ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ανεκτίμητα προϊόντα της ελληνικής γης και η «αναδιάρθρωση» των καλλιεργειών



Γιώργος Κολέμπας 

‘Ενα σωρό αγροτικά προϊόντα της ελληνικής γης βγαίνουν από την αφάνεια, καλλιεργούνται, προωθούνται και αρχίζουν να αποφέρουν αποτελέσματα.

Στα αζήτητα τρεις χιλιάδες τόνοι γραβιέρας Κρήτης


Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες τόνοι αδιάθετης γραβιέρας,βρίσκονται αυτή την ώρα στα τυροκομεία της Κρήτης, εξαιτίας του αποκλεισμού του προϊόντος από το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας.

Δείτε τα Ελληνικά οχήματα για ακραίες συνθήκες που… κόλλησαν στην γραφειοκρατία [Εικόνες]


Τελικά οι Έλληνες δεν κατασκευάζουμε μόνο… αυτοκίνητα. Κατασκευάζουμε και πολλά επαγγελματικά οχήματα, κάτι που γνωρίζουν κυρίως οι παλαιότεροι.

100/% ελληνικά όλα, αλεύρι, σιμιγδάλι, αυγά και γάλα , συν τη μηχανούλα των 18 ευρώ .. Μόνο το ευρώ είναι εισαγόμενο, αλλά που θα πάει, θα φτιάξουμε και το δικό μας νόμισμα




100/% ελληνικά όλα, αλεύρι, σιμιγδάλι, αυγά και γάλα , συν τη μηχανούλα των 18 ευρώ .. Μόνο το ευρώ είναι εισαγόμενο, αλλά που θα πάει, θα φτιάξουμε και το δικό μας νόμισμα

Με μεγάλη επιτυχία τελείωσε η Λευκή Νύχτα πού διοργανώθηκε στήν πόλη της Κομοτηνής.



Με μεγάλη επιτυχία τελείωσε η Λευκή Νύχτα πού διοργανώθηκε
στήν πόλη της Κομοτηνής.

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ο πρώτος ανταγωνιστής του ΙΚΕΑ είναι Έλληνας και το χτυπάει στα ίσια! Σκοπός του να στηρίξει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ βιοτεχνία και τα εργοστάσια! ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες…


s4

Ο πρώτος ανταγωνιστής του ΙΚΕΑ είναι Έλληνας και είναι το γαλάζιο κτίριο του Κιφησού Seitanidis Home.

Κάνουν καλό τα ξερά φρούτα;


Εδώ και εκατοντάδες χρόνια η ανάγκη ύπαρξης φρούτων όλο το χρόνο αλλά και το πρόβλημα μακροχρόνιας διατήρησης του πλεονάσματος των φρέσκων βρήκαν την απάντηση στην αποξήρανση…

Από την κυψέλη στο βάζο: Η πατέντα που κάνει την δουλειά του μελισσοκόμου σκέτο παιχνίδι (βίντεο)


Δείτε την φοβερή αυτή πατέντα που λύνει τα χέρια των μελισσοκόμων:

Σ' ένα όμορφο και ζεστό εργαστήριο με παραδοσιακό χαρακτήρα, στην είσοδο του γραφικού χωριού Απόλλωνα, στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία, οι Απολλωνιάτισσες σας καλοδέχονται με τη ζεστή φιλοξενία τους και σας προτείνουν να γνωρίσετε τη μοναδική γεύση των προϊόντων τους, φτιαγμένα με μεράκι και αγνές πρώτες ύλες.






Ο βασιλιάς των λαχανικών νίκησε τους μεσάζοντες





Ο βασιλιάς των λαχανικών νίκησε τους μεσάζοντες

ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΕΜΠΕΠΟΣ


Το κυνήγι ή μάζεμα του μανιταριού περιγράφει τη δραστηριότητα της συλλογής μανιταριών στην άγρια φύση, συνήθως για φαγητό.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Σεμινάριο Νέων και Εναλλακτικών Καλλιεργειών και Διάθεσης

σεμινάριο γκότζι μπέρι
Νέες Εναλλακτικές Καλλιεργείς παραγωγή, μεταποίηση, διάθεση,  το παρόν και  μέλλον στην Ελλάδα. 
Πότε θα διεξαχθεί;

Μπαίνουν στη συμβολαιακή άλλοι 1.100 παραγωγοί κριθαριού

Σε συμφωνία με επιπλέον 1.100 παραγωγούς από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία για την καλλιέργεια κριθαριού μέσω συμβολαιακής γεωργίας προχώρησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, διπλασιάζοντας με τον τρόπο αυτό τις ποσότητες του προϊόντος που προμηθεύεται από την εγχώρια αγορά.

O χυμός ΑΣΟΠ «Το ελληνικό Ρόδι», είναι προϊόν υγιεινής διατροφής , και είναι 100% φυσικός ελληνικός χυμός




Σχετικά με τον ΑΣΟΠ


Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας, έχει έδρα το Δ.Δ. Αγίου Αθανασίου του Δήμου Δοξάτου, του Νομού Δράμας.

"Λικεράκι θα πάρετε;"-Βάζουμε τα ελληνικά λικέρ στο σέικερ!




