ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Τι να πάρω από την Κομοτηνή





Κατ' αρχήν, υποθέτω ότι κι εσείς, ή έστω κάποιοι από σας, δεν γνωρίζετε ότι η Κομοτηνή παράγει καφέ, σουσάμι και στραγάλια. Το γνωρίζατε; Φυσικά παράγει πολύ περισσότερα πράγματα, αλλά αυτά τα τρία, είναι πασίγνωστα και όλοι φροντίζουν να αγοράζουν φεύγοντας από κει. Τι να πω για τον καβουρμά, για τον παστουρμά, για τα καπνά, τα σταφύλια και το κρασί και φυσικά για το σουτζούκ λουκούμι που κυκλοφορεί σε πολλές βερσιόν!

Καλώς Ήρθατε στην Γλυκιά Ελληνική Γη-Γεμιστό σύκο με ζάχαρη, κανελογαρίφαλα και αμύγδαλα



Ένα παραδοσιακό κέρασμα που συνηθιζόταν στους γάμους στη Μεσσηνία, φτιαγμένο με βάση μια πολύ παλιά συνταγή από την Εταιρεία Γλυκιά Ελληνική Γη.

Σπορέλαια ψυχρής έκθλιψης από την Ορεστιάδα




Ένα 100% φυσικό, εξαιρετικά παρθένο, πρώτης ψυχρής έκθλιψης έλαιο που παράγεται από ακατέργαστο σπόρο κολοκύθας. Πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά (ω3 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρος ), με γεύση σαν να τρως… υγροποιημένους σπόρους κολοκύθας, κι έντονο ευχάριστο άρωμα.

Μπισκότα βελανιδιού από την Τζια-«I Love Acorns»: Η ιστορία μιας Αμερικανίδας που μετακόμισε στην Κέα και ζωντάνεψε το εμπόριο βελανιδιού


Χορταστικά και με χοϊκή γεύση που γλυκαίνει από τις σταφίδες, τα Kea Acorn Cookies κέρδισαν δικαίως­ Χρυσό Βραβείο Καινοτομίας στο φεστιβάλ. Η Αμερικανίδα Μάρσι Μέγερ ­αξιο­ποίησε το βελανίδι­, έναν καρπό που κάποτε­ αποτελούσε τον πλούτο του κυκλαδίτικου νησιού, για να φτιάξει ένα πραγματικά πρωτότυπο και πολύ νόστιμο προϊόν. Για σνακ όλες τις ώρες, δίπλα στον καφέ ή μαζί με το γάλα των παιδιών­.

Δημιουργία, όχι απλά παραγωγή ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΑΒΑΝΤΕΣ / ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟΣΤΑΓΜΕΝΩΝ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ



Η αργή απόσταξη σε παραδοσιακό χάλκινο άμβυκα δίνει αυτό το 100% Ouzo από Μοσχάτο Αμβούργου με αλκοολικό βαθμό 45%, ένα από τα πιο υψηλόβαθμα της αγοράς, με φινετσάτα αρώματα και γεμάτη γεύση. Παράγεται από την Ποτοποιία Αvantes,

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

”Είναι τρελοί αυτοί οι Χιώτες!”-Σούμα: Το απόσταγμα των σύκων που παραγεται μόνο στην Χίο



Σίγουρα θα έχεις ακούσει την ιστορία με τους Χιώτες και γιατί πάνε δυο-δυο. Επί τουρκοκρατίας στο νησί λέει, οι τούρκοι ανάγκαζαν τους έλληνες που περπατούσαν μόνοι τους να τους κουβαλήσουν στους ώμους τους.

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ




Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες παραγωγούς βιολογικών προϊόντων. Με ιδιόκτητα κτήματα, συσκευαστήρια και πλήθος μοναδικών αγαθών στο Δίλοφο Λάρισας,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ (Ν.ΞΑΝΘΗΣ) ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ



Φίλε παραγωγέ
Νέα και μεγαλύτερα προβλήματα προστίθενται στα ήδη μεγάλα που υπάρχουν στο χώρο της αγροτικής παραγωγής.
Μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε;
Ενωμένοι καταναλωτές και παραγωγοί ΝΑΙ.

