ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΑΡΑΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ - ΤΡΑΧΑΝΑΣ - ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑ ΗΛΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗ
Βιοτεχνία ζυμαρικών. Παρασκευάζουμε παραδοσιακά ζυμαρικά από το 1961 στην πόλη της Καλαμάτας. Συνεχίζουμε έως και σήμερα την ίδια παραδοσιακή συνταγή. Τα ζυμαρικά μας γίνονται με τα αυθεντικά και προσεκτικά επιλεγμένα φρέσκα υλικά που χρησιμοποιούσαν από τα πολύ παλιά χρόνια στην Ελλάδα για την παρασκευή τους.

Αμερικανική Γεωργική ΣχολήΤο Γάλα 

Η ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ ξεκίνησε την δραστηριότητα της πριν 10 χρόνια στην Bόρεια Ελλάδα - συγκεκριμένα στην περιοχή του Κιλκίς - και αποτέλεσε την φυσική συνέχεια της χρόνιας ενασχόλησης της οικογένειας με την κτηνοτροφία.

Καλώς ήρθατε στη Φάρμα Κουκάκη
Η Φάρμα Κουκάκη βρίσκεται στους κάτω Αποστόλους Κιλκίς, σε ένα χώρο 600 στρεμμάτων όπου ο καθαρός αέρας και το απόλυτα φυσικό περιβάλλον δημιουργούν ιδανικές συνθήκες εκτροφής και ανάπτυξης της φυτικής της παραγωγής και του ζωικού της κεφαλαίου (καλλιέργειες ζωοτροφών, αγελάδες, πρόβατα).

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ – Αυτές είναι οι 6 εταιρείες γαλακτοκομικών που παράγουν ελληνικά προϊόντα με σήμα -


Εξι εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων είναι οι πρώτες που πήραν το «ελληνικό σήμα», που ουσιαστικά αποτελεί το διαβατήριο για να ταξιδέψουν στις αγορές του εξωτερικού, στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ. 
Οι πρώτες έξι εταιρίες γαλακτοκομικών προϊόντων, που εξασφάλισαν το «ελληνικό σήμα», είναι οι:

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΕΤΑ Π.Ο.Π. ''ΟΙΚΟΦΑΡΜΑ''-Μαλακό Τυρί (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) από πρόβειο γάλα και έως 30 % κατσικίσιο γάλα βιολογικής κτηνοτροφίας από αγροκτήματα των περιοχών: Μαντινεία, Λεβίδι, Ασέα Αρκαδίας, Αετός Φιλιατρά Μεσσηνίας, Ανδρίτσαινα Ηλείας, Γεράκι Λακωνίας.


ΟΙΚΟΦΑΡΜΑ ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.:
Περιγραφή:

Αλλαντικά Στρεμμένου, από το προσούτο στον μαύρο χοίρο

Ο μαύρος χοίρος προστίθεται στα αλλαντικά Στρεμμένου και γίνεται αφορμή μιας συνολικής παρουσίασης του πρωτοποριακού αλλαντοποιείου


Το 1992 ο Χρήστος Στρεμμένος έστησε στο Στρογγυλοβούνι Ευρυτανίας, κάτω από το μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας, ένα αλλαντοποιείο από κάθε άποψη ξεχωριστό. Μέσα σε μια ρεματιά απίστευτης ομορφιάς, με έλατα και τρεχούμενα νερά, σε υψόμετρο 1000 μέτρων, βρήκε το στεγνό, κρύο και καθαρό περιβάλλον που χρειαζόταν για να ωριμάσει το πρώτο ελληνικό

Δεν Παράγουμε Τίποτα; Αλήθεια; (Μέρος Β”)

Η παραγωγή τροφίμων στη χώρα μας αυξήθηκε ελαφρώς από το 2011, αφού πήγε, από το 87,1 στο 88,5 και στο 87,8 αντίστοιχα.

Αγαπητέ μου Πιτσιρίκο,

Με μεγάλη έκπληξη και χαρά διαπίστωσα ότι
 το προηγούμενο κείμενο για την αυτάρκεια της Ελλάδας (ξανα)άνοιξε μία συζήτηση που τη θεωρώ πολύ σημαντική για τη χώρα μας. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο το ότι αυτή η συζήτηση γίνεται μεταξύ μας και όχι στο επίπεδο των υποψηφίων κυβερνητών μας. Ίσως είναι καλύτερο να γίνει πρώτα στην κοινωνία.

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Μύθοι και αλήθειες για το ελαιόλαδο

Μιλήσαμε με τον Pro Olive Oil Expert Γιάννη Καρβέλα για όλα όσα νομίζαμε ότι ξέραμε για το μοναδικό ελληνικό τρόφιμο, το ελαιόλαδό μας. Τα πήγαμε καλά στη Νέα Υόρκη! Το ελληνικό ελαιόλαδο κέρδισε το 8% των βραβείων στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου. Η Ισπανία πρώτη, η Αμερική δεύτερη, η Ιταλία επίσης θριάμβευσε. Μιλήσαμε με τον Pro Olive Oil Expert Γιάννη Καρβέλα της εταιρείας Paratus Europe (που διοργανώνει πιστοποιημένα σεμινάρια ελαιόλαδου) για όλα όσα νομίζαμε ότι ξέραμε για το μοναδικό ελληνικό τρόφιμο, το ελαιόλαδό μας. 

Δύο γλώσσες, δύο πολιτισμοί, φιλοξενούν τον ίδιο καρπό κι έρχονται στην απόλυτη ένωσή τους να δώσουν το πούρο VAMMA DEL SOL.

ΕΛΛΑΔΑ Η λανθασμένη αντίληψη του Ελληνα ότι η χώρα του δεν παράγει τίποτα!!!ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!!! Η Ελλάδα παράγει μια σειρά από προϊόντα:
– Έχει πλεόνασμα στα φρούτα που ανέρχεται στο 130% της ετήσιας κατανάλωσης! Παράγουμε πορτοκάλια, ροδάκινα, λεμόνια, μήλα, βερύκοκα, κεράσια και πόσα ξεχνάω. ΟΚ, δεν παράγουμε μπανάνες ή μάνγκο.

Η ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΒΟΚΑΝΤΟ!!!

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Ανοίγει ο πρώτος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στην Κόρινθο [εικόνες]

Το πρώτο του κατάστημα εκτός Αττικής εγκαινιάζει στις 8 Σεπτεμβρίου ο όμιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.
Το νέο supermarket θα στεγάζεται στο υπερσύγχρονο εμπορικό πάρκο Mare West στην Κόρινθο. Η νέα επένδυση της εταιρείας, η οποία ανήλθε στα € 2 εκατ., δημιουργεί 100 νέες θέσεις εργασίας, ενώ αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της εμπορικής δραστηριότητας της περιοχής.  

Μπόξερ " Ένα Ελληνικό παπούτσι στα πόδια σας."Στην κορυφή το μέλι ΄ΣΙΘΩΝ' από τα 109 Ελληνικά προϊόντα που βραβεύθηκαν στις Βρυξέλες με 3 αστέρια.


Στις 4.6.2015 σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα το απόγευμα σε κεντρικό σημείο των Βρυξελλών (Concert Noble), έλαβε χώρα η 11η ετήσια απονομή βραβείων γεύσης και ποιότητας από το International Taste & Quality Institute (ITQI) που έχει έδρα τις Βρυξέλλες, μεταξύ των 109 προϊόντων ήταν και το μέλι ΄ΣΙΘΩΝ" με 3 Αστέρια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νικήτη.


Φέτος υπήρξε απρόσμενα υψηλός αριθμός ελληνικών προϊόντων που βραβεύθηκαν και τα οποία .......

BRAVA ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!!!!Η εταιρεία MEDITERRANEAN FOODS A.E., ιδρύθηκε το 1987 ως εταιρεία βιομηχανικής παραγωγής και διάθεσης τροφίμων. Η δραστηριότητα αυτή αφορά κυρίως την παραγωγή αρτυμάτων (Μουστάρδα, Ketchup, Μαγιονέζα, Σάλτσες).Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Κορωπί (Ήρωνος 9) όπου στεγάζονται όλες οι Διοικητικές υπηρεσίες και είναι εγκατεστημένο το κέντρο Αποθήκευσης-Διανομής της εταιρείας.
Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.
Οι κατηγορίες των τελικών προϊόντων της εταιρείας διατίθεται σε συσκευασίες Retail προς εξυπηρέτηση των καταναλωτών και Food Service προς εξυπηρέτηση πελατών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της μαζικής εστίασης.

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Επτά στα 10 ξυραφάκια Bic παγκοσμίως είναι made in Greece!
Το κρασί δεν είναι το μοναδικό δώρο της κληματαριάς


Τα παλιά χρόνια όταν η ζάχαρη ήταν είδος πολυτελείας, τα προϊόντα του σταφυλιού γλύκαιναν τον κόσμο.

Της Αγλαΐας Κρεμέζη


Οι πολύ ζεστές μέρες και η ξηρασία του φετεινού καλοκαιριού έκαναν τα αμπέλια λιγότερο καρπερά, αλλά είναι πολύ πιθανό τα σταφύλια που τρυγάνε οι αμπελουργοί να είναι εξαιρετικής ποιότητας, και να δώσουν κρασιά θαυμάσια.

Παντρεύοντας ψηφιακό και πραγματικό


Η τοιχογραφία με την ελιά, σήμα κατατεθέν του μαγαζιού μας

Παντρεύοντας ψηφιακό και πραγματικό

Είμαστε ένα μικρό οικογενειακό παντοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας: Αρμοδίου 2,

Ζέος Argos Star - Και γαυγίζει και δαγκώνει...


Θα ‘λεγε κανείς πως οι καταστάσεις εδώ στη Πρωτεύουσα έχουν ξεφύγει από κάθε προηγούμενο… Ηελευθερία ιδεών καταλύεται σε κάθε εισπνοή και η ιδέα της ξενοφοβίας επιβάλλεται σε κάθε εκπνοή. Μέσα σε ένα μήνα έχουν δημιουργηθεί όλες εκείνες οι συνθήκες για μια κοινωνική αποστόμωση με συνεχείς συλλήψεις, προβοκάτσιες, φιλοεθνικιστική προπαγάνδα και τόνους τόνων ξύλου… πολύ ξύλο φίλοι μου! Άνθρωποι στην εξαθλίωση να διαβιούν δίκην ερπετού, να χώνονται σε λαγούμια για να αποφύγουν όσο μπορούν τη κατακραυγή. Άλλοι, ιδεολόγοι από τη μεριά τους, απομακρύνονται με τονευγενέστατο τρόπο της ΕΛΛ.ΑΣ από κοιτίδες πολιτισμού και τέχνης δεκάδων ετών, στέκια που μόνο ο ελεύθερος νους μπορούσε να γεννήσει. Και στη μέση… ο τρομαγμένος ΕΛΛΗΝ, αυτός που μόνο αξίζει να λέγεται ΕΛΛΗΝ γιατί απλούστατα ο σπόρος του άνθισε σε τούτο δω το τόπο, ο ελληναράς της διπλανής πόρτας! 


Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

Έρευνα αγοράς για τα ελληνικά παραδοσιακά τρόφιμα και ποτά


Σημαντικά ευρήματα προέκυψαν από έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στη συμπεριφορά του σύγχρονου Έλληνα καταναλωτή απέναντι στα ελληνικά παραδοσιακά τρόφιμα και ποτά, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος της Αγροτικής Οικονομίας, της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.

ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:     Κ. ΡΟΔΩΝΙΑ - ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ΠΕΛΛΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:     23840 21868
FAX:     23840 21868
ΚΙΝΗΤΟ:     6974 799874, 6979 391112
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:     www.taglikatisathinas.gr
E-MAIL:      info@taglikatisathinas.gr
Καλώς ήλθατε στο εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων "Τα γλυκά της Αθηνάς". Είμαστε μια αγροτική οικογένεια, η οποία θέλησε να δώσει αξία στα προϊόντα που παράγει. Έτσι μπήκαμε στα προγράμματα της Ε.Ε., επιδοτηθήκαμε και κάναμε ένα μικρό εργαστήριο. Το χωριό είναι η Κάτω Ροδωνιά του Δήμου Αριδαίας. Η απόσταση από τα Λουτρά Πόζαρ είναι κοντινή, περίπου 10 χλμ.

Κρόκος: Ο ελληνικός χρυσός

Πρώτη ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης ως προς την παραγωγή κρόκου αναδεικνύεται η Ελλάδα που έχει εισέλθει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά του ακριβότερου μπαχαρικού στον κόσμο καθώς χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οί αποψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τά περιεχόμενα των αρθρων

Εμείς απλά τά δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθήνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε αλλα ιστολόγια η ιστοσελίδες.