ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Μουσείο της τομάτας στη Βλυχάδα... στη Σαντορίνη



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ
Επειδή πολλοί φίλοι μου ενθουσιάστηκαν με το εργοστάσιο Μουσείο της τομάτας στη Βλυχάδα στη Σαντορίνη, βλέποντας μόνο μιά κονσέρβα της εταιρείας Νομικός πάνω σε μιά ζυγαριά, ας τους ενισχύσω το ενδιαφέρον με...

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ‘ΑΣΤΙΚΗ’ ΣΑΛΑΤΑ

νεα ελληνικη αστικη σαλατα γκουρμε
Ελληνική σαλάτα, Greek salad, χωριάτικη, ντοματοσαλάτα με φέτα… πείτε τη όπως θέλετε αλλά η εικόνα είναι ίδια στο μυαλό όλων, Ελλήνων και ξένων. Καλοκαίρι, ταβέρνα, αραλίκι, παρέα, κέφι, φρεσκάδα, κέφι, αρετσίνωτο, διακοπές, Ελλάδα!
ελληνικη  ντοματοσαλάταΑν και το εθνικό μας πιάτο θεωρητικά είναι η φασολάδα – έτσι τουλάχιστον θυμάμαι να μας λέγανε στο δημοτικό πριν 40 πολλά χρόνια- δεν υπάρχει άλλο πιάτο στην Ελληνική κουζίνα που να δικαιούται περισσότερο τον τίτλο αυτό, απ’ την χωριάτικη.
Είναι η Ελλάδα των καρτ ποστάλ, και του τουριστικού “μύθου” που πουλάμε τόσα χρόνια.
Η λιτότητα των υλικών μαζί με τη μεγαλοσύνη των γεύσεων.
Όλη η φρεσκάδα, το χρώμα, το φως, το αντιθετικό κι’ όμως συμφιλιωμένο.

10 διευθύνσεις για gourmet μεζέδες made in Greece

Απάκι κρητικό ή ντόπιος παστουρμάς; Σαλάμι Λευκάδας ή λουκάνικο Τρικάλων; Πικάντικο τυρί Νάξου ή ανθότυρο Ρούμελης; «Μεθυσμένοι» από μυρωδιές και γεύσεις, επισκεπτόμαστε δέκα γευσιγνωστικές διευθύνσεις με άρωμα Ελλάδας.





Το… αιώνιο σνομπάρισμα που συνόδευε για αρκετά χρόνια τον όρο delicatessen, φαίνεται να έχει ελαττωθεί. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η εικόνα των ελληνικών deli – παντοπωλείων της πόλης και των προαστίων, τα οποία εκτός του ότι έχουν αυξηθεί σε αριθμό, έχουν καταφέρει με την ποιότητα των προϊόντων τους να αποκτήσουν φανατικό κοινό, το οποίο συρρέει συχνά πυκνά για να δοκιμάσει εκλεκτά εδέσματα από όλη την Ελλάδα. 

Μέλαν ακροκώλιον: προσούτο made in Karpenisi



Τα 6 πιο gourmet Ελληνικά προϊόντα


Ποιά είναι τα 6 πιο gourmet Ελληνικά προϊόντα που όλοι οι ξένοι λατρεύουν;
Είναι πλέον όλα διεθνώς γνωστά μια και η  φήμη τους ξεπερνά τα εθνικά σύνορα. Είναι όλα προϊόντα ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την ανώτερη ποιότητά τους να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα. Δείτε τα 6 καλύτερα μας προϊόντα:

Δίνουν 15 ευρώ ανά κιλό ελαιολάδου για να παρασκευάσουν υγειοπροστατευτικά προϊόντα

«Τσακάλια» οι ξένοι… «Τσάκωσαν» μια καινοτομία του Πανεπιστημίου Αθηνών και των γνωστών στη Μεσσηνία ερευνητών Προκόπη Μαγιάτη και Ελένης Μέλλιου και παρασκεύασαν προϊόντα με πρώτη ύλη το ελαιόλαδο, τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση των πόνων των μυών και των αρθρώσεων. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ψάχνει λάδια για την παρασκευή αυτών των προϊόντων, προσφέροντας την απίστευτη τιμή των 15 ευρώ ανά κιλό…

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Made in Greece Φεστιβάλ για την προώθηση Ελληνικών προϊόντων, Ελλήνων παραγωγών & χειροτεχνών, από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου 2015 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.