Ελληνικό χταπόδι.

Ψάρια & θαλασσινά – KALLIMANIS Food Service – Ελληνική αγορά / Διεθνής αγορά » Χταπόδι



Χταπόδι κατεψυγμένο ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ

Χειροποίητα προϊόντα… «Όπως παλιά»




Τα τελευταία χρόνια συναντάμε όλο και περισσότερες περιπτώσεις, η οικονομική κρίση να γίνεται αφορμή νέοι άνθρωποι να αλλάξουν επαγγελματική πορεία και να στραφούν στην παραγωγή ή προώθηση αγνών παραδοσιακών προϊόντων, με μεράκι και έμφαση στην ποιότητα.

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Ο βιωματικός τουρισμός ως αντίληψη



Το 1o Διεθνές Συνέδριο για τον Βιωματικό Τουρισμό (experiential tourism) θα διοργανωθεί στη Σαντορίνη, 9-11 Οκτωβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο πλαίσιο της γνωστής σειράς συνεδρίων IMIC που συνεχίζεται από την Ηλιότοπος για 11η συνεχή χρονιά.

Πρωτοτυπία, ρίσκο, αλλά και προγραμματισμός είναι η συνταγή για να πετύχει μια επιχειρηματική πρωτοβουλία Έμπνευση, μεράκι και πολλή υπομονή Τέσσερις Έλληνες επιχειρηματίες, που άρχισαν από το μηδέν, εξηγούν το μυστικό της επιτυχίας τους



 Άρχισαν από το μηδέν και σήμερα μπορούν να καμαρώνουν για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα που είναι συνώνυμη της επιτυχίας. Τέσσερις αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες τονίζουν  πως μία απλή ιδέα είναι αρκετή για να χτίσει κανείς τον δικό του κολοσσό. Μάλιστα, η φαντασία, η επιμονή αλλά και το φλερτ με το ρίσκο είναι το Α και το Ω για να πάει κανείς μπροστά. Η πορεία προς την επιτυχία ωστόσο αποδεικνύεται πως είναι κάθε άλλο παρά ρόδινη. Τα εμπόδια και οι παγίδες, όπως οι ίδιοι υπογραμμίζουν, είναι πολλά και συνήθως εμφανίζονται ακόμη κι όταν κανείς δεν τα περιμένει. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, μόνο το ένστικτο δεν αρκεί αλλά, όπως λένε, χρειάζεται ψυχραιμία, σωστός προγραμματισμός και προσεκτικές κινήσεις για να περάσουν τον εκάστοτε μικρό ή μεγάλο σκόπελο.

Στο Ωρολόγιο Εύβοιας, δημιουργήθηκε από τον χημικό – οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώτου η πρότυπη Μικροζυθοποιία Septem, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2009, τη διάθεση φρέσκιας, μη παστεριωμένης μπύρας.





Ήταν Ιούνιος του 2009, όταν κατά τη διάρκεια της "Γιορτής Μπύρας" στην Αρετσού της Θεσσαλονίκης, δυο νέα μπουκαλάκια που αναπαύονταν στο σταντ της "Κάβα ΒΥΝΗ" τράβηξαν την προσοχή των μπυρόφιλων της συμπρωτεύουσας. Η πρώτη έκλπηξη ήταν μεγάλη. Όταν μάλιστα συνειδητοποιήσαμε πως έχουμε να κάνουμε με νέες μπύρες από μια νέα ελληνική μικροζυθοποιία, τότε η χαρά μας ήταν διπλή.

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Φρουτοπία, Εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων.




