ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Αρώνια η μελανόκαρπη

ΑΡΩΝΙΑ - ΑΡΟΝΙΑ
Αρώνια το νέο "super food" στην πόλη. Ένα φρούτο που εισέρχεται στο κόσμο της υγείας των τροφίμων. Ένα φρούτο το οποίο είναι φορτωμένο με ισχυρά αντιοξειδωτικά που είναι πολύ ευνοϊκά για την υγεία μας.

Πάρτε μαζί σας μια γεύση από τα παραδοσιακά προϊόντα, που αποτελούν πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας στο εξωτερικό. Ανακαλύψτε το παιχνίδι της φύσης σε όλα τα ελληνικά προϊόντα.





Eνα από τα αυθεντικά πολιτιστικά στοιχεία ενός τόπου είναι η γαστρονομία. Οι ιδιαιτερότητες της γεύσης από την κουζίνα μίας περιοχής είναι πολλές φορές συνδεδεμένες με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας της, ενώ «αποκαλύπτουν» στοιχεία της πολιτιστικής και οικονομικής ιστορίας της.

Γυναικείος Συνεταιρισμός Αγίου Αντωνίου Πώς μπορεί η φήμη ενός ποντιακού, προσφυγικού χωριού του Νομού Θεσσαλονίκης να φτάσει μέχρι την Κίνα; Με χειροποίητα γλυκά και αλμυρά καλούδια.

Πώς μπορεί η φήμη ενός ποντιακού, προσφυγικού χωριού του Νομού Θεσσαλονίκης να φτάσει μέχρι την Κίνα; Με χειροποίητα γλυκά και αλμυρά καλούδια.





Μια ποικιλία ζυμαρικών, περέκ, σιρόν, υβριστόν, χυλοπίτες και μακαρίνα,  γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, πίτες κατεψυγμένες, κουλουράκια, μπακλαβάδες, κανταΐφια, γαλακτομπούρεκα, πορτοκαλόπιτες, φτιάχνονται καθημερινά από τα χέρια των γυναικών και ταξιδεύουν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έκθεση τοπικών προϊόντων διοργανώνει το ΕΒΕ Καστοριάς

Έκθεση τοπικών προϊόντων διοργανώνει το ΕΒΕ Καστοριάς
Το Επιμελητήριο Καστοριάς σας προσκαλεί στην εκδήλωση έκθεσης τοπικών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς.

Αλεξανδρουπολίτισσα η «Πρώτη Κυρία» της Βιολογικής και Βιοϊατρικής Μηχανικής

Δύο ανώτατες διακρίσεις σε μια χρονιά ως αναγνώριση της συνολικής και καθολικής προσφοράς ενός ιδιαίτερα δραστήριου και αποτελεσματικού επιστήμονα: Η καθηγήτρια στο Τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Σαν Αντόνιο, Δρ. Ρένα Μπίζιου, τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη διάκριση στοντομέα των Βιοϊατρικών Υλικών, το «15ο Founders Award» της Society for Biomaterials και βραβείο «Pilkington» από την American Society for Engineering Education.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Δυναμική η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση Ιατρικού Τουρισμού




Τη δυναμική της παρουσία έδωσε η χώρα μας, σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις ιατρικού τουρισμού, την IMTEC 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, 7-8 Οκτωβρίου 2015.
Η συμμετοχή ήταν ομαδική, καθώς, παρουσία στο περίπτερο της Έλιτουρ είχαν πέντε από τα μέλη της, ο Όμιλος ΙΑΣΩ, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ο Όμιλος Euromedica, η Eurodentica Specialized Dental Care και η Zante Medical Care.

Ανθός λιμνοθάλασσας «ΦΛΩΡΟΣ» Το πολύτιμο δώρο της φύσης που συλλέγεται σε νιφάδες με το χέρι, χωρίς ΚΑΜΙΑ επεξεργασία. Λευκό με αρωματικούς κρυστάλλους περιέχει όλα τα συστατικά της λιμνοθάλλασσας Μεσολογγίου και προσφέρει πρωτόγνωρη νοστιμιά και πραγματική απόλαυση στον ουρανίσκο.







Παράγεται αποκλειστικά στις αλυκές Μεσολογγίου και μόνο, περιοχή προστατευμένη από τις συνθήκες Ramsar και Natura.
Πρόκειται για ένα πασίγνωστο προϊόν, τον βασιλικό πολτό

H καλλιέργεια που προσφέρει έως 12.000 ευρώ το στρέμμα!