Made in Greece 

ΒΙΟΜΕ: Το πρωτο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στην Ελλάδα! Το παράδειγμα του αντι-σοκ δόγματος που φοβούνται (βίντεο)


Πώς πήραν οι εργαζόμενοι το εργοστάσιο στα χέρια τους μετά την εγκατάλειψή του από την εργοδοσία.

Ντελικατέσεν με φραγκόσυκο.-Το ελληνικό φραγκόσυκο Μάνης είναι η βάση για τη δημιουργία ενός πικάντικου και γλυκόξινου chutney με ζεστά αρώματα μπαχαρικών αλλά και μιας πρωτοποριακής μαρμελάδας με γευστικούς τόνους μήλου και αρώματα ανθόνερου.




«Bonum terrae» σημαίνει «αγαθόν γης».
 ης».
Το ελληνικό φραγκόσυκο Μάνης είναι η βάση για τη δημιουργία ενός πικάντικου και γλυκόξινου chutney με ζεστά αρώματα μπαχαρικών αλλά και μιας πρωτοποριακής μαρμελάδας με γευστικούς τόνους μήλου και αρώματα ανθόνερου. Η τελική­ επίγευση φραγκόσυκου κάνει το chutney καλό σύντροφο στα ψητά κρεατικά, και, όσο και περίεργο κι αν φαίνεται, στα καπνιστά ψαρικά – όπως το εξαιρετικό καπνιστό χέλι του Γείτονα. www.bonumterrae.com

Λουκάνικο από κουνέλι-Με Αργυρό Βραβείο βραβεύτηκε η Φάρμα Τρομπέτας για τα αλλαντικά της από κουνέλι.







Με Αργυρό Βραβείο βραβεύτηκε η Φάρμα Τρομπέτας για τα αλλαντικά της από κουνέλι,

«ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ»: 60 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Agrino: Ξεκίνησε από το Αγρίνιο και κατακτά Ευρώπη, Ασία και Αμερική


Στα μέσα της δεκαετίας του '80 τόσο η ανάληψη καθηκόντων από τη δεύτερη γενιά όσο και το ξεκίνημα των πρώτων εξαγωγών, έδωσαν ώθηση στην εταιρεία για νέα ξεκινήματα.



Στα μέσα της δεκαετίας του '80 τόσο η ανάληψη καθηκόντων από τη δεύτερη γενιά όσο και το ξεκίνημα των πρώτων εξαγωγών, έδωσαν ώθηση στην εταιρεία για νέα ξεκινήματα.


Ενίσχυση της παρουσίας της στις αγορές του εξωτερικού και νέα λανσαρίσματα προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, με βάση το ρύζι και τα όσπρια, περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής επιχείρησης «ΕΥ.ΓΕ. Πιστιόλας», γνωστή υπό το brand Agrino, για την επόμενη πενταετία.

Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου: Από το Κιλκίς, για όλη την Ελλάδα



80 ΤΟΝΟΙ ΨΑΡΙΩΝ / ΗΜΕΡΑ

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

ΚΙΝΗΜΑ " ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ " ... Εθελοντική Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Νέας Σμύρνης.



ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ " ΧΩΡΙΣ  ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ " σας καλωσορίζει στην σελίδα μας ...
Εθελοντική Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Νέας Σμύρνης

Το μάζεμα της ελιάς. Ένα εκπληκτικό φιλμ για μια ελληνική παράδοση αιώνων


Ένα υπέροχο οπτικό ταξίδι στους ελαιώνες της Κρήτης γεμάτο μνήμες, συγκίνηση, και την ψυχή της  Ελλάδας. "The Olive Tree Will Always Be Here", δηλαδή "η ελιά θα είναι πάντα εδώ" ο τίτλος του ολιγόλεπτου φιλμ.