  Λίγα λόγια για την "Φρουτοπία"  

ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ Η ΣΟΥΠΕΡΤΡΟΦΗ



Φραγκόσυκα και η μεγάλη διατροφική τους αξία. Κατάλληλα κατά της χοληστερίνης, της αρθρίτιδας, του πονοκέφαλου, του διαβήτη, της παχυσαρκίας, του καρκίνου, της άμμου στα νεφρά

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Συμμετοχή στην έκθεση τροφίμων-αγροτικών προϊόντων στην «αδελφοποιημένη»-με το Δήμο του νησιού-πόλη της Παβίας στην Ιταλία


Με πρωτοβουλία του Δήμου Ζακύνθου και σε συνεργασία με το τοπικό Επιμελητήριο, Ζακυνθινά προϊόντα «ταξίδεψαν» μέχρι την Παβία της Ιταλίας, στην έκθεση τροφίμων, παραδοσιακών και αγροτικών προϊόντων «Autunno Pavese», που έλαβε χώρα από τις 25-28 Σεπτεμβρίου, στο Κάστρο Visconteo. Λόγω της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, Παβίας και Ζακύνθου, τo Εμπορικό Επιμελητήριο της Παβία προσέφερε στον Δήμο Ζακύνθου δωρεάν το περίπτερο, το οποίο «βαπτίσθηκε» Zante-Fiore Di Levante

ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Γάλα γαϊδούρας Nιγρίτας -Πιο ακριβό και από την σαμπάνια


ΝΙΓΡΙΤΑ
ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΓΑΛΑΣτο άκουσμα του προϊόντος αυτού όλοι γελάνε και ίσως να κοροϊδεύουν τους παραγωγούς. Αν γνώριζαν, ωστόσο, το πόσο ακριβό είναι και πόσο μεγάλη απόδοση έχει σίγουρα θα αναθεωρούσαν την άποψή τους.
Ο λόγος για το γάλα γαϊδούρας και μάλιστα το γάλα που παράγεται στη Νιγρίτα κι έχει κατακτήσει τον κόσμο.
Το ρεπορτάζ του ΑΠΕ – ΜΠΕ αποκαλύπτει τα μυστικά μιας μονάδας παραγωγής τέτοιου γάλακτος που βρίσκεται στην περιοχή «Χατζήδικα» της Νιγρίτας όπου ο κτηνοτρόφος Διογένης Παπλιάκα εκτρέφει περίπου τριακόσια γαϊδουράκια, εκ των οποίων τα 200 είναι θηλυκά.

Πήραμε το χρυσό στο Μουντιάλ Κήπων της Ιαπωνίας Η Κωνσταντίνα Στάρα κατέκτησε την πρώτη θέση στο Gardening World Cup παρουσιάζοντας έναν «ελληνικό κήπο».


Η Κωνσταντίνα Στάρα μας στέλνει ένα γεμάτο ενθουσιασμό mail από το Ναγκασάκι της Ιαπωνίας «Πήρα το πρώτο βραβείο». Είναι 7 το απόγευμα στην Αθήνα ,μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα εκεί. Στο opening gala ενός από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς αρχιτεκτονικής κήπου, παγκοσμίως, ένα κορίτσι από την Ελλάδα έχει μόλις κατακτήσει την πρώτη θέση, ανάμεσα σε 35 συμμετοχές από κάθε γωνιά του πλανήτη, και δεν μπορείς να κρύψει τη χαρά της. Λογικό.

«Αμπέλι απ'τον πατέρα σου κι ελιές απ'τον παππού σου....»



  Η πραγματική οικονομία έχει την δική της λογική. Ειδικά ο πρωτογενής τομέας, η αγροτική παραγωγή, χρειάζεται σχεδιασμό, επιμονή, μεγάλη υπομονή και σκληρή εργασία. Η επιστροφή στο χωριό μπορεί να είναι επιτυχής όταν υπάρχει έφεση για εργασία, αγάπη για τις καλλιέργειες, τα φυτά, τα δέντρα, τα ζωντανά. Πέρα από την υποχρεωτική και συστηματική εναχόληση με την γραφειοκρατία, απαιτείται άριστος σχεδιασμός, σωστή επιλογή, συνδυασμός των τοπικών χαρακτηριστικών και των απαιτήσεων της αγοράς και συνεχής επαφή με τις υπηρεσίες και τους γεωπόνους. Για την εναχόληση με τις βιολογικές καλλιέργειες απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια.