Σε μια εποχή που η ανεργία έχει τον πρώτο λόγο υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που θα βοηθήσουν να ξεφύγουμε από αυτή

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Αγάπη του Eλληνικού Χωριάτικου ψωμιού...


bread-man
Άνθρωποι αιώνες δεμένοι με τα χώματά τους οι Έλληνες, ακόμη και σήμερα που η αστικοποίηση, η βιομηχανοποίηση και η ευκολία με την οποία διακινούνται πλέον τα προϊόντα έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο διατροφής τους, ένα δέος μπροστά σε ένα κομμάτι ζυμωτό, «χωριάτικο» ψωμί, το νιώθουν.

Made in Greece Τα «ευλογημένα» σύκα της Nικολέττας Eυσταθίου - Κατακτούν Ελλάδα & εξωτερικό






Οι δυσκολίες για τις μικρές επιχειρήσεις είναι πολλές και αυξήθηκαν με τα capital controls Οι δυσκολίες για τις μικρές επιχειρήσεις είναι πολλές και αυξήθηκαν με τα capital controls

Tα «Σύκα της Nικολέττας», αλλά και οι παραγωγές προϊόντων από

Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων



Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων

Το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων είναι πλέον πραγματικότητα. Σε κεντρικό σημείο της πόλης των Ιωαννίνων, δίπλα στην λίμνη Παμβώτιδα και σε ένα προσεγμένο χώρο 10.000 τ.μ. λειτουργούν εργαστήρια αργυροχοΐας, μουσείο, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, καφετέρια – εστιατόριο και φυσικά το Πρατήριο Λιανικής Πώλησης Προϊόντων Αργυροχοΐας.

Μαστιχόδενδρο της Χίου: Το δέντρο που φυτρώνει μόνο στη Χιο σε ένα μοναδικό βίντεο από ψηλά! Μαστιχόδενδρο της Χίου: Το δέντρο που φυτρώνει μόνο στη Χιο σε ένα μοναδικό βίντεο από ψηλά!

Το μαστιχόδενδρο ή σχίνος – επιστημονικά Pistacia Lentiscus var. Chia (οικογένεια Anacardaceae), είναι θάμνος αειθαλής ύψους 2-3 μέτρων που αναπτύσσεται αργά και παίρνει την πλήρη ανάπτυξή του μετά από 40-50 χρόνια φτάνοντας μέχρι και τα 5 μέτρα στα ηλικιωμένα φυτά.

Η Ποντιακή κουζίνα αντιστέκεται στις γκουρμέ γεύσεις – Το παράδειγμα της Βιοτεχνίας Παραδοσιακών Προϊόντων «Βερμίου Γης» από το Ρυάκιο Κοζάνης




Η Βιοτεχνία Παραδοσιακών Προϊόντων «Βερμίου Γης», που εδρεύει στο Ρυάκιο Κοζάνης, συνεχίζει να αντιστέκεται αναδεικνύοντας την δύναμη της μεσογειακής κουζίνας. Ιδιοκτήτρια της βιοτεχνίας είναι η Κυριακίδου – Βασιλειάδου Ελένη, που εκτός από σύζυγος και μάνα δηλώνει και επιχειρηματίας και μάλιστα “μανιώδης”, καθώς με μία βαλίτσα στο χέρι γυρίζει όλη την Ελλάδα για να αναδείξει τα προϊόντα της.

Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ένα σύνολο που στη βάση του έχει τα αγνά προϊόντα της ελληνικής φύσης αποτελεί ένα ισορροπημένο μοντέλο διατροφής, που μπορεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και σωματικής υγείας.






Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ένα σύνολο που στη βάση του έχει τα αγνά προϊόντα της ελληνικής φύσης αποτελεί ένα ισορροπημένο μοντέλο διατροφής, που μπορεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και σωματικής υγείας. Προϊόντα μοναδικής ποιότητας και αξεπέραστης διατροφικής αξίας, όπως η ελιά και το έξτρα παρθένοελαιόλαδο, τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά, το μέλι, το ούζο, τα ψάρια, οι χυμοί, τονερό, οι ξηροί καρποί, τα κρασιά, η μαστίχα Χίου, ο κρόκος Κοζάνης και άλλα πολλά, δημιουργούν μια εύγευστη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά κουζίνα, που μπορεί να καλύψει τις υψηλές γευστικές και διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.
Μερικά από τα πλέον ονομαστά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα είναι:

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Οικολογική Καλλιέργεια σε μικρούς λαχανόκηπους

http://4.bp.blogspot.com/-653zta8gaYk/Vh4PPvcV5gI/AAAAAAAAWzA/-eAadH00ses/s320/12.jpgΗ ενασχόληση με τη μικρής κλίμακας λαχανοκομία είναι εξαιρετικά ωφέλιμη δραστηριότητα για κάθε ηλικία. Προσφέρει επαφή με τη φύση, σωματική άσκηση, χαλάρωση, αίσθηση ευεξίας. Επι πλέον, μπορεί να συνεισφέρει λίγο ή πολύ στην υγιεινή διατροφή μιάς οικογένειας με τα προϊόντα που παράγονται στον οικογενειακό κήπο, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Όχι μόνο στα χωριά, αλλά και στα σπίτια των αστικών κέντρων – τουλάχιστον σε όσο διαθέτουν κήπο- πολλοί ασχολούνται με μικρή παραγωγή λαχανικών.