Γιορτή κάστανου και τοπικών προϊόντων στην Καστανιά



Ο Μορφωτικός & Ευεργετικός Σύλλογος Καστανιάς «Ο ΣΤΙΝΟΣ» διοργανώνει την καθιερωμένη «Γιορτή Κάστανου και Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων» την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στην τοποθεσία «Γκούρα» και ώρα 11:30.

Ένα μαθητικό κυλικείο πρότυπο στον Ωρωπό!


«Χριστιάνα, τι καλό έχει σήμερα»;

Οι... 5 σωματοφύλακες του αττικού αμπελώνα Βραβείο Ποτού: «Wines of Athens»






{

Φωτογραφίες ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΗ
}
Πέντε οινοποιοί που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή και καλλιεργούν την ίδια ποικιλία αποφασίζουν σε μια δύσκολη και ανταγωνιστική εποχή να συνεργαστούν. Τους ενώνει το κοινό πάθος γι’ αυτή την ποικιλία, το Σαββατιανό, και για έναν ιστορικό αμπελώνα, τον αττικό. Ετσι γεννήθηκαν τα «Wines of Athens», οι «Δρόμοι του κρασιού της Αθήνας».

Προϊόντα που «πετάνε»



{

Φωτογραφίες BΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ
}
Παράδειγμα προς μίμηση η βιοτεχνία «Αρκαδιανή» που παράγει εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα ενώ με τις διάφορες δράσεις της αποτελεί πολιτισμικό παράγοντα της περιοχής.

Λεβάντα και τριαντάφυλλο: Δύο δυναμικές εναλλακτικές καλλιέργειες στη Ροδόπη



Στην αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεών του προχωρά ο Συνεταιρισμός Αρωματικών Φυτών «Ρόζα Ροδόπης», μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής περιόδου των τριών πετυχημένων διαχειριστικών ετών.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ....... ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ....... ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ...................



ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ .......
ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ .......
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ...................
Μετά στις δραματικές εξελίξεις για τη χώρα μας, των τελευταιων ετων , είναι η ώρα των δικων μας πραξεων , να απαντήσουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με τη δύναμη του καταναλωτή. 

Κρεατότουρτα Χανίων



Πλούσια απόδοση σε κατεψυγμένη μορφή του εμβληματικού εδέσματος της χανιώτικης κουζίνας. Χειροποίητο, με μυζήθρα δικής τους παραγωγής.

7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ



Με την παρών δελτίο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την πραγματοποίηση του 7ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που διοργανώνεται στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2015 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας για 7η συνεχόμενη χρονιά.

Ραγιάν: Τυριά με άρωμα Πόντου-παρχαροτύρ ξάνθης




Το καλοκαίρι του 2004, η Γιάννα Αγγελοπούλου, «σιδηρά κυρία» των Ολυμπιακών Αγώνων, έσπασε το «πρωτόκολλο» και δοκίμασε τανομεζέδες, περέκ, παρχαροτύρ και πασκιτάν.

Λουκούμι με λεβάντα και ξύσμα λεμονιού-Η εταιρεία Μπαριάμης είναι μία οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής χειροποίητων παραδοσιακών γλυκισμάτων. Το εργαστήριο παραγωγής μας στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στο Αγρίνιο.




Το απόλυτο λουκούμι: μαστιχωτή γεύση, μυρωδιά λεβάντας φυσική, παρούσα και κομψή, ένα γλυκάκι επιπέδου που εξαφανίστηκε από τον πάγκο της Bariamis sweets σε χρόνο dt.

Κατσικίσιο τυρί με χοντροπίπερο-Στην πανέμορφη Εύβοια, στο χωριό Στύρα, σε ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει αρμονικά την αύρα της θάλασσας και τον αέρα του βουνού, δημιουργήθηκε η MALTEZOS FARM, μια πρωτότυπη φάρμα κατσικιών που αριθμεί περίπου 500 ζώα με δυνατότητα ανάπτυξης σε 2.000 ζώα.




