρθε από τις τροπικές περιοχές του Μεξικού δεν είναι ακόμα καθημερινό στα ...
Ένα φρούτο που μοιάζει με λαχανικό
Το δέντρο αβοκάντο (persea americana), γνωστό και ως βουτυρόδεντρο, πρωτοκαλλιεργήθηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού από ιθαγενείς που χρησιμοποιούσαν τους καρπούς του στη διατροφή τους. Υπάρχουν μαρτυρίες καλλιλεργειάς του την προϊστορική εποχή. Σιγά-σιγά διαδόθηκε και σε άλλες περιοχές, όπως στις Η.Π.Α., Βενεζουέλα, Κολομβία, Χιλή, Κούβα, αλλά και στο Ισραήλ και στην Αυστραλία (στα τέλη του 1800).

Πώς το χρώμα ενός λογοτύπου επηρεάζει την γνώμη του καταναλωτή για μια εταιρεία Και πώς το μπλε εκλαμβάνεται ως πιο οικολογικό χρώμα από το πράσινο



Ζούμε σε μια εποχή  άκρατου Οικο-μάρκετινγκ. Από τότε που οι εταιρείες συνειδητοποίησαν ότι η φιλικότητα προς το περιβάλλον μπορεί να δελεάσει τους καταναλωτές, υπερβάλλουν εαυτόν για ανα αποδείξουν ότι έχουν Οικολογική και Κοινωνική συνείδηση είτε αυτό συμβαίνει είτε είναι για ένα ευγενές ξεκάρφωμα. 

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Έλληνας μαθηματικός κατέκτησε το βραβείο Norbert Wiener Prize για το 2016!

Το βραβείο Norbert Wiener Prize για το 2016 κέρδισε ο Έλληνας μαθηματικός Κωνσταντίνος Δαφέρμος και αναμένεται να τιμηθεί με αυτή τη διάκριση στις 7 Ιανουαρίου στο Σιάτλ, σύμφωνα με τον Αμερικανικό οργανισμό «American Mathematical Society».

Μπισκότα βελανιδιού , I love acorn

Όταν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια τρώγαμε και εμείς, θα μπορούσε να είναι το μότο αυτών των cookies που ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα μια πολύ παλιά διατροφική συνήθεια.


Η συγκομιδή των βελανιδιών ολοκληρώνεται αυτή την εποχή και γίνεται στο μοναδικό από κάθε άποψη δάσος βελανιδιάς της Τζιας, που όμοιο του δεν υπάρχει στις Κυκλάδες.

Το πολύτιμο γεύμα της ημέρας Το πρωινό το λατρεύουμε ή το μισούμε. Ας συνηθίσουμε στην ιδέα ότι είναι απαραίτητο για την καλή υγεία παιδιών και μεγάλων.



«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος». Αυτή και τόσες άλλες, είναι οι ...
Βρισκόμαστε λίγο μετά τις επτά το πρωί, και το ξυπνητήρι χτυπάει ανελέητα. Λίγα λεπτά παραπάνω ύπνου εκείνη τη στιγμή φαντάζουν ιδανικά, ωστόσο μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά για όλη την υπόλοιπη ημέρα, καθώς αυτή η μικρή καθυστέρηση μπορεί να μας αναγκάσει να παρακάμψουμε το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας: το πρωινό.

Speakt: Μία startup εταιρία που ξεκίνησε στην Ξάνθη και επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο!




Νίκος Σιτσάνης
CEO & Founder, Ιδρυτής, Industrial Informatics Expert, Μηχανικός Πληροφορικής, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

5 Μύθοι Που Πιστεύετε Για Το Αγελαδινό Γάλα.






Παρά την αγνή, αθώα και κρεμώδη όψη του, το γάλα έχει μια πολύ πιο σκοτεινή πλευρά και μάλιστα μια που η βιομηχανία γάλακτος και γαλακτοκομικών δε θέλει να ανακαλύψεις.

Το γάλα είναι κάτι περισσότερο από απλά ένα ποτό, είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο που χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά παρόλες τις έρευνες που αποδεικνύουν ότι το γάλα είναι επιβλαβές τόσο για τις ζωές μας όσο και για τις ζωές των αγελάδων, οι μύθοι του γάλακτος ακόμα ηχούν δυνατά και καθαρά.