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΛΙΚΕΡ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ



Τα λικέρ ή ηδύποτα προέρχονται από αποστάγματα (αλκοολούχα υγρά), τα οποία έχουν αρωματιστεί με διάφορα προϊόντα γεωργικής προέλευσης και έχουν γλυκανθεί.

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Το social taste διεκδικεί βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό

Βρίσκεται ανάμεσα στις 20 καλύτερες προτάσεις του διεθνούς διαγωνισμού οικονομίας και επιχειρηματικότητας, που διεξάγεται από Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών «Δεν είναι τόσο τα χρήματα της βράβευσης που θα ωφελήσουν, όσο η έκθεση σε πιθανούς επενδυτές και σε ανθρώπους που γνωρίζουν την αγορά. Κι εκεί αποσκοπούμε κι εμείς», είπε μιλώντας στον «Χ» ο Θεόδωρος Μπατζάκας υπεύθυνος της εταιρίας i-magic new media studio από την Κομοτηνή, που δημιούργησε την εφαρμογή

 Συνέντευξη Δήμος Μπακιρτζάκης



To Social Taste, προϊόν της εταιρίας i-magic new media studio από την Κομοτηνή, είναι μια νέα, πρωτοποριακή πλατφόρμα παραγγελιοληψίας φαγητού που ενσωματώνεται στην σελίδα της επιχείρησης εστίασης που διατηρεί στο Facebook και επιτρέπει την παραγγελία προϊόντων από τους πελάτες.

Κονιάκ Ο βασιλιάς των ποτών



Το ευγενέστερο των αποσταγμάτων οίνου κρατάει, εδώ και τρεις αιώνες, τα σκήπτρα στην κατηγορία του: στα μπράντι.
Η ιστορία του αρχίζει στα μέσα του 16ου αιώνα. Τα χρόνια εκείνα, η μικρή γαλλική πόλη Κονιάκ ήταν κέντρο εμπορίου αλατιού και κρασιού. Οι Ολλανδοί έμποροι -σημαντική δύναμη στην Ευρώπη τότε- αναζητούσαν ενισχυμένα κρασιά, ώστε, αναμειγνύοντάς τα με τα πολυκαιρισμένα νερά που έπιναν στα πλοία κατά τη διάρκεια των μεγάλων ταξιδιών τους, να τα κάνουν πόσιμα. Ζήτησαν λοιπόν από τους οινοπαραγωγούς του Κονιάκ να φτιάξουν ένα brandywijn, vin brulle, δηλαδή «καμένο κρασί», όπως ονόμαζαν τότε οι Σκανδιναβοί τα προϊόντα απόσταξης. Έτσι, όχι μόνο προέκυψε μια καινούργια λέξη, το μπράντι, αλλά και το κονιάκ γύρισε μια νέα σελίδα στην ιστορία του.

ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΕΩΘΙΝΟΝ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ



Τσιπουρο Εωθινόν Παλαιωμένο
Από επιλεγμένα αμπέλια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης συλλέγονται με αυστηρότατα κριτήρια σταφύλια των ποικιλιών Cabernet και Merlot που παντρεύονται με το κοσμοπολίτικο Syrah για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό μείγμα (cuvee) που αποτελεί την «βάση» του παλαιωμένου ΕΩΘΙΝΟΝ.

AMOΡΓΙΟΝ ρακόμελο.


ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Χιλιάδες χρόνια ιστορίας της ελληνικής ενδυμασίας



Η υφαντική τέχνη

Η υφαντική τέχνη εμφανίζεται στο Αιγαίο -και μάλιστα σε αρκετά εξελιγμένη μορφή- κατά τη Nεολιθική εποχή. Η υφαντική τέχνη θεωρείται ότι ξεκίνησε από τα σκοινιά και τα δίχτυα, που οι προϊστορικοί άνθρωποι είχαν ήδη αρχίσει να κατασκευάζουν για να τα χρησιμοποιήσουν στο κυνήγι και το ψάρεμα.