Βουτυράτη αίσθηση, μεστή πικάντικη γεύση και άρωμα από πιπέρι. Ιδανικό πάνω σε ψημένες φέτες ζυμωτού ψωμιού ή σε φρυγανιά, μέσα σε πράσινες σαλάτες με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, ως γέμιση φρέσκων ραβιόλι… Γενικώς τα προϊόντα του Τυροκομείου Μαλτέζος έκαναν φοβερό σουξέ στο φεστιβάλ – κάποια από αυτά, μάλιστα, έκαναν εκεί και την πρεμιέρα τους…

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Η Volkan Beer, η ελληνική νησιώτικη μπύρα, όπως λανσαρίστηκε από την πρώτη μέρα της στην αγορά είναι μια Σαντορινιά μπύρα με εμπνευστή και ιδιοκτήρη τον Πίτερ Νομικό.




Volkan Beer

Η Volkan Beer, η ελληνική νησιώτικη μπύρα, όπως λανσαρίστηκε από την πρώτη μέρα της στην αγορά είναι μια Σαντορινιά μπύρα με εμπνευστή και ιδιοκτήρη τον Πίτερ Νομικό. Ο Πίτερ Νομικός είναι απόγονος πέντε γενεών Σαντορινιών οινοποιών, επιχειρηματικό στέλεχος και ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού φορέα Greece Debt Free Inc.,

Monitor: Ένα "real time" εργαλείο διαχείρισης φήμης για την ελληνική αγορά

Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρείες φαίνεται να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο online monitoring, ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός «ότι η πληροφορία βρίσκεται online», σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας Sidebar Δημήτρη Γιαννίτσαρο.
Μιλήσαμε με τον Δημήτρη Γιαννίτσαρο, ιδρυτή από κοινού με τον Χάρη Ερμόπουλο, της Sidebar, γνωστή κυρίως για το Monitor και την ηλεκτρονική πλατφόρμα για online και social media monitoring.

Νήσος: Η Τηνιακή μπίρα που μέθυσε τον πλανήτη

Χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερες ελληνικές μπίρες κατακλύζουν τόσο την εγχώρια αγορά όσο και την αγορά του εξωτερικού. Ωστόσο, μία μπίρα που αμέσως έκανε αισθητή την παρουσία της στον χώρο της ελληνική ζυθοποιίας είναι η τηνιακή μπίρα ΝΗΣΟΣ.

Ο Κρόκος Κοζάνης περιζήτητος στις διεθνείς αγορές

Ο Κρόκος Κοζάνης περιζήτητος στις διεθνείς αγορές
Ο κρόκος αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά. Οι φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες ήταν γνωστές ακόμα από την αρχαιότητα.

Ο απολογισμός του Λαμπόβου. 192 χιλιάδες άφησε ο Λάμποβος στο Δήμο Σουλίου



Σημείο αναφοράς αποτέλεσε και φέτος ο «Λάμποβος» το παλιότερο παζάρι της Ηπείρου, το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Σουλίου.

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Συμβολαιακή Καλλιέργεια Κριθαριού Βυνοποίησης & Μέθοδοι Φυτοπροστασίας.



Κοινοποιήστε για κάθε ενδιαφερόμενο, μία αφορμή να απαντηθούν απορίες και να στηριχθούν πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης.

Η μπύρα ΑΛΦΑ αποτελεί μια από τις παλαιότερες μάρκες μπύρας στην Ελλάδα ενώ υπήρξε η πρώτη μπύρα με Ελληνικό όνομα! Συμβαδίζει με την ιστορία της αγοράς της μπύρας στην Ελλάδα σε μια διαδρομή 50 ετών.


Άλφα

Μπίρα με 5 δημητριακά! Η ιστορία της μπίρας γράφεται ξανά!



Όλη η ευεργετική δράση των δημητριακών σε ένα ποτήρι δροσιστικής μπίρας. Το ποτό του καλοκαιριού έγινε ένα πολυβιταμινούχο ρόφημα. 

To ποτό της Μεσογειακής Διατροφής

Η τέχνη του παστουρμά "εδρεύει" στην Κοκκινιά

Η τέχνη του παστουρμά "εδρεύει" στην Κοκκινιά
Η επιχείρηση ΜΙRAN μετράει πάνω από 90 χρόνια λειτουργίας, από τότε που ο Μιράν Κουρουνλιάν έφερε από την Κεσσάρεια της Καππαδοκίας, στην Κοκκινιά του Πειραιά, την τέχνη του παστουρμά και το σουτζούκι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.