Ελληνικά λικέρ

"Λικεράκι θα πάρετε;"

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΥΓΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑ - ΚΡΕΑΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑ - ΦΤΕΡΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑΣ ΕΠΕ




Η φάρμα μας ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό την εκτροφή και αναπαραγωγή στρουθοκαμήλων.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην φάρμα μας 20 οικογένειες (τριάδες), 60 γεννήτορες ράτσας blue neck, τους οποίους εισάγουμε από την Πορτογαλία και με εκκόλαψη των αυγών στο εκκολαπτήριο μας παράγουμε νεοσσούς στρουθοκαμήλους.

Η μονάδα μας παράγει χειροποίητο σαπούνι με γάλα γαϊδούρας, μέλι, αγνό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας, λάδι Καρύδας, απεσταγμένο νερό και σόδα.




Η μονάδα παραγωγής γαϊδουρινού γάλακτος και του σαπουνιού ΟΝΟΣ σας καλωσορίζει από τον Μελιγαλά Μεσσηνίας.

Γείτονας Β. Καπνιστά Χέλια Νόστιμο καπνιστό χέλι με ελληνική υπογραφή




Ο Βαγγέλης Γείτονας συνδύασε τις δυνατότητες που του παρείχε ο τόπος με τη σκληρή δουλειά. Αποτέλεσμα, μια επιτυχημένη εξαγωγική επιχείρηση και ένα πεντανόστιμο προϊόν.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

"Πυλιακή Γη": Η οικογενειακή επιχείρηση που κατακτά τον κόσμο


Η ιστορία της Γιάννας Μπαλαφούτη μοιάζει ιδανική και εύκολη, μα μόνο τέτοια δεν είναι, αφού στα 32 της αποφάσισε να αφήσει μια στρωμένη δουλειά στην Αθήνα και να επιστρέψει στη Γιάλοβα, προκειμένου να ξεκινήσει κάτι που αγαπά ιδιαίτερα.
Έτσι, λοιπόν, το 2009 επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και έστησε την «Πυλιακή Γη». Μία οικογενειακή επιχείρηση που με βασικά συστατικά προϊόντα του νομού δημιουργεί νέα, όπως γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, αρτοπαρασκευάσματα και αλείμματα, τα οποία ταξιδεύουν και δίνουν γεύση Μεσσηνίας σε όλο τον κόσμο.
Το «Θάρρος» μίλησε μαζί της για όλο αυτό το εγχείρημα:

Παραδοσιακά Προϊόντα | Φούρνος Ντουρουντούς στα Σφακιά


Κορινθιακή σταφίδα: Μαύρη, ελληνική και πολύτιμη Νέες μελέτες δείχνουν ότι είναι ένα «superfood» ευεργετικό για όλους, και ιδιαίτερα για τους διαβητικούς!




Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΙΔΗ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ Delicatessen





Ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός με το όνομα Η Πορταριά λειτουργεί από το 1997 και παρασκευάζει μια σειρά τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων, χωρίς τη χρήση συντηρητικών και χρωμάτων.




Ο γυναικείος Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός Πορταριάς Πηλίου και περιχώρων με το όνομα «Η Πορταριά», έχει έδρα τον ομώνυμο Δήμο του Νομού Μαγνησίας και δραστηριοποιείται σ΄ ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας. 

Η εταιρεία Κoχύλι Ι.Κ.Ε είναι μία Ελληνική Οικογενειακή επιχείρηση, που βασίζεται σε ηθικές αρχές και αξίες. Έχει εστιάσει στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων σοκολάτας, έχοντας ως βασικούς στόχους την καινοτομία, την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και την συνεχή ανάπτυξη.




Η εταιρεία ΚΟΧΥΛΙ Ι.Κ.Ε. «Κοχύλι» είναι μία Ελληνική Οικογενειακή Επιχείρηση , που βασίζεται σε ηθικές αρχές και αξίες.
Έχει εστιάσει στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων σοκολάτας, έχοντας ως βασικούς στόχους την καινοτομία, την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και την συνεχή ανάπτυξη.

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ηλίανθοι-«γίγαντες» από τη Νέα Πέτρα Ροδόπης


– Σπαρμένοι με σεβασμό στη φύση, ποτισμένοι με αγάπη, μεράκι και τίμιο ιδρώτα, μαζεμένοι χειρονακτικά, με κόπο γλυκό.
Τους μεγαλύτερους ίσως ηλίανθους στη χώρα, τους συναντά κανείς στη Ροδόπη. Και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Πέτρα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Σέρρες , ένας παράδεισος Γαστρονομίας



Το πιο σπουδαίο φυτώριο του κέντρου βρίσκεται σε αυτή την ταράτσα στα Πετράλωνα

Μια παρέα αναζητητών των παραδοσιακών σπόρων έχει καταφέρει να τρέφεται χωρίς να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ.





Το ραντεβού ήταν στην Αλόπης 5, στα Κάτω Πετράλωνα, κοντά στο σταθμό.

Κτήμα Περέκ ~ Γεύσεις, που αναβιώνουν την παράδοση!



image

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.