Πρώτη στην Ελλάδα η Ομάδα Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης – Πετάει για Κατάρ!

Την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην κατηγορία  WRO GEN II – Ποδόσφαιρο, κατέκτησε ομάδα μαθητών από το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης.

Η σπουδαία αυτή διάκριση δίνει το εισιτήριο στην ομάδα του 1ου ΓΕΛ για να εκπροσωπήσει την χώρα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στην Ντόχα του Κατάρ τον Νοέμβριο.

25 νέα προϊόντα που μας ενθουσίασαν στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις»

Είναι πρωτότυπα, είναι ποιοτικά, είναι ελληνικά και κυκλοφόρησαν μέσα στο 2015. Τα γνωρίσαμε, τα δοκιμάσαμε και μας ενθουσίασαν στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» που διοργάνωσε το «αθηνόραμα» πριν από λίγες εβδομάδες στην Τεχνόπολη. Και είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαιρινό μας τραπέζι, για τα πρωινά των διακοπών και τις βραδινές συνάξεις της παρέας στη βεράντα.

Raw chips από kale



Vegan και ωμοφαγικά, δηλαδή αποξηραμένα σε θερμοκρασία κάτω των 45°C, και με βασικό συστατικό το kale, ένα είδος λαχανίδας που κάνει σουξέ διεθνώς ως το απόλυτο υγιεινό λαχανικό, τα κρακεράκια με γεύση τυριού (δηλαδή σαν τυρί από κάσιους και κολοκυθόσπορο ) της Troo Food είναι τραγανιστά, με ελαφρώς ξηροκαρπάτη γεύση, τα κομματάκια των ξηρών καρπών ευχάριστα αισθητά στο στόμα, αρκετά αλατισμένα και με το kale να κυριαρχεί στην επίγευση. Ό,τι πρέπει για να συνοδεύσετε το ποτό σας ή και μια συνειδητή επιλογή για υγιεινό σνακάρισμα

«Tuvunu»: Γίνεται παγκόσμιο brand το τσάι του βουνού;

Επενδύοντας, με όραμα, σε ένα εξαιρετικό αυτοφυές βότανο της ελληνικής γης, ο Δημήτρης Κρις βλέπει το τσάι του να απογειώνεται προς τις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού.




«Το τσάι ”Tuvunu” εξάγεται ήδη στις αγορές του Σικάγο, του Λος Άντζελες και της Αγγλίας, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν αυτές της Ρωσίας», λέει ο διευθυντής του Business Development και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Tuvunu A.E., Δημήτρης Κρις.

Τι είναι το blog Ελληνικά Προιόντα.



Τι είναι το blog Ελληνικά Προιόντα.

Δεν είναι κατάστημα, δεν πουλάει προϊόντα.
δεν συνδέεται με και δεν εξαρτάται από κόμματα, φορείς ή το κράτος, είναι καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία.

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Η μεγαλύτερη αυταπάτη του νεοέλληνα είναι ότι ζει σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Να προσθέσω πως μου άρεσε πολύ και το κείμενο του γεωπόνου, που ακολούθησε εκείνο του Dungeon Monster.
Επιτέλους, αρχίζουμε να διαβάζουμε κείμενα για την παραγωγική Ελλάδα.

Εδώ ακούω ανθρώπους που μένουν σε χωριά να λένε πως η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα και τρελαίνομαι.

Χειροποίητα ελληνικά μακαρόνια με οπαδούς απ’ όλο τον κόσμο


ΜΥΛΕΛΙΑ

Η Χριστίνα Παντελεημονίτη μιλά για τα χειροποίητα ζυμαρικά Μυλέλια.


Ήταν η πρώτη που χάραξε το δρόμο της αναζήτησης παλιών αγροτικών συνταγών και έδωσε έμφαση στην χειροποίητη παραγωγή – χωρίς γραμμή παραγωγής, χωρίς μηχανήματα μεγαλύτερα από αυτά μιας σπιτικής κουζίνας και κυρίως χωρίς συντηρητικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.