Γεύσεις ελληνικού καλοκαιριού



Η φρεσκοτριμμενη ντομάτα, το ούζο, η μαστίχα και το τσίπουρο, οι βάσεις των κοκτέιλ, οι φυσικοί χυμοί και η σπιτική λεμονάδα με πιπερόριζα, δοσμένες μέσα από μία φρέσκια ματιά

Ταξίδι στις γεύσεις του βορείου Αιγαίου Λέσβος, Σάμος, Λήμνος, Ικαρία, Χίος διηγούνται τη δική της γευστική ιστορία η καθεμία, ανάλογες με τη διαφορά του τοπίου και της παράδοσης.

Από τα πιο γνωστά προϊόντα της ελληνικής παράδοσης -όπως το ούζο Μυτιλήνης, η χιώτικη μαστίχα, το σαμιώτικο κρασί ή το αλεύρι της Λήμνου- μέχρι τα πιο άγνωστα και σπάνια βρίσκει κανείς σ' αυτά τα νησιά του Αιγαίου, που μόνο γεωγραφικά θα έλεγε κανείς ότι αποτελούν ενότητα. Σε αντίθεση με άλλες νησιωτικές περιοχές, όπως οι Κυκλάδες ή τα Ιόνια, εδώ το κάθε νησί έχει μια διαφορετική γευστική ταυτότητα,  που οφείλεται στις ανόμοιες εδαφικές συνθήκες αλλά και στην ιστορία του.

Ούζο Ματαρέλλη. Με βιολογικό γλυκάνισο αποσταγμένο με φυσική φωτιά από ξύλα ελιάς κ με μέλι.




Figure 1
Ο αρωματικός γλυκάνισος από το Λισβόρι Λέσβου σε συνδυασμό με την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής και απόσταξης, δίνουν στο Ούζο Ματαρέλλη την ιδιαίτερη γεύση και το χαρακτηριστικό άρωμά του.

*ΑΜΠΕΛΟΥ ΤΕΧΝΗ* Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ




*ΑΜΠΕΛΟΥ ΤΕΧΝΗ* Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ


Μύθος & παραμύθι
Μια φορά κι έναν καιρό, ο θεός Διόνυσος φιλοξενήθηκε από το βασιλιά της Αιτωλίας, Οινέα. Ευχαριστήθηκε πολύ από τη φιλοξενία του και για ανταποδώσει θέλησε να του κάνει ένα δώρο.
Πήρε ένα μικρό και τρυφερό κλίμα αμπελιού και τύλιξε τις ρίζες του με λάσπη για να μην ξεραθεί. Αφού βρήκε ένα μικρό κούφιο κόκαλο αηδονιού το έβαλε μέσα και ξεκίνησε

Οινοποιείο Καραμήτρου - Domaine Messenicolas





Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Σημαντικές διακρίσεις για τα ελληνικά παγωτά Kayak





Η ελληνική εταιρία Kayak, βραβεύθηκε σε 2 διαγωνισμούς Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου επιπέδου. Καταρχήν απέσπασε 1 χρυσό αστέρι για τη γεύσηSorbet Σοκολάτα από τα Great Taste Awards 2015,

Με επιτυχία η εκδήλωση για τα μανιτάρια στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Τα μανιτάρια ήταν το αντικείμενο της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής στο Πολύδροσο, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολυδροσιτών

Ξεκίνησε εχτές το 3ήμερο σεμινάριο για τον τραχανά στο Ραχούλι



Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ραχουλιωτών ξεκίνησε εχτές το 3ήμερο σεμινάριο με θέμα "Παρασκευή παραδοσιακού τραχανά και κουλούρα της νύφης", στο δημοτικό σχολείο του Ραχουλίου (έδρα του συλλόγου),με τη συμμετοχή των γυναικών του χωριού.