Τα μεταλλαγμένα στην καθημερινότητά μας Οι αλήθειες πίσω από τα γενετικά τροποποιημένα και πόσο μας αγγίζουν



Τι θα λέγατε αν σας πουλούσαν μήλα που δεν σαπίζουν; Ντομάτες κατακόκκινες που μπορεί να τις έχετε για ημέρες χωρίς να πάθουν τίποτα; 
Καλαμπόκια χωρίς ούτε ένα μαυράκι; Ακούγεται καλό, αλλά μπορεί να κρύβει  περίεργες αλήθειες κι ερωτηματικά. Το σίγουρο είναι, ότι πίσω από την εμφάνιση και την αντοχή, κρύβονται πολλά. Πρώτη απώλεια -ίσως όχι η σημαντικότερη, η νοστιμιά.

Mια ελληνίδα υποψήφια για το βραβείο του καλύτερου δασκάλου στον κόσμο Θεωρείται το "Νόμπελ της διδασκαλίας"



Μια Ελληνίδα δασκάλα, η Αγγελική Παππά, είναι στη λίστα με τους 50 καλύτερους δασκάλους του κόσμου οι οποίοι είναι υποψήφιοι για το παγκόσμιο βραβείο δασκάλου 2016, του Ιδρύματος Varkey. 

Πίτα η ελληνική Σκέψεις, απόψεις, υποθέσεις για την ελληνικότητα της πίτας αλλά και πώς θα την φτιάξετε


Είναι σχεδόν βέβαιο ότι την ώρα που βγαίνει, αχνιστή και ευωδιαστή μια οποιαδήποτε πίτα από το φούρνο, κανείς δεν σκέφτεται τίποτα πια. Το μοναδικό μέλημα που έχει ο καθένας μας πια είναι να βρει ένα μαχαίρι για να κόψει το κομμάτι που ονειρευόταν όση ώρα του έσπαγε τη μύτη αυτή η γαργαλιστική μυρωδιά που δραπέτευε από τη ζεστή αγκαλιά του φούρνου.
Κάποιες σπάνιες φορές, ίσως, μετά τα δυο πρώτα κομμάτια πίτας, θα συμβεί να αναλογιστούμε πόσο χαρακτηριστικά ελληνικό είναι αυτό το φαγητό, τι μάθημα οικιακής οικονομίας δίνει, πόσο συνοψίζει την ιστορία της κουζίνας μας,

Πρόσθετα Ε: μικρά γράμματα, μεγάλες αλήθειες Ποιές είναι και σε τι χρησιμεύουν οι ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα

Τα λεγόμενα και «ψιλά γράμματα», που συνήθως βρίσκονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας, κρύβουν χρήσιμα στοιχεία, που μερικοί φτάνουν στο σημείο να "δαιμονοποιήσουν", όχι πάντοτε με λόγο.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε εξετάσει προσεκτικά την ετικέτα μίας συσκευασίας από κάποιο τρόφιμο που μόλις αγοράσαμε και…

ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Με αργούς ρυθμούς η πιστοποίηση αγροτών Ενημερωτική εκδήλωση χθες στα Χανιά με αισθητή... την απουσία του αγροτικού κόσμου

agrotesΜόνο το 10% των αγροτών και των παραγωγών έχει προχωρήσει στη διαδικασία πιστοποίησης για τη χρήση γεωργικών φαρμάκων και ο αριθμός τους αυξάνεται σημαντικά μέρα με τη μέρα.

Στο κυνήγι των γεύσεων Οι πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις που ξετρυπώσαμε στο Christmas Food Festival

Το πιο συναρπαστικό κομμάτι των Φεστιβάλ γεύσεων που οργανώνει το Αθηνόραμα, είναι για μας, την ομάδα του αθηνοραμαUmami, οι… ανακαλύψεις.  
Γυρνάμε και ξαναγυρνάμε τα περίπτερα, μιλάμε με τους παραγωγούς, δοκιμάζουμε και διαλέγουμε τα πιο ενδιαφέροντα νέα -λιγότερο ή περισσότερο- προϊόντα, τα πρωτότυπα, τα μοναδικά στο είδος τους. Κάθε ανακάλυψη είναι για μας μια μικρή γευστική γιορτή. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να ακούς έναν παραγωγό να σου παρουσιάζει με υπερηφάνεια το καινούργιο παιδί του, να σου εξηγεί την ιδέα, τις δυσκολίες, την ικανοποίηση. Ακόμα περισσότερο, όταν αυτό αφορά μια ολοκαίνουργια μικρή επιχείρηση… Και αυτή τη φορά, το κυνήγι ήταν πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον.
Ανακαλύψτε μαζί μας!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.