ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

H THELMA προσφέρει στην Ελληνική και διεθνή αγορά ποιοτικά ρόδια, από μέσα Αυγούστου και μέχρι τέλος Μαρτίου. Φρούτα πιστοποιημένα, μόνο από Έλληνες παραγωγούς, απαλλαγμένα από υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
THELMA FRESH
Pomegranates

Τα εκλεκτά προϊόντα ΠΟΠ

Η Ελλάδα είναι προικισμένη με ήπιο και εξαιρετικό κλίμα. Η γη της είναι εύφορη και παράγει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Πάρα πολλά ελληνικά προϊόντα έχουν τιμηθεί με τη διάκριση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης

Προϊόντα ΠΟΠ: Πολλά προϊόντα χαμηλή απόδοση
Δεν έχει καταφέρει ακόμα η Ελλάδα να επωφεληθεί ουσιαστικά από την προστιθέμενη αξία που μπορούν να αποφέρουν τα ΠΟΠ προϊόντα στον αγροτοκτηνοτροφικό της κλάδο. Η χώρα μας κατατάσσεται στην 5η θέση της Ε.Ε.,

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Τα ελληνικά προϊόντα που δεν μάθαμε να αγαπάμε Αυτός ο ευλογημένος τόπος δεν βγάζει μόνο ελιές και φέτα. Βγάζει δεκάδες gourmet προϊόντα που μπορεί να μην τα έχουμε βάλει ποτέ στο τραπέζι μας.

Αυτός ο ευλογημένος τόπος δεν βγάζει μόνο ελιές και φέτα. Βγάζει δεκάδες gourmet προϊόντα που μπορεί να μην τα έχουμε βάλει ποτέ στο τραπέζι μας.


Η δική μας η γενιά έβαλε την ξένη κουζίνα στη ζωή μας. Με το άνοιγμα πολλών εστιατορίων με γεύσεις από όλο τον κόσμο, μάθαμε ξαφνικά να εκτιμούμε και να αποθεώνουμε το wasabi, τα jalapenos, την harissa και τόσα άλλα ξενόφερτα που έχουμε τιμήσει κι εμείς σε αυτό το site κατά καιρούς. Κάπου εκεί όμως ξεχάσαμε τα ελληνικά προϊόντα.
Να σημειώσω το εξής.

Πουλήστε τα Προϊόντα σας Άμεσα μέσω Internet
Είμαστε την ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε την Νέα μας Δωρεάν υπηρεσία που σας επιτρέπει να αναρτήσετε τα προϊόντα σας και να τα πουλήσετε άμεσα στον ενδιαφερόμενο όπου και αν είναι στην Ελλάδα και στον Κόσμο!

Ας προσπαθήσουμε Καλό θα κάνειΣτηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!!!
12 Αλλαγές που μπορούν να σώσουν την οικονομία, δηλ. ”το κεφάλι μας”!

Τέλος στον μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης για τις ελληνικές μικρές ζυθοποιίες -«Χτύπημα» δέχονται οι ελληνικές μικρό - ζυθοποιίες, καθώς μπαίνει τέλος στο καθεστώς μειωμένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα προϊόντα μπύρας που παράγουν. 

Το Εργοστάσιο Σοκολάτας ταξιδεύει με οδηγό την ΙΟΝ


Με Mέγα Χορηγό την ΙΟΝ και φέτος το «Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας» ανοίγει τις πύλες του ονείρου στην Αθήνα, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι, και θα περιμένει μικρούς και μεγάλους από τις 7 Νοεμβρίου 2015 μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2016.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Olive Green: Το «υγρό χρυσάφι» σε συσκευασία καθαριστικών!Τον Σεπτέμβριο του 2010 τρεις νέοι φίλοι από το Μοσχάτο, με εφαλτήριο την ανάπτυξη καινοτόμων και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων στον τομέα των οικιακών και βιομηχανικών καθαριστικών, δημιουργούν το Olive Green, εταιρία με την ονομασία Vivid & Health Παραγωγή και Εμπορία Καλλυντικών - Απορρυπαντικών - Τροφίμων OE. Της Χαράς Φρουδαράκη.

Bioparnon - καλλιέργεια βιολογικών αρωματικών φυτών
Η BIOPARNON ιδρύθηκε το 2013 έχοντας ήδη μια 10ετία εμπειρία. Δραστηριοποιείται στον τομέα της καλλιέργειας και της εμπορίας φυτικών προϊόντων που προσφέρουν ιαματική και ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μάθετε τί είναι τα νέα τρόφιμα που θα μπουν στη ζωή μας
Έχετε ακούσει ποτέ για τους σπόρους chia, τα φλαβονοειδή του Glycyrrhiza glabra ή τους σπόρους κράμβης; Ίσως όχι. Ωστόσο, αποτελούν τα "νέα τρόφιμα".
Τί είναι τα νέα τρόφιμα;

Εικόνες Ελλάδας χτίζει η λεβάντα τελευταία

\

Όλο και µεγαλύτερη έκταση καταλαµβάνει τα τελευταία 3-4 χρόνια στη χώρα µας η καλλιέργεια λεβάντας, η οποία προστέθηκε στο «χαρτοφυλάκιο» Συνεταιρισµών και Οµάδων Αρωµατικών Φυτών, ενώ δηµιουργήθηκαν και άτυπες οµάδες 2-3 παραγωγών, µε στόχο την αποτελεσµατικότερη διάθεση του προϊόντος. Θέλγητρο για αρκετούς αποτέλεσε η δυνατότητα να προσδώσουν µόνοι τους υπεραξία στο προϊόν δεδοµένων των πολλών χρήσεών του.
Ντύθηκαν στα μοβ οι κάμποι σε Κιλκίς, Λάρισα και ΚοζάνηΝτύθηκαν στα μοβ οι κάμποι σε Κιλκίς, Λάρισα και Κοζάνη
Βαίνουν αυξανόμενες οι φυτεύσεις λεβάντας σε όλη τη χώρα λόγω των πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να έχει η παραγωγή της

ΜΙΣΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΡΚΕΙ! Αυτό το φυτό χρησιμοποιούν οι Ικαριώτες και φτάνουν τα 100!Γνωστό και ως το φυτό της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ… Τα οφέλη του άγνωστα στο ευρύ κοινό και όμως κάνει θαύματα… Λέγεται πως αυτό χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της Ικαρίας και ζούν 100 χρόνια. 

Γνωστό ως το «φυτό της αθανασίας»

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Λούφα, το σφουγγάρι της στεριάς. (Καλλιέργεια)

Φέτος η καλοκαιρινή σοδειά τα  πήγε καλά. Αν εξαιρέσουμε τα αγγούρια και τα πεπόνια που ούτε καν προλάβαμε να τα δοκιμάσουμε, τα υπόλοιπα κηπευτικά ήταν άφθονα και με ελάχιστες ασθένειες.
Προς τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη ο μπαξές έδειξε (όπως κάθε χρόνο) παρακμή και το φυσιολογικό μαρασμό, σημάδι πως άλλη μια καλοκαιρινή καλλιεργητική περίοδος έφτασε στο τέλος της.

Η καλλιέργεια του φραγκόσυκου αυξάνεται και ταυτόχρονα διαπιστώνεται πόσες χρήσεις έχει Φραγκόσυκο: το σύνορο των χωραφιών στη Μάνη…Καλλιέργεια φραγκοσυκου

Τὰ φραγκόσυκα  δέν ἔχουν μόνο σχῆμα καὶ γεύση∙ συγκεντρώνουν ἕναν κόσμο σπόρους καὶ νοήματα μέσα στὴν πράσινη τριχωτή γροθιά τους, θυμίζουν τὶς ἀναβολές μας, θυμίζουν ἕνα ἀργότερα σὰν συνέχεια τῆς δικῆς μας παράλειψης,σὰν ελπίδα ἀνασύνθεσης ὅλου τοῦ κάμπου, ὅταν τὴν αὐγή τινάζεται ὁ κορυδαλλός στὰ ὕψη κι ὁ ὕμνος του, κάθετος κ” ἑλικοειδής κάνει τὴ γῆ νὰ γυρίζῃ σὰ σβούρα στην ἀνοιχτή παλάμη μας…Σ” αυτόν τον πέτρινο και σκληρό τόπο μέχρι και τα φρούτα μιλούν τη γλώσσα του πολέμου. Κι έτσι φορτωμένα αγκάθια, τα  φραγκόσυκα ξεδίψασαν τους Μανιάτες…«Ὅταν ἔρχεται ὁ Ξένος», Γιάννης Ρίτσος, 1958

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ...

1ebb.jpg
Antigrafakias    

Tό blog στηρίζει τήν σελίδα στό fb.
https://www.facebook.com/GreekQualityProducts

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Καλλιεργήστε γιατί χανόμαστε! Ανεκτίμητα προϊόντα της ελληνικής γης βγαίνουν από την αφάνεια‘Ενα σωρό αγροτικά προϊόντα της ελληνικής γης βγαίνουν από την αφάνεια, καλλιεργούνται, προωθούνται και αρχίζουν να αποφέρουν αποτελέσματα.ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: Στηρίξτε τους ελληνικούς τοπικούς συνεταιρισμούς-Λίστα ελληνικών συνεταιρισμώνΑπό τα γλυκά του κουταλιού, τα λικέρ, τις μαρμελάδες και το μέλι που μπορεί να χρησιμοποιήσετε μέχρι και το ψωμί, τα ζυμαρικά και άλλα παραδοσιακά προϊόντα που μπορούν να συμπεριληφθούν στα πιάτα σας όποια επιχείρηση κι αν έχετε, κοιτάξτε λίγο δίπλα σας.

ΑΓΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ...Πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το υπαίθριο εμπόριο, διότι μέσα απ’ αυτό εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των μικρών παραγωγών αλλά και των επαγγελματιών, δίνοντας ταυτόχρονα στον καταναλωτή τη δυνατότητα προμήθειας ντόπιων, ποιοτικών και φθηνών προϊόντων.
Η ΠΙΟ σωστη αγορα ......που εμεινε .....μετα τα διαλυμενα κινηματα ....ΑΓΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.......γιατι στηριζονταν στον αυθορμιτισμο , στην κομματικη αντιδραση και στον κομματικο εθελοντισμο .......
ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ <ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ >.

Μαθητής από την Καβάλα κατασκεύασε ρομπότ - Παγκόσμια διάκριση για τον 15χρονο

Χρειάστηκε ένας χρόνος συστηματικής και καθημερινής ενασχόλησης, 475 εκτυπωμένα κομμάτια, περισσότερο από ένα χιλιόμετρο πλαστικού ABS...


Χρειάστηκε ένας χρόνος συστηματικής και καθημερινής ενασχόλησης, 475 εκτυπωμένα κομμάτια, περισσότερο από ένα χιλιόμετρο πλαστικού ABS (πρώτη ύλη) και πάνω από 1.400 ώρες εκτύπωσης, συναρμολόγησης, προγραμματισμού και πειραματισμού για να συμπεριλάβουν τον 15χρονο μαθητή της Α' Λυκείου Δημήτρη Χατζή, στον μικρότερο κατασκευαστή ρομποτικού ανθρωποειδούς ανοικτού κώδικα, με ανθρώπινες διαστάσεις και εξ ολοκλήρου εκτυπωμένο από αυτοσχέδιο τρισδιάστατο εκτυπωτή ή αλλιώς σε έναν κατασκευαστή «InMoov», όπως είναι η επίσημη επιστημονική ονομασία του ρομπότ.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΡΙΓΩΝΟΥ "ΓΑΙΑ"
Ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Τριγώνου "Η ΓΑΙΑ" ιδρύθηκε το 1998. Αριθμεί 35 μέλη με πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα την ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίου παραδοσιακών εδεσμάτων στο χωριό Καναδάς Ν. Έβρου.
Τα προϊόντα που παράγει είναι από συνταγές που φυλάσσονται ως προίκα από τις γιαγιάδες και φέρνουν σήμερα στο τραπέζι μυρωδιές και γεύσεις από το παρελθόν.

Τσίπουρο Τσιλιλή 5 ετών Το παλαιωμένο τσίπουρο της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή παράγεται από φρέσκα ζυμωμένα στέμφυλα σταφυλιών υψηλής ποιότητας της Θεσσαλίας.


Τo Παλαιωμένο Τσίπουρο 5 Ετών Τσιλιλή κατακτά τους
διεθνείς διαγωνισμούς!
Το Παλαιωμένο Τσίπουρο 5 Ετών ΤσιλιλήDARK CAVE απέσπασε το Χρυσό Μετάλλιο ανάμεσα σε περισσότερα από 500 αποστάγματα από 30 χώρες στο διεθνή διαγωνισμό Οίνων και ΑποσταγμάτωνConcours Mondial de Bruxelles, που εφέτος φιλοξενήθηκε στηνΤαϊβάν.

Μουστοπιπεριές Φλωρίνης Ναουμίδη-γνωριμία με το ξεχωριστό ελληνικό προιόν και το πρόσωπο που το ανέδειξε
Ολόκληρες γνήσιες πιπεριές Φλωρίνης, γλυκές, σαρκωμένες και διακριτικά καυτερές μέσα σε μούστο και λίγο ξύδι, μαζί με τα ψιλοκομμένα αρωματικά τους.

Δείτε πώς 7 ελληνικά οινοποιεία βρήκαν διέξοδο από την κρίση

Ταξίδι με δρύινο άρωμα και γεύση ξινόμαυρου, μοσχοφίλερου…
Πελοπόννησος, Μακεδονία και Κυκλάδες είναι από τις περιοχές της χώρας που φημίζονται για τα εκλεκτά κρασιά τους. Οι γραφικές αμπελουργικές ζώνες που ξεδιπλώνονται από άκρη σε άκρη της Ελλάδας αποτελούν ένα ταξίδι γεύσεων για τους οινόφιλους ανά τον κόσμο.  Μια επίσκεψη στα κελάρια των οινοποιείων, όπου ξεφεύγουν τα αρώματα από τα δρύινα βαρέλια αιώνων. Μια γεύση από σαββατιανό, ροδίτη, ξινόμαυρο, αθήρι, μοσχοφίλερο. 

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Ελληνικό πρωινό Αν δεν υπάρχει κάποιος εύκολα αναγνωρίσιµος τύπος ελληνικού πρωινού, θα πρέπει να τον εφεύρουµε


Ελληνικό πρωινό


Ενα από τα πλέον παράδοξα που συµβαίνουν στα µεγάλα ξενοδοχεία της χώρας, ιδιαίτερα εκείνα που δέχονται ορδές από λευκόσαρκους τουρίστες οι οποίοι ροδοψήνονται για δέκα µέρες παρά pool αλός, είναι το πρωινό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.