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, στη μεγαλύτερη στον κόσμο Διεθνή Έκθεση Τροφίμων "Αnuga" στη Γερμανία (+ΒΙΝΤΕΟ)



Στη μεγαλύτερη στον κόσμο Διεθνή Έκθεση Τροφίμων "Αnuga" που πραγματοποιείται στην Κολωνία της Γερμανίας, βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας

Ιπποφαές Αιανής

Φυτό εφοδιασμένο με έναν εκρηκτικό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών συγκαταλέγεται στις αποκαλούμενες «υπερτροφές».

"Η καλλιέργεια μας ανήκει στις πρωτοπόρες εκείνες

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Με 60.000 τόνους τεύτλων από Έβρο και Ροδόπη παίρνει μπροστά η ΕΒΖ στην Ορεστιάδα

Με 60.000 τόνους τεύτλων από Έβρο και Ροδόπη αρχίζει μεθαύριο, Τετάρτη, η επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα, ύστερα από έναν χρόνο αναστολής της λειτουργίας του.


Ήδη έχουν προσληφθεί 94 άτομα, με συμβάσεις διάρκειας 3,5 μηνών, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα προχωρήσει και η πρόσληψη άλλων 140 εργαζομένων, προκειμένου να επανδρωθούν τα διάφορα τμήματα (βοηθητικά και κύρια) για τις περίπου 15 μέρες επεξεργασίας της προαναφερθείσας ποσότητας τεύτλων.

BUSINESS STORIES O θησαυρός της ελληνικής γεωργίας

ÊÁÑÄÉÔÓÁ  ÔÑÕÃÏÓ ÁÌÐÅËÉÙÍ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, μιλά στο FortuneGreece.com για το μέλλον των γεωργικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Με τα ανώτατης ποιότητας ελληνικά γεωργικά προϊόντα να κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά, η συστηματοποίηση των εξαγωγών ανοίγει νέους ορίζοντες στα προϊόντα ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ).

Ελληνικά delicatessen κάνουν θραύση στην Ευρώπη!

Εκτός από τα συνηθισμένα και συνήθως πανάκριβα σουβλατζίδικα με τις «ευφάνταστες» ταμπέλες «Zorbas souvlaki» ή τις ταβέρνες με τους κίονες και τα ξεπερασμένα γαλανόλευκα σουβενίρ, υπάρχουν και εκείνοι οι εκπατρισμένοι Έλληνες που τα τελευταία χρόνια εκπροσωπούν επάξια την ελληνική γαστρονομία στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Ιδού!
1. «Evi Evane», Παρίσι
perierga.gr - Ελληνικά delicatessen κάνουν θραύση στο εξωτερικό!
Η διάσημη τηλεοπτική σεφ  Ντίνα Νικολάου μοιράζει το χρόνο  της εδώ και μερικά χρόνια μεταξύ Αθήνας και Παρισιού. Ο λόγος; Ένα μικροσκοπικό εστιατόριο, το «Evi Evane» (διονυσιακό επιφώνημα αγαλλίασης) στη γαλλική πρωτεύουσα το οποίο λειτουργεί μαζί με την αδελφή της Μαρία.

Η γλυκιά ιστορία του "Μελισσουργείου" Το μέλι που κατέκτησε τους Βρετανούς γκουρμέ

Τα ελληνικά προϊόντα που δρέπουν δάφνες στο εξωτερικό κρύβουν δουλειά, μεράκι και πάθος. Η ιστορία του "Μελισσουργείου" είναι ένα παράδειγμα για τις δυνατότητες που έχουν οι Έλληνες παραγωγοί.


Η θέση που μας αξίζει

Μια θέση στην έγκυρη λίστα των "50 καλύτερων τροφίμων και ποτών" του Guilt of Fine Food, που κυκλοφορούν στο εμπόριο εκλεκτών τροφίμων της Μ.Βρετανίας και της Ιρλανδίας ("the definitive list of the greatest food and drink", όπως

Τυροκομείο Αρβανίτη-ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ...





Εταιρια

Fromagerie ArvanitiΣτο Τυροκομείο Αρβανίτη, η φιλοσοφία μας ορίζει πως για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εποχής και να βαδίσουμε στο μέλλον πρέπει να μένουμε σταθεροί στις αρχές μας. Για το λόγο αυτό επιλέγουμε να στηρίξουμε την ανάπτυξή μας σε αξίες που αντέχουν στο χρόνο:
Αφοσίωση στην ποιότητα. Σεβασμό στον καταναλωτή. Αγάπη για αυτό που κάνουμε.

Simply Delicious-





Ιστορία



Η Simply Delicious είναι παραγωγός και διανομέας τροφίμων από το 2001. Παράγει δύο σειρές προϊόντων: Απλά Ελληνικά - Sιimply Greek & Amvrosia Gourmet. Αγνά και φυσικά προϊόντα, βραβευμένα. Διανέμει σε όλη